HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.15. 12:54 grizzlyke

AKTUÁLIS JEGYZET         -      5. évfolyam 5. szám (37. bevetés)  2007.május      http://roplap.fw.hu 
"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Eképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Máté 7. 15-17.

Már Magyarország sem a miénk. A Trianonban elcsatolt részek után elvesztettük Csonka-Magyarországot is.
Avagy nevezhetünk-e sajátunknak egy olyan országot, amely ellenünkre működik? Az energia szektor külföldi állami tulajdonban van, a termelő üzemek külföldi magántulajdonban. A kereskedelem a kínaiak privilégiuma. A külföldi cégek nem adóznak, vagy messze kevesebbet, mint a hazaiak. A falvakban bezárják az iskolát, postát. Nem vezet oda vasút, és a busz is csak akkor, ha az megéri a Volán társaságnak. A tömegközlekedés amúgy már-már megfizethetetlen.

Az egészségügy szemünk láttára épül le - gyorsan hozzáteszem, NEM orvosaink, ápolóink, és mentőseink miatt! Ők gigászi küzdelmet folytatnak a betegek ellátásának fenntartásáért. Ők a maguk humánus eszközeivel tulajdonképpen már harcban állnak a kormánnyal!

A liberálisok a felsőoktatást is privatizálni akarják (s ha akarják, fogják is), az se lesz magyar kézben. A rendőrök képtelenek bűnügyeket felderíteni, főleg, ha a szálak kormánykörökhöz vezetnek, de politikai megrendelésre verik, lövik, kínozzák a
békésen ünneplőket, majd hamisan tanúznak ellenük.

Nemsokára lejár a külföldiek földvásárlásának tilalma. A Balatonfelvidék, Somogy, Zala több része már most is osztrák, német és holland kézben van. Bozgorok (román szó, jelentése: hazátlan) lettünk utolsó darabka földünkön. Az indiánoknak Amerikában legalább kijelöltek rezervátumokat, nekünk még azt sem. Mi kipusztulásra lettünk ítélve.

A "kipusztulás" szóról valamiért azonnal az egészségügy jut eszembe.

Tudja-e a Kedves Olvasó, hogy hívják szalonképesen az egészségügy tökéletes szétrombolását? A "szolgáltató" egészségügy kialakításának.
Így nevezi a Domina (Horváth Ágnes), így Kóka, így prof. dr. Repa (aki 50 kórházzal többet szeretett volna végképp eltörölni). Ők szolgáltatni akarnak. Jó, de akkor miért nem nyitnak lángossütőt, autómosót, vagy kutyakozmetikát?

A gyógyítás az emberiség történelme folyamán mindig is szolgálat volt, nem szolgáltatás. A két szó azonos gyökű, de egy világ választja el őket egymástól! A beteg ember gyenge, kiszolgáltatott, akin segíteni kell. Nem úgynevezett "jó minőségű szolgáltatásra" vágyik, hanem segítségre, gondoskodásra, megértésre, sok esetben csak túlélésre! Amennyiben embernek merjük nevezni magunkat, akkor is segítünk
ilyen embertársainkon, ha nincs elég pénzük. Hiszen a beteg nem tud dolgozni, tehát keresőképtelen is. Ezért is hívják "hivatásnak" a gyógyítást, nem pedig egyszerűen szakmának. És ezért létezik - állítólag Bismarck óta - a társadalombiztosítás intézménye, melyben egy ország teljes lakossága szolidáris az ideig-óráig keresőképtelen és külső segítségre - gyógyító személyzetre és eszközökre - szoruló embertársaival.

A szolidaritás állítólag baloldali érték, s most mégis a „baloldal” lehetetleníti el ezt a fogalmat...
A "szolgáltatás" kifejezés mást takar. Szolgáltatást valóban pénzért, de egészséges emberek vesznek igénybe saját akaratukból (nem pedig kényszerből, mint a betegség), olyan tevékenység elvégzésére, amit nem képesek megtenni (pl. autóápolás, -javítás), vagy kényelemmel, szórakozással kapcsolatos igényeik kielégítésére (pl. étterem, szálloda, fitnessz, stb). A szolgáltatás célja a pénz megszerzése, nem pedig maga a szolgáltatás nyújtása! Szeretetből, empátiából nem szolgáltat senki.

Aki az egészségből szolgáltatást, tehát üzletet akar csinálni, az véleményem szerint a betegek vámszedője, nem orvosa. Rongyember. Mint a Kárpáti Zoltán című Jókai-regény árvíz jelenetében azok az uracsok, akik csak azokat mentették ki, akik fizettek nekik az életükért. Csak akkor volt egy Wesselényink is...

Dávid Ibolya meglátogatta az Amerikában élő magyarokat és magyar nevűeket (pl. Tom Lantost). A magyarok azok voltak, akik kifütyülték, a magyar nevűek meg azok, akiktől aztán azt hírt hozta az MDF elnök nője, hogy "az amerikai magyarok nem értik, hogy miért nincs Magyarországon nemzeti összefogás."

 Én értem, és most el is magyarázom nekik: Azért nincsen, mert hazafiak sosem fognak össze hazaárulókkal, áldozatok a
gyilkosokkal, becsületes emberek a hazugokkal. Az, hogy Önök ma elfogadják legitimnek a magyarországi posztkommunistákat, akik 40 évig diktatúrát tartottak fenn - amit egészen az úgynevezett "rendszerváltásig"
Önök is elítéltek -, az az Önök szégyene. Nagyon nagy szégyene. Legfőképpen 2004. december 5. után. Akkor vajon miért nem kérdezték ezt meg? Amerikának az a szerencséje, hogy ott nincs az állam (a nemzet) érdekei ellen dolgozó párt. Ott sosem volt - papírforma szerint legalábbis - diktatúra. Amerikának az a szerencséje, hogy ott mindenki hazafi. Mert ott nincs liberális, "világnézetileg semleges" oktatás az iskolákban. És nem hiszem, hogy július 4-én a rendőrök bármilyen utasításra összevernék a nemzeti zászlóval ünneplőket...

Bankrablás volt a Széna téren. A fegyveres elkövető túszokat ejtett, 5 millió Ft-ot kért és szabad elvonulást. Lelőtték. Akik több milliárdot lopnak el az államtól saját zsebükbe, és több ezermilliárdot szórnak el ellenőrizhetetlenül a költségvetésből, közben az egészségügy szétverésével túszul ejtik az egész országot, azokat le se csukják, sőt, maga az Ügyészség vonja vissza a vádemelését (na, ez azért már tényleg nem semmi). Rongyos 5 millióért viszont lelőnek valakit "hős rendőreink". Aztán médiahírt csinálnak belőle, hogy a lényeges kérdésekről eltereljék a lakosság figyelmét. És hazudnak, hogy ilyen veszélyes, meg olyan zsoldoskatona volt, aztán kiderül, hogy sorkatona volt csak, és őrvezetőként szerelt le. Innentől fogva engem
már nem érdekel, hogy volt-e fegyver arzenál a lakásán, vagy sem. Sőt, az is lehet, hogy egy beetetett hülye kis komcsi volt, akinek megígérték, hogy futni hagyják, csak kell egy hír a médiának mert zuhan a PÁRT népszerűsége. Ő meg ráállt "hűség a néphez, hűség a Párthoz" alapon. Szerintem ez e feltevésem cseppet sem fantasztikusabb, mint a hivatalos magyarázatok.

Hullarablás volt a Fiumei úti temetőben. Az elkövető Kádár János pár csontját, a feleségét arany urnában kapta, és szabad elvonulást. Nem lőtték le. Kellett egy hír a médiának, vagy az eddigi disznóságok elfedésére, vagy a Bitorló (Gy.F.) valami újabb nagy húzásra készül, és arról kellett előre elterelni a figyelmet. De az is lehet, hogy Kádár egyszerűen csak feltámadt. Nem lepne meg, ha az MSZP Hívő Tagozata ezt kezdené el terjeszteni, az elpártolt szavazókat visszacsalogatandó. Hogy lábnyomok és ujjlenyomatok maradtak hátra? Ez természetes egy materialista feltámadásnál. A Röplapnál ez a hír ennyi sort ér...

Horn Gábor a Szélsőséges Deviánsok Szövetségének szóvivője nem tudja értelmezni a "középosztály" fogalmát. Ezt üzente Dávid Ibolyának, amikor az MDF-elnök egy a középosztályról szóló egyeztető tárgyalásra hívta meg a pártokat. Nem csoda. Az SZDSZ tervei közt nem szerepel középosztály. Csak ők vannak, meg a rabszolgahad (vagyis mi, a szavazók 95%-a). Én meg az SZDSZ-t nem tudom értelmezni. Igaz, nem is akarom.

Ez a hír meg ennyit ér a Röplapban. Mindenkit értékén kell kezelni.

Végül újra egészségügy. Április 27-én a rádióban a Domina (H. Á.) elszólta magát. Azt mondta: "Lesz olyan, akinek a megnyugtatására az állami biztosító lesz, és leszünk olyanok, akik meg fogjuk nézni, hogy ki kínál többet, ki kínál jobbat, és oda fogunk menni, azt fogjuk választani." Így, többes szám első személyben! Tehát ők - az MSZP-s, SZDSZ-es összecsalt vagyonú új arisztokrácia - maguknak építik az új egészségügyet. Ők a magán biztosítóknak fognak befizetni, a gazdagok pénze tehát az állami egészségpénztár számára elvész.
Semjén Zsolt (KDNP) olyasmit mondott ugyancsak a rádióban, hogy a TB fizetésre kötelezettek felső 20%-a fizeti be a kassza bevételének 50%-át. Ez elgondolkodtató! Elvileg mondhatnánk, hogy joguk van befizetésük arányában többet kapni az egészségügyből, vagy más biztosítót alapítani és oda fizetni. Így azonban elvész a már említett szolidaritás elve. Ez azt jelenti, hogy az ország gazdagjai minden felelősséget leráznak magukról, lemondtak a lakosságról. A lakosság "maradék" 80%-át tehát a több biztosítós rendszerben az eddigi összeg feléből kellene ellátni.

És figyeljünk minden szóra! A balliberális oldal mindig becsempészi hazugságai közé az igazat. Tehát: "Lesz, olyan, akinek a MEGNYUGTATÁSÁRA az állami biztosító lesz..." Tehát nem ellátására, gyógyítására, hanem a megnyugtatására. Aki meg lesz nyugodva, hogy fizeti a TB-t, aztán amikor beteg lesz, kiderül, hogy több hónapos váró listára teszik, hogy neki kell bevinnie az ágyneműt, gyógyszert, WC-papírt, s csótányokkal, poloskákkal megosztania kórtermi ágyát.

A Röplap javaslata: Oké, posztkomcsi, liberális újgazdagok!

Több pénzetek van, nem akartok közösködni, nem kell a közös egészségügy. Rendben!

Mi meg létszámra vagyunk többen, és mi az országon nem akarunk közösködni veletek. Takarodjatok!

Egy Ember

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr846316654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grizzly 2007.05.15. 16:20:16

Micsoda jó kis írás, minden szavával egyetértek, bravo Főpilóta:-))))))))))))))))))

Főpilóta 2007.05.15. 19:19:57

Köszönöm, Grizzlyke a Röplap "tükrözését", és a kedves vélemény nyilvánítást! "Ünneprontásként" hadd említsem meg, hogy a Röplap internet címe pontosan: http://roplap.fw.hu tehát nincs www, és nincs pont a rop és a lap között. :-) Reklámként pedig hadd említsem meg, hogy van új "Aktuális jegyzet" és "Vérfagyasztó" írás is. :-)

grizzly 2007.05.15. 21:58:35

Ajjaj, hú de láma vagyok....:-(((((( Javitottam, most jó az elérhetőséged, ki is próbáltam - megyek olvasni:-))))))))))

Főpilóta 2007.05.16. 22:14:14

Köszönöm a kiigazítást! OFF Én meg kiigazítottam az "Aktuális jegyzet" html kódjait. Ez azokat érinti, akik Internet Explorerrel böngésznek (a többség). Én Firefox-szal, és általában csak azzal ellenőrzöm a megszerkeszetett oldalakat. Most véletlenül IE-vel is megnéztem a "miniszteri interjút", és pocsék volt, egy sorba írt mindent. Kijavítottam, most épp olyan jó Explorerrel, mint Firefox-szal. ON
süti beállítások módosítása