HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.09. 12:50 grizzlyke

Felülbírálták Gyurcsány álláspontját a Nabucco ügyében           2007-05-08 15:23   echoTv.hu

A Fidesz szerint az Országgyűlés felülbírálta a miniszterelnök álláspontját a Nabucco gázvezeték ügyében, amikor hétfőn tárgysorozatba vette a párt uniós energiapolitikáról szóló országgyűlési határozati javaslatát - mondta Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
 
A politikus emlékeztetett arra, hogy hétfőn a Ház 309 igen, 4 nem és 16 tartózkodás mellett támogatta a fideszes javaslat tárgysorozatba vételét, amelyet korábban az Országgyűlés gazdasági bizottsága elutasított.

Németh Zsolt kérdésre válaszolva úgy vélte: az indítvány megszavazásának hátterében a kormány eddigi magatartását érő komoly nemzetközi kritikák állhatnak.

Azt látjuk, hogy a nemzetközi kritikákat követően, az elmúlt két hónapban a kormány próbálja korrigálni az álláspontját, például Szekeres Imre honvédelmi miniszter washingtoni látogatásán a Nabuccót nevezte prioritásnak az orosz gázvezetékkel szemben - tette hozzá. Mint mondta, a fideszes javaslat egyértelműen kinyilvánítja a Magyarország elkötelezettségét a közös uniós energiapolitika és a Nabucco gázvezeték megépítése mellett, illetve elítéli a különalkukat követő politikát.

Németh Zsolt hozzátette: ha a kormány ezt követően nem akarja napirendre venni a javaslatot, akkor a Fidesz a házbizottságban kezdeményezi majd ezt, és bízik abban, hogy még ebben a parlamenti ülésszakban tárgyalhatja az Országgyűlés az indítványt.

Úgy vélte: a tárgysorozatba vétel azt jelenti, hogy érdemes volt a Fidesznek ebben az ügyben határozottan fellépni, "de tovább kell menni ezen az úton", főként, mert Göncz Kinga külügyminiszter kedden arról beszélt, hogy korainak tartja az elköteleződést a Nabucco gázvezeték mellett.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr76316667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása