HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.09. 20:00 grizzlyke


Kormányzati negyed barátoknak    2007. augusztus 9. 12:38 MNO - fidesz.hu

A Frankfurter Allgemeine Zeitung részletesen foglalkozik a budapesti kormányzati negyedet kísérő politikai vitákkal, s megjegyzi, hogy már az építkezés megkezdése előtt az uram-bátyám üzlet, valamint a korrupció gyanúja, szaga lengi körül a beruházást.
A konzervatív frankfurti napilapban Reinhard Olt Kormányzati negyed barátoknak című, Budapesten nagy építkezés közeleg - és az ellenzék korrupciót szimatol alcímű cikkében foglalkozik a kormányzati negyed ügyével.

A Gyurcsány-kormány Budapesten kormányzati negyedet kíván építeni. A 17 benyújtott projektből egy nemzetközi összetételű zsűri 33 magyar és 5 japán építész elképzelését választotta: a Nyugati pályaudvarnál egy 30 hektáros területen egy 400 méter hosszú 30 méter magas acél- és üvegkomplexust kívánnak felépíteni. E módon 25 év alatt 140 milliárd forintot spórolnának meg, ami majdnem megfelelne az épületkomplexum teljes tervezett, 142,5 milliárdos befektetési költségeknek - idézi a lap a magyar kormány álláspontját.

Az új kormányzati negyed PPP megoldásban épülne, a magánbefektető 25 évre - ennyi ideig béreli a kabinet a komplexumot, utána megvásárolhatja - biztosítja a szolgáltatások egy részét. Az építkezésnek és a minisztériumok költözésének 2009 végéig be kell befejeződnie. A kormány azzal érvel, hogy a kamatmegtakarítások alacsonyabbak lesznek, mint becsléseik szerint az irodák bérleti díjai.

A polgári ellenzék a szocialista kormány teljes elképzelését elveti. Ők azt az álláspontot képviselik, ez az állami nagyberuházás felesleges, mert túl drága a kemény megszorítások idején. Az állam pénzügyi helyzete nem tesz lehetővé egy ilyen befektetést. A magyaroknak vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat kell fizetniük, hogy ezzel az új arisztokrácia szocialisták vezette kormánya új irodákba költözhessen.

A takarékossági hatást is vitatja az ellenzék, ezen túl azzal gyanúsítja a kormányt, hogy miként azt korábbi PPP beruházásoknál is tette, előnyben részesít bizonyos magánbefektetőket. S tényleg a nagyberuházást már az építkezés megkezdése előtt az uram-bátyám üzlet, valamint a korrupció gyanúja szaga lengi körül. A Heti Válasz adatai szerint az Új kormányzati negyed projekt legtöbb felügyelő-bizottsági tagja Gyurcsány Ferencnek, illetve a titkosszolgálatokat felügyelő Szilvásy Györgynek vagy személyes lekötelezettje, vagy társtulajdonosa Gyurcsány és Szilvásy cégeinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr736316463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása