HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Budapest - 2007.

2007.05.18. 00:06 grizzlyke

A lány felismerte az őt megerőszakoló rendőröket    2007. május 17. 18:54 MNO
Őrizetbe vették az öt rendőrt

Felismerte támadóit csütörtökön az a 21 éves lány, aki feljelentést tett, mert állítása szerint május elején a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcában megerőszakolta. A REBISZ állományába tartozó rendőröket este őrizetbe vették.

Azonosította az ügyészség azt az öt rendőrt, akik közül ketten a feljelentés szerint megerőszakoltak egy 21 éves nőt a fővárosban – értesült a köztévé Hiradója.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen tartott felismertetésen a nő 40 rendőr közül kiválasztotta azokat, akik szemérem elleni erőszakot követtek el vele szemben.

A REBISZ állományába tartozó öt rendőrt azonnal felfüggesztették állásából. Dobozi József dandártábornok, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat vezetője azt is bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a rendőrök ellen.

Őrizetbe vették mind az öt rendőrt

Később a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Morvai Attila azt közölte a távirati irodával, hogy öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Morvaiazt is elmondta, hogy a "nyomozati cselekmények" még tartanak és a gyanúsítottakat a REBISZ segítségével sikerült azonosítani.

Petrétei szerint ez az öt rendőr tépázta meg a rendőrség becsületét

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleményében a miniszter álláspontját ismertetve aláhúzza: "elfogadhatatlan és tűrhetetlen minden olyan, hivatalos személy által elkövetett visszaélés és bűncselekmény, amely megingatja a polgárok rendvédelmi szervekbe vetett bizalmát, azt a hitet, hogy baj esetén számíthatnak a rendőrök és más rendvédelmi dolgozók segítségére".

Alapvető követelmény, hogy amennyiben bármilyen okból rendőri intézkedésre kerül sor, az jogszerűen, törvényesen és kulturáltan történjék. Ezt a követelményrendszert, hitet és bizalmat törték meg a bűncselekményt elkövető rendőrök - olvasható a dokumentumban.

A miniszter szerint az ilyen embertelen bűncselekmény elkövetéséért mindenki másnál súlyosabb erkölcsi és jogi felelősség terheli azt, aki a köztársaság szolgálatában áll.

Petrétei József arra kéri az utcán szolgálatot teljesítő rendőröket, hogy magatartásukkal, intézkedéseik végrehajtásának módjával járuljanak hozzá a rendőrség öt társuk által megtépázott becsületének helyreállításához.

Fidesz: a biztonságérzet a hatóságok oldaláról kapott súlyos sebet

Együttes ülést tart pénteken a Fidesz rendészeti munkacsoportja és a párt országgyűlési frakciójának elnöksége - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra reagálva, hogy a Múzeum körúti erőszak ügyében őrizetbe vettek öt rendőrt.

Csütörtökön és az elmúlt napokban több olyan eset is napvilágra került, mely alkalmas arra, hogy "alapjaiban és általánosan rengesse meg a rendőrségbe vetett közbizalmat" - írta közleményében az ellenzéki párt szóvivője.

Úgy fogalmazott, hogy az alkotmányos jogok érvényesülése, a magyar emberek biztonságérzete "a hatóságok oldaláról kapott súlyos sebet". A kialakult helyzet miatt a Fidesz rendészeti munkacsoportja és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának elnöksége pénteken együttes ülést tart - tette hozzá Szijjártó Péter.

Az ORFK már jó korán elítélte az erőszakos cselekményt

Az Országos Rendőr-főkapitányság az ügy nyilvánosságra kerülése után közleményben ítélte el az erőszakos cselekményt. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője pedig korábban azt mondta: intézkedési tervet dolgoznak ki a hasonló esetek megelőzésére.

(hirado.hu, mti, MNO)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr956316653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása