HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.20. 21:56 grizzlyke

Kövér: Csak Rákosinak és bandájának sikerült ilyen mélyre taszítani az országot    2007. május 19. 14:42 MNO

Sarkozy üdvözölte a Fidesz-kongresszust

Véget ért a Fidesz kétnapos tisztújító kongresszusának első napja a budapesti Hungexpón, amelyet Kövér László választmányi elnök köszöntője nyitott meg, majd megválasztották a kétnapos tanácskozás két levezető elnökét, Szájer Józsefet és Gál Kingát. Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője Nicolas Sarkozy üdvözletét is tolmácsolta a Fidesznek, emellett beszédet mondott a Magyar Koalíció Pártjának elnöke is. Schmitt Pál bejelentette, hogy nem indul a Fidesz alelnöki posztjáért. A hivatalos program után koncertek és más szórakozási lehetőségek várják az érdeklődőket.

• Szájer: Az új többséget már nem érdekli a Gyurcsány-kormány + Képriport



Nézze meg képgalériánkat!

(Fotó: Burger Zsolt)
Véget ért a Fidesz XXII. kongresszusának első napja, amely Kövér László köszöntőjével kezdődött szombaton délután. Az Új többség, erős Magyarország mottót viselő kongresszusra 2 022 küldöttet várnak. Az ügyrendi bizottság jelentése szerint a tanácskozás kezdetéig 1 677 küldöttet regisztráltak, így határozatképes a kongresszus.

A Fidesz készen áll

Kövér László szerint a Fidesz és szövetségesei már holnap készen állnak arra, hogy a választók akaratából hozzákezdjenek az ország újjáépítéséhez, és kivezessék az országot abból a káoszból, amelyben ma van. Korábban csak Rákosinak és bandájának sikerült olyan mélyre taszítani az országot, mint amilyen mélyre taszította az országot a Gyurcsány Ferenc–Kóka János páros – fogalmazott Kövér László.

A politikus szerint, bár a mostani kongresszus nem rendkívüli, hiszen feladata elsősorban a tisztújítás, rendkívülivé teszi az az abnormális helyzet, amelyet a Gyurcsány Ferenc, Kóka János és Veres János nevével fémjelzett „szélsőséges, gátlástalan, kapzsi csoport" hozott létre Magyarországon.
• Részletek

A választmányi elnök köszöntőjét követően a küldöttek elfogadták az ügyrendi bizottság jelentését, s igazolták a küldöttek mandátumát, akik Gál Kingát és Szájer Józsefet a tanácskozás levezető elnökeivé választották.

Európa üdvözli a Fideszt

A hivatalos procedúra után Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője köszöntötte a kongresszust, átadva egyúttal Nicolas Sarkozy francia államfő üdvözletét is. A néppárti politikus azt mondta: Európának olyan politikusokra van szüksége, mint például Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár.
Daul újra az Európai Néppárt támogatásáról biztosította Észtországot az Oroszországgal szembeni konfliktusban. A kongresszus közönsége nagy tapssal fejezte ki egyetértését.
• Részletek

A néppárti frakcióvezető után Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke következett a felszólalók sorában.
• Részletek

A küldöttek elfogadták a Fidesz testületeinek beszámolóját.
• Részletek

A kongresszus határozatot fogadott el az erős Európáról.
• Részletek

A kongresszus felkérte Schmitt Pált, a Fidesz Európa Parlamenti képviselőjét, hogy vezesse a 2009-es EP választásokat, amelyet a Fidesz alenöke elfogadott. Arra hivatkozva, hogy ez a feladat egész embert kíván, bejelentette, hogy nem indul a vasárnapi alenöki választáson.

Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy a fegyver, a könnygáz a gyengék eszköze, azoké, akiknek rossz a lelkiismerete.
• Részletek

Navracsics: Gyurcsány legyen bátor

Gyurcsány Ferenc kezdje magán az átalakítást – mondta Navracsics Tibor annak kapcsán, hogy a kormányfő bejelentette, távoznia kell az országos és a budapesti rendőrfőkapitánynak.
• Részletek

Orbán Viktor, aki egyedüliként indul újra a pártelnöki posztért, nem sokkal két óra előtt érkezett meg a Hungexpo területére, és gyalog ment a B pavilonig, miközben küldöttekkel és szimpatizánsokkal beszélgetett, és kezet fogott az emberekkel, akik közül sokan fényképezkedtek vele. A küldöttek és az érdeklődők nagy tapssal fogadták érkezését a narancssárgába öltöztetett B pavilonban, ahol egy videofal előtt elhelyezett színpadon hangzanak majd el a beszédek.

A közönség soraiban ülnek a Fidesz vezetői, köztük Áder János, Pokorni Zoltán, Pelczné Gáll Ildikó, de megjelentek a szövetségesek képviselői is, így Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke. Jelen van Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és számos külföldi vendég.

A hivatalos program mellett a Hungexpo D pavilonjában közéleti programokkal, fórumokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket. Ennek részeként még a kongresszus kezdete előtt Deutsch-Für Tamás nyitotta meg a Fidesz korábbi plakátjaiból készült kiállítást. Ezen szerepel például a híres 1990-es Tessék választani jelszavú plakát is, amely Brezsnyev és Honecker, valamint egy fiatal pár csókját ábrázolta.

(MNO, MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr966316647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása