HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.12. 11:06 grizzlyke

Orbán: Nincs erkölcsi érzéke a kormánynak   2007. május 11. 16:59  MNO
Megújult weboldal: OV TV-t indít a Fidesz elnöke

Az ilyen kormányokat minél hamarabb az ajtón kívül kell látni - jelentette ki Orbán Viktor Fidesz-elnök egy pénteki interjúban. A beszélgetést a pártelnök megújult honlapján lehet megtekinteni. Az internetes fogadóórákon a pártelnök a hozzá érkező kérdésekre válaszol, a weboldal másik érdekessége pedig az OV TV, amely a pártelnök munkáját, életét mutatja be.

Amíg az ország világossá nem teszi, hogy súlyos következményei vannak annak, ha valaki így viselkedik, akkor ezt mindig újra és újra el fogják követni a magyarok ellen – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnöke pénteken egy interjúban a kormány intézkedéseire utalva. A rokkantnyugdíjasok visszaminősítése kapcsán azt mondta, azért erkölcstelen a kormány lépése és egész gazdaságpolitikája, mert egyfelől elveszi, vagy csökkenti az emberek járandóságait, másfelől nem ad nekik lehetőséget a munkavállalásra, hiszen bevallottan visszafogja a gazdaságot, ezzel csökkentve a munkahelyek számát.
-Az ilyen kormányokat minél hamarabb az ajtón kívül kell látni - jelentette ki a politikus, aki szerint az államnak ezekben az ügyekben ingyenessé kellene tennie a jogorvoslati eljárást.

A pártelnök a kormányzati negyed kapcsán szintén azt mondta: erkölcsi érzékkel rendelkező európai kormányok számára elképzelhetetlen, hogy miközben nyomorgatják az embereket, bezárják a kórházakat, és az adóhivatal a kormány megrendelésére mindenkiről minden fillért lehúz, akkor – ki tudja mennyi pénzért, elkótyavetyélve a régi épületeket - kormányzati negyedet építsenek. Ez azért van így, mert eltűrjük, mert hagyjuk, mert hozzászoktunk, hogy bármit megtehetnek velünk - jegyezte meg.

Szerinte gazdaságpolitikai fordulatra és adócsökkentésre van szükség, ennek eredményeképpen pedig emelkednek a bérek is. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak és a politikának a teljes foglalkoztatást kell célként kitűznie, de azt is, hogy az emberek jól keressenek. Hozzátette: Magyarországon a bérek szégyenteljesen alacsonyak, holott a magas bér nem ellensége a munkának és a pénzügyi egyensúlynak.

Arra a kérdésre, hogy az egészségügyi reform kapcsán miért nem mutatnak fel világos alternatívát, Orbán Viktor azt mondta, a Fidesz önkormányzati vezetői sok mindent tesznek, például változtatási tilalmat jegyeznek be az ingatlanspekulációra kiszemelt kórház épületére, illetve mindenhol tervezik, hogy nonprofit társaságokká alakítják a kórházakat - ha ez nem jut el a közvéleményhez, az a Fidesz hibája.

A pártelnök egy kérdés kapcsán arról is beszélt, hogy a Fidesznek jelenleg 39 ezer tagja van, a szövetségesekkel együtt 100 ezer, de ezzel nem elégedett, azt szeretné, hogyha Magyarországon a polgári oldal egy nagyságrenddel efölé a szám fölé menne.

Megújult a www.orbanviktor.hu

Az interjút Orbán Viktor megújult hivatalos honlapján a www.orbanviktor.hu-n lehet megtekinteni. Az oldal pénteken délután új külsővel és belső tartalommal jelentkezett. Az új weboldalon két – Magyaroszágon úttörő jellegő szolgáltatás is helyett kapott. Amint arról Szabó Ednia, a weboldal főszerkesztője beszámolt, az egyik ilyen újítás az internetes fogadóóra. Itt Orbán Viktor a vendégkönyvben, illetve a napi több száz email-ben feltett kérdésekre válaszol a fogadóórákra készített 10-15 perces videóüzenetekben.

A volt miniszterelnökről "életszagú képet" az úgynevezett OV TV segítségével kíván nyújtani a portál, amelyben az érdeklődők szemelvényeket láthatnak Orbán Viktor munkájából, életéből. Az OV TV esetében a videó időtartama a kiválasztott témától függ.

A főszerkesztő - aki a pártelnök sajtótikári feladatait is ellátja - leszögezte: nem terveznek valóságshowt csinálni Orbán Viktor életéből, inkább azt a képzetet próbálják eloszlatni, hogy a politika és politikusok távol vannak a valóságtól és a mindennapi problémáktól. Hangsúlyozta azt is, hogy a pártelnök is emiatt tartotta fontosnak a rovat elindulását.

Szabó emellett elmondta azt is, hogy az Orbán Viktorhoz érkező leveleket maga válogatja, olyan kérdéseket, észrevételeket, kritikákat választ, amelyek nagyobb problémákat érintenek és többeket érdekelhetnek. A fogadórákon moderátor szerepet is betölt - tette hozzá.

Az oldalon Orbán Viktor feleségének közéleti szereplése is megismerhető lesz.
-Anikó öt gyermeket nevel, tanít, jószolgálati rendszeres tevékenységet végez, ezekről mind be fogunk számolni - mondta Szabó Edina.

Az oldalon folyamatosan frissül a fotó- és videó-archívum, megtalálhatóak a pártelnökkel kapcsolatos hírek, tudósítások. Emellett az érdeklődők a közszereplések alkalmával elhangzott beszédeket is elolvashatják.

(MTI/MNO)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr106316661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása