HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.13. 07:24 grizzlyke

Gyurcsány-blog, kicsit másként : Az egészségbiztosításról                 api01.extra
Mottó :
Az egészségügyi és gyógyszeripari szolgáltatások sajátos jellegüek és emiatt nem tekinthetőek közönséges kereskedelmi szolgáltatásoknak. Minden európai polgár számára, jövedelemszinttől és lakóhelytől függetlenül valamennyi tagországban biztosítani kell az egészségügyi ellátáshoz való egyenlő, megfizethető és megfelelő időben történő hozzáférést az egyetemesség, a minőség, a biztonság, a folyamatosság és a szolidalítás elveinek tiszteletben tartásával. A betegek számára minden körülmények között biztosítani kell a megfelelő kezeléshez való hozzájutás lehetőségét a saját nyelvükön, lehető legközelebb a lakóhelyükhöz. A szakemberek mobilitásának növelése nem vezethet az orvosi demográfia egyensúlyának megbillentéséhez, és az egészségügyi szolgáltatások belső piacának létrejöttéhez, amely költségen alapuló versenyre épülne - hiszen ez egy kétsebességes egészségügyi rendszert hozna létre, amely kizárólag a jómódú betegek érdekét képviselné. Ergo, az únió elutasítja a versenyre épülő több-biztosítós rendszert.
( Nem szószerinti kivonat az Európai Únió egészségügyi irányelveiből )

Kedves barátaim,

elég volt a semmittevésből. Ezúttal beszélnünk kell az új egészségbiztosítási modellről, hiszen ez a kérdés ( előbb vagy utóbb ) úgyis mindannyiunkat érinteni fog. Jobb, ha inkább most ismerkedtek meg a rendszerrel, mint amikor gutaütést kaptok az újabb hazugságaimtól. Mi tagadás, ezügyben volt némi műbalhé a szocialista frakcióban ( kenyér híján cirkuszt a népnek ! ) - de elvtársaink többsége már pontosan érti és látja a rendszer lényegét, trükkök százait ismeri - amelyekről persze nektek nem kell tudnotok.

Ebben a kérdésben (is) rendkívűl fontos a jó kommunikáció ( felelős : Gáljézoli ), aki már többször is egyeztetett vezető sajtóorgánumaink ( vagyis : Néphazudság, Népszara, Nap-TV, ATV, Tel-Aviv 2, 168 óra, ÉS, Zsindex ) mérvadó publicistáival. Mivel a puritán lószar sem piacképes áru, közös érdek a megfelelő csomagolás. Mert meg lehet magyarázni, de teljesen nyilvánvaló, hogy amit mondunk az nem igaz. Ezért "csak együtt sikerülhet", ha bukunk, mindannyian bukni fogunk.

Aligha kell külön hangsúlyoznom, hogy jelen helyzetünkben a Fidesz népszavazási ötlete úgy hiányzott nekünk, mint légy a levesben vagy Totó-kutyaszar a szemlőhegyi lábtörlőn. Persze lehetett volna húzni még az időt, és teszetoszáskodni egy darabig, de nem volt sok választás, hiszen hamar elérkezett az igazság pillanata : értsétek meg, egyszerűen muszáj volt fenntartani a demokrácia látszatát. Igen, beadtuk a derekunkat - mondjátok jogosan, értem én a kritikát - ezért személyesen vállalom a felelősséget. ( Ez nálam úgysem jelent semmit ... ) Óvtuk, őriztük a titkot, de az OVB maradék tekintélyét mégsem áldozhattuk fel csak azért, hogy ezzel borsot törjünk Orbán Viktor szőrös orra alá. Gondoljatok csak a közelgő választásokra - mert tetszik vagy nem ( mitagadás, rém rusnya mindkettő ), Szigeti elvtársnál és Ritykó elvtársnőnél aligha találnánk alkalmasabb kádert a feladatra. Ne ítéljetek felületesen, mert ők megfelelő személyek a legjobb helyen és a legjobb időben. Szükségünk van ilyen undorító talpnyalókra is, mert ők közös értékeink és jövőnk zálogai.

Visszatérve a népszavazásra, lesz kampány. Igen, lesz - mi az hogy ! Tudom, ez kurva sokba fog kerülni ennek a nyűves országnak, de szarok rá, basszátok meg ! Előbb-utóbb megunják, és szavazás helyett talán békésen hazamennek. És ne gyertek nekem az olyan nyafogással, hogy népszavazási ügyben a kormány nem kampányolhat. Nem elég a sértés Deutsch-Fürtől, már ti is hülyének néztek engem ? Inkább menjetek, és mindenki tegye a dolgát. Új Magyarország, új egyensúly, új hazugságok. Engem nem érdekelnek az idióta szabályok ( azok úgyis csak az ellenzékre vonatkoznak ), húzzatok bele és csináljátok meg ! A büntetéseket majd elrendezzük később, elegem volt már a piti gazemberstílusból. Ne is gyertek az ócska rablómesével, mert nálam senki sem tudja jobban, mitől bűzlik a hal. Majd beledöglöttem, hogy hosszú évekig úgy kellett tennem, mintha tisztességes üzletember lennék. Ehelyett loptam, csaltam, hazudtam - Klára alig győzi könyvelni az aktuális elévüléseimet.

Elvárom tőletek is, hogy senki ne szarakodjon, ha oda kell csapni lendüljön a vasököl. Bátran bele a lecsóba, nem akármilyen anyagból gyúrtak benneteket, különben is velünk az ország ! Ne feledjétek, a népszavazás nem játék, egyszerűen nem kúrhatjuk el. Ebben a műfajban nem osztanak ezüstérmet, és ha véletlenül mégis győzne az igazság, nincs módunk fellebbezni. A harc kemény lesz, de éreznetek kell, hogy nem vagytok egyedül. Amit el lehet titkolni, azt el fogjuk titkolni. Ha kell, hazudunk reggel, délben meg este. De ha a környezetemben azt látom majd, hogy valaki be van szarva, nem fogok válogatni az eszközökben. Aki gyáva, nyugodtan elhúzhat innen a picsába. ( Esetleg Szlovákiába )

Persze joggal kérdezhetitek tőlem, valójában milyen is lesz az új egészségügyi rendszer ? Akció, kaland, lendület meg reform. Kurva jó lesz nekünk, és szabaddemokrata elvtársainknak. Jó itt, ezt az országot magunknak építjük. Katus mama is kérdezte tőlem : "Nincs véletlenül igaza a Fidesznek, Fletó ?". Lószart mama - válaszoltam, nem kell aggódni. Neked az új rendszerben is jó lesz. Azóta Pápa összes panelprolija engem istenít, meg a Horn Gabit és a több-biztosítós rendszert.
Pedig azt sem tudják az idióták, mit jelent számukra a kétsebességes egészségügy.

De nem elég annak látszani, időnként populistának is kell lenni. Mindig olyat kell hazudni, ami tetszik a népnek - aztán megcsinálni az ellenkezőjét, mégha bele döglik is a magyar. Legalább hullik a férgese, mert a beteg nyugdíjasnál nincs is nagyobb tehertétel ennek a kurva országnak. Megdögleni az Istennek sem akarnak, elmenni pedig nem tudnak mert nincsen rá pénzük. Ezek a dísznyugdíjas élősködők mindig csak hisztiznek, miközben mértéktelenűl zabálják a legdrágább gyógyszereket és még anyagilag is támogatják az unokákat. Na, én ezt a gyomorforgató képmutatást elfogadhatatlannak tartom.
Szerencsére sokan rajonganak még értem, hiszen mindig megmondom nekik a frankót. Imádják, amikor megüzenem, hogy Orbán fogja be a száját - ez rendre nagy siker, pedig ezt az idétlen poént mindig elsütöm ha köztük vagyok.
Ilyenkor többen a nyakamba borulnak, és könnyes szemmel bíztatnak : "Húzzál bele Ferkó, csináld meg !"

Sok a dolgom barátaim, ígérem a témát még folytatni fogjuk. Addig se feledjétek, hogy a hatalomért cserébe elvtelen kompromisszumokra is szükség van, nem lehetünk finnyásak a koalíciós partner korrupciós ügyei miatt. A hétvégi szeánszon is szinte a szarból hoztuk vissza a koalíciót. Inkább ne feszegessük ezt a kérdést, szerencsétlen Megyónak sem használt az értelmetlen szarakodás. Sajnos rókafogta csuka vagyunk, ha beledöglünk is jópofát kell vágnunk a szabaddemokrata zsaroláshoz.

De nekünk, haladó baloldali reformkommunistáknak ... illetve szociálliberális vagyis szociáldemokrata ... dehogy, szocionistáknak ( valamelyik biztosan jó ) - ha bukik az új rendszer, semmi közünk sincs az egészhez. A koalíciós egyeztetés titkos záradékában ezért rögzítettük ( hiszen baromira előrelátóak vagyunk ), hogy vészesetben ( ipi-apacs efektus ) Molnár Lali és Hüpi Ági a kijelölt bűnbak.
Ne feledjétek, igazából csak relatíve akarjuk a több-biztosítós rendszert, a szocialista frakció mindig is hangoztatta különutas nemtetszését. De Istenemre mondom, még ez sem nagy ár a számunkra, mert a büdös életbe - nekem nincs alternatívám, és hatalmon kell maradnom ebben a nyűves országban. Mi az hogy mi vagy én ? Mi demokratikus párt vagyunk - de csapatszellem és vezető kell. Minek más, ha itt vagyok én. Ezért szarok a frakcióra és szarok a választmányra : itt mindenki azt szajkózza, amit én akarok. Mert a történet elsősorban RÓLAM SZÓL.

Bátorság barátaim, nem kell elmenekülni a vita elől. Szerintem az ország érteni fogja mekkora gazemberek vagyunk. Hármas jelszavunk : reform, sötétség, idiótizmus - jó ez a tempó. Kitartás, betartás. Úgyhogy ne késlekedjünk, tegyük a dolgunkat és tartsuk a tempót !

Csókoltat benneteket a ti bölcs vezéretek !

A spontán, ( kritikai hangvételű ) hozzászólások idézésétől inkább eltekintek.
Akit érdekel, íme egy link :
http://blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T31b852f866b5e7c1c0f7dfde8e0d41a

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr146316512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása