HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.06.13. 21:42 grizzlyke

Orbán: kizárt, hogy az államfő aláírna a népszavazást akadályozó módosítást    MTI  2007. június 13. 20:33

Orbán Viktor kizártnak tartja, hogy Sólyom László köztársasági elnök volt alkotmánybíróként aláírna olyan törvényt, amely elveheti a népszavazás jogát az emberektől. A Fidesz elnöke az InfoRádió szerda esti műsorában úgy vélekedett: az államfő nyilván úgy értelmezte, ez a törvénymódosítás nem veszi el az emberektől azt a jogot, hogy a vizitdíjról és a kórházi napidíjról népszavazáson döntsenek. Az ellenzék vezetője hangsúlyozta: az OVB szerepe ebben az ügyben formális, hiszen csak hitelesítenie kellene a kérdések aláírásgyűjtő íveit, azonban a testület, ami ma szerinte a kormány játékszere, "nyilvánvalóan megszegte a törvényeket" és meg akarja akadályozni a népszavazásokat. Vissza kel téríteni az OVB-t a törvényesség útjára - tette hozzá Orbán Viktor, aki jelezte, a Fidesz alkotmányjogászai már dolgoznak ennek megoldásán.
A pártelnök szerint értelmes dolog lenne összefogni a Fidesz hat kérdését az egészségbiztosításról szóló, magánszemély által kezdeményezett népszavazással, de ez attól függ, hogy azt milyen határidőn belül bírálják el az arra illetékes szervek, és így "összecsapható-e" a Fidesz kezdeményezéseivel.
Orbán Viktor kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: ne zárjuk ki annak lehetőségét, hogy a népszavazás előrehozott választásokhoz vezethet. "Minél többször nyilvánítják ki az emberek az akaratukat és elkötelezettségüket a demokrácia mellett, annál közelebb kerülünk a változáshoz" - jelentette ki a pártelnök.
Szerinte ha a kormány kulcskérdésekben elveszti azokat a "bizalommérő erőpróbákat", amelyeket a népszavazás jelent, akkor kérdés, hogy ezután miként fog kormányozni, ki fog rá hallgatni.  Nem lehet kormányozni az országot az emberek akarata ellenére - jelentette ki a volt miniszterelnök.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr486316585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása