HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.23. 20:12 grizzlyke

MAGYAR AJÁNDÉK - KANADÁNAK     iCeAgE, sze, 2007-05-30 23:27 gondolkozz.com

Magyarország 100 éves földgázfogyasztására elegendő gázmező kitermelését kezdte meg a napokban Makó közelében egy KANADAI cég, amely 40 milliárd forintot költött el a próbafúrásoktól a termelés elindításáig.

A Magyar Állam - a magyar kormány indoklása szerint - NEM rendelkezett 40 milliárd forinttal a magyar földgázkitermelés megindításához.

A Magyar Állam mindeközben 200 milliárd forintot tervez fordítani új kormányzati irodaépületekre.

Üzleti titoktartásra hivatkozva a magyar adózók sohasem fogják megtudni, hogy a makói földgázvagyon kitermelésének átengedésével hány 1000 milliárd forinttal válik szegényebbé a Magyar Állam, hány 1000 milliárd forinttal gazdagodik egy kanadai vállalkozás.

A kanadai vállalkozás magyar területen, a magyar földgázt, magyar mérnökök és magyar munkások közremuködésével értékesíti a magyar fogyasztóknak, akik nem kanadai, hanem magyar fizetésükbol vásárolják meg saját tulajdonukat, kanadai áron.


Kinek hoz hasznot a magyar földgáz?    2007-01-08 18:11:31 FÚSZ

A Kereszténydemokrata Néppárt növekvő aggodalommal figyeli a Dél-Alföld talajában lévő földgázmezőről immár hónapok óta keringő híreket. A törvény egyértelműen rögzíti, hogy a föld mélyében rejlő kincs az ország, a nemzet kizárólagos tulajdona. Azonban több havi titkolózás után most sem derül ki feketén-fehéren, ki milyen jogi felhatalmazással, milyen feltételek között kutathatott, és a megtalált földgázhoz mi köze van a magyar nemzetnek, a magyar államnak, a jogos tulajdonosnak - áll a párt közleményében.

A KDNP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra a tárgybeli összes szerződést, mindenekelőtt a megtalált természeti kincs tulajdonjogára, a földgáz tervezett felhasználására és az abból származó haszon elosztására vonatkozó részleteket. Teljes körű tájékoztatás illeti a legszélesebb nyilvánosságot minden nem magyar tulajdonú cégről, amely az ügyben - feltehetőleg a haszon lefölözőjeként - szerepel. Követeljük a teljes nyilvánosságot a dél-alföldi földgázmező ügyében!

A KDNP felszólítja a kormányt, hogy az új helyzetre tekintettel, az ország érdekében alapvetően vizsgálja fölül Magyarország földgázellátásának stratégiai kérdéseit, különös tekintettel a földgáztárolás kérdésére.

A KDNP minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza Magyarország újabb darabkájának gyarmatosítását, azt, hogy üveggyöngyökért herdálják el hazánk, nemzetünk kincseit, most éppen egy földgázmezőt, amikor a gáz ára sosem látott magasságokba emelkedett, hatalmas terheket róva minden magyar családra. Emlékeztetünk mindenkit, hogy a legpusztítóbb gyarmati kizsákmányoló technikák között szerepeltek a koncessziós szerződések - zárul a közlemény.

Demokrata

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr796316484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása