HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.06.18. 09:34 grizzlyke

Az orvosi egyetemek szerdán küldik el követeléseiket Gyurcsánynak     2007-06-17 17:32  HírTv

Várhatóan szerdán küldi el követeléseiket az orvosi egyetemek sztrájkbizottsága Gyurcsány Ferencnek. A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség a teljesítmény-volumen felülvizsgálatát és a progresszív betegellátás elismerését várja a kormánytól. Azt mondják: az állami finanszírozás csökkentése valamennyi egyetem munkáját ellehetetleníti - a négy orvosegyetem összesen 11 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat idén, emiatt az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók nem tudják ellátni a betegeket, és több száz dolgozót kell elbocsátani a klinikákon.

Egyelőre nem tudni, hogy melyik minisztérium tárgyal majd az ágazati sztrájkbizottsággal, mivel az orvosegyetemek egyszerre két tárcához, az oktatásihoz és az egészségügyihez is tartoznak - mondta Berki Zoltán.

A Semmelweis Egyetem érdekvédelmi szervezete azért kezdeményezte az orvosegyetemek szakszervezeteinek összefogását, mert az állami finanszírozás csökkentése valamennyi egyetem munkáját ellehetetleníti - mondta a szakszervezeti titkár. Hozzátette: a kórházi ágyak és a teljesítmény volumenkorlát csökkentése, valamint a progresszív betegellátási díj eltörlése azt eredményezte, hogy a négy orvosegyetem idén összesen tizenegy milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat. Mindez azt jelenti, hogy az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók nem tudják ellátni a betegeket és a klinikák nagy létszámleépítésekre számíthatnak.

A budapesti, a pécsi, a szegedi és a debreceni orvosegyetem közösen kialakított követeléseit szerdán jelentik be hivatalosan, de valószínűleg benne lesz, hogy ismerjék el ismét a progresszív betegellátást, és vizsgálják felül a teljesítmény volumenkorlátot. A SÉSZ azért is keresett szövetségeseket, mert ezeket a követeléseket csak a kormányzat teljesítheti. A törvény szerint pedig, ha egy ágazaton belül több munkáltatót érintő kérdésről van szó, a kormány tárgyal az érdekképviseleti szervezetekkel.

Berki Zoltán elmondta: mióta nyilvánosságra került, hogy az orvosegyetemek közös sztrájkbizottságot alakítottak, több más érdekvédelmi szervezet is jelezte együttműködési szándékát. Tárgyaltak például az orvosi kamarával és számos kórház szakszervezetével is.

(hírTV, FH

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr786316571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása