HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.04. 21:12 grizzlyke

A Honvédelmi Minisztérium ellenáll a Gyurcsány-tervnek?   2007.május 04. gondola

Az államapparátust belülről ismerők tudják, hogy a köztisztviselői kar döbbenten szemléli a második Gyurcsány-kormány országellenes munkáját. Az első tényleges ellenállónak a HM ígérkezik.
A Honvédelmi Minisztérium vezetése került abba a történelmi helyzetbe, hogy elsőként kényszerül nemet mondani a Gyurcsány-kormány döntésére - értesült a gondola.

A kormánypárti médiában előadott folyamatos tűzijáték dacára a Gyurcsány-kormány valójában nem kormányozza az országot. Ezt nemrégiben az SZDSZ oldalvizén evező portál, a Hírszerző.hu is leírta, és bárki megtapasztalhatja, aki közelebbről megismerkedik az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatokkal, vagy átolvassa a kormányhatározatokat.

Az államnak csupán a következő részrendszerei működnek: pénzbehajtás (adó, vám stb.), mert törleszteni kell a hitelező nemzetközi bankvilágnak; az elérhető, illetve reménybeli EU-pénzekhez kapcsolódó ténykedés, mert a bográcsközeli elit meg akarja szerezni a brüsszeli pénzt; és az "új kormányzati negyed" néven elhíresült projekt, amely hatalmas haszonnal kecsegteti azokat, akik az Alkotmány utcai meg balatonőszödi mintájú ingatlanspekulációkhoz értenek.

Ez utóbbi ellen lázad a Honvédelmi Minisztérium. A tárcánál még megtalálható szakértő vezetők pontosan tisztában vannak azzal, hogy kolosszális felelőtlenség lenne az ország védelméért felelős intézményt olyan épületbe költöztetni, amelynek építése, tulajdonlása nincsen kizárólagosan saját kézben.

A honvédelmi vezetés ugyanis óriási logisztikai, informatikai bázisra épül, amelyet értelemszerűen maximális védelem illet úgy az információszerzési céllal behatolók ellen, mint a fizikai veszélyek ellen. Ezért nem kérdezi meg senki ép ésszel, miért van lezárva a Stollár Béla utca egyik része a város közepén.

A védelmi központ bérleménybe költöztetése merénylet volna Magyarország függetlensége ellen. Hasonló lépésre a világ egyetlen valamirevaló államának vezetése sem vetemedne.

A honvédség vezetői maximálisan lojálisak a Gyurcsány-kormánnyal, ugyanis (egyelőre) kerülik a nyilvánosságot a veszélyes terv elleni tiltakozásukkal.

Kérdés, mikor győzi le a lelkiismeret a politikai elöljárók iránti kötelező hűséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr496316684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása