HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.26. 22:28 grizzlyke

Medián:    A Fidesz egy éve stabilan vezet az MSZP előtt     2007. július 26. 10:32  MNO
Sólyom a legnépszerűbb politikus

Szilárdan tartja vezető helyét a Fidesz, ráadásul a kormánypártok szimpatizánsai kevésbé biztosak abban, hogy elmennének-e szavazni – derül ki a Medián júliusi elemzéséből. A politikusok népszerűségi listáját Sólyom László vezeti, megelőzve Dávid Ibolyát és Szili Katalint. A húszas táblán Orbán Viktor a hatodik, Gyurcsány Ferenc a tizenkettedik legnépszerűbb politikus. A listát Horváth Ágnes zárja.

Hónapok óta kisebb-nagyobb ingadozás figyelhető meg a két nagy párt támogatottsága közötti különbségben, ez azonban nem érinti a lényeget: a Fidesz gyakorlatilag egy éve biztosan vezet az immár történelmi mélyponton lévő MSZP előtt - így foglalható össze a HVG megbízásából készült júliusi Medián-elemzés.

A teljes népesség 38 százaléka voksolna a Fideszre, míg 21 százalék az MSZP-re, a kormánypártok helyzetét azonban az teszi igazán nehézzé, hogy megmaradt támogatóik "harci morálja" is meglehetősen gyenge: míg a Fidesz-szimpatizánsok 72 százaléka mondja, hogy egy közeljövőben megtartandó választáson biztosan részt venne, az MSZP potenciális támogatóinál csak 62 százalék ez az arány.

Aktívabb a fideszes tábor

A lap szerint ha 'most vasárnap" kerülne sor a nagyobbik ellenzéki párt által kezdeményezett referendumra, arra a fideszesek 77 százaléka menne el, miközben az MSZP-seknek csak 33 százaléka nyilatkozik így; ez a teljes népesség 48 százaléka.

"A Medián felméréseinek történetében először a Fideszre szavazók aránya több mint kétszerese az MSZP-re szavazókénak" - írja a HVG, amely megjegyzi: a választások óta még egyetlen Medián-felmérésben sem volt ennyire magas - 31 százalékos - a "bizonytalan" (párt nélküli) válaszadók aránya.

"Az adatok jól igazolják azt a kézenfekvő feltevést, hogy az elbizonytalanodás elsősorban az MSZP korábbi híveinél mutatkozik", a magukat baloldalra soroló válaszadók körében kétszer annyi a párt nélküliek aránya, mint a jobboldaliak esetében.

A Fidesz előnye még soha nem volt ennyire tetemes

Az előző, múlt hónap közepén közzétett elemzés szerint átmeneti hullámzás után júniusra ismét nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben; a hónapban csaknem kétszer annyian szavaztak volna a legnagyobb ellenzéki pártra, mint az MSZP-re.

A lap a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet június elején végzett felmérését ismertetve hangsúlyozta, hogy a Fidesz előnye az előző négy évben soha nem volt ennyire tetemes. A vezető ellenzéki párt a teljes népességben először tavaly augusztusban érte el a 40 százalékot, amit kisebb-nagyobb hullámvölgyek után azóta is tart - így júniusban csaknem kétszer annyian szavaztak volna a Fideszre, mint az MSZP-re.

Sólyom a legnépszerűbb, Orbán a hatodik

A felmérésből kiderül, hogy a politikusok népszerűségi listáját Sólyom László vezeti, megelőzve Dávid Ibolyát és Szili Katalint. A Medián húszas listáján Orbán Viktor a hatodik, Gyurcsány Ferenc a tizenkettedik legnépszerűbb politikus. A listát Horváth Ágnes zárja.


(MTI/Median)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr536316478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

usa 2007.07.28. 09:37:04

Boldog Szülinapot Kedves Grizzly:):D

Főpilóta 2007.07.29. 09:12:55

Most látom csak - usa köszöntése nyomán -, hogy épp egy éve keletkezett az első bejegyzés! Gratulálok és részemről is minden jókívánság! Főleg egészséget és lelkierőt kívánok minden körülmények között!
süti beállítások módosítása