HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.13. 08:02 grizzlyke

Népszavazás:    kiszivárgott a beadvány benyújtójának neve    2007.07.12. 01:03     fn.hu

Kálmán László nyelvész nyújtott be magánemberként népszavazási kérdéseket az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) - jelentette be saját maga a Klubrádióban. Itt elmondta, hogy korábban az OVB-től szivároghatott ki a neve a Hír Televíziónak.

Az OVB-n kívül senki más nem tudott erről a kezdeményezéséről, ezért gondolja úgy, hogy csak az OVB-től juthattak el az adatai a Hír Televízióhoz, ahonnan először megkeresték - mondta Kálmán László a Klubrádió Kontra című műsorában.

Az e-mailben hétfőn, pontosan négy órakor elküldött kérdéseivel kapcsolatban - amelyek éppen ellentétesek a Fidesz által szintén ugyanakkor, de személyesen benyújtottakkal - azt mondta: gondolkodásra akarja késztetni az embereket, mert a Fidesz népszavazási kérdéseit elfogultnak, nyíltan befolyásolóknak tartja. Úgy vélekedett, a Fidesz kérdéseinek célja, hogy ezek együttesen "megingassák a kormány programját", megrendítsék vagy valamilyen módon kijátsszák azokat a játékszabályokat, amelyeket a parlamentáris demokrácia diktál.

Kálmán László azt mondta: a rádióban hallotta, mire készül a Fidesz hétfő délután, és ekkor jött az ötlete, hogy ő is beadhat kérdéseket ugyanabban az időpontban. Közölte: nincs a beadvánnyal kapcsolatban politikai célja. Mint mondta: liberális gondolkodású ember, ám semmi köze sem az MSZP-hez, sem pedig a kormányhoz.

Kálmán László a népszavazási kérdéseit e-mailben az Országos Választási Irodának (OVI) juttatta el, így elvileg onnan is kiszivároghatott a neve. Rytkó Emília, az OVI vezetője az MTI érdeklődésére határozottan cáfolta ezt a feltételezést. Mint mondta, az OVI magától eddig sem adta ki, és ezután sem fogja senkinek kiadni a nevét. Ha ilyen megkeresés érkezik, akkor megkérdezik az érintettet, hozzájárul-e neve nyilvánosságra hozatalához, és csak ha ő igent mond, akkor adják ki a nevét. Ebben az ügyben nem tud ilyen megkeresésről - tette hozzá az OVI vezetője.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke az MTI-nek azt mondta, szerinte az OVB-től nem kerülhetett ki Kálmán László neve. A testület nem is ülésezett az utóbbi napokban - tette hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr346316511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása