HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.22. 09:30 grizzlyke

Toroczkaiék nem adják fel - Eredeti Magyarországot akarnak       2007. április 21. 18:00  MNO
Budaházy: Tízezer jól képzett katonával el lehetne foglalni az országot
 
Egy új, "az eredeti Magyarország" felépítését hirdette meg Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom volt elnöke a "Kezdet Napja" nevű kormányellenes tüntetésen a Hősök terén. Magnófelvételen üzent a tüntetőknek Budaházy György, aki szerint tízezer jól képzett katonával el lehetne foglalni az országot. A rendezvény békésen ért véget.

Rendbontás nélkül ért véget a Hősök terén a Hatvannégy Magyar Vármegye Ifjúsági Mozgalom és Toroczkai László által közösen szervezett szombati kormányellenes demonstráció. A tüntetők a rendőrség által fémkordonokkal körbevett téren demonstrálhattak, mivel a városon való átvonulásra engedélyt nem kaptak.

A HírTV beszámolója szerin a rendezvény látványos felvonulással vette kezdetét fél ötkor: középkori dobosok, fekete betyárruhába öltözött férfiak, egy, az 50-es évekből jól ismert teherautó, majd körülbelül 60-70 gázálarcos fiatal vonult át a téren.

A demonstrációra külön színpadot nem állítottak fel, egy autó tetejéről mondott rövid beszédet Toroczkai László is. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom volt vezetője azt mondta: nem adják fel, a szombati demonstrációval akarják bizonyítani a hatalomnak, hogy kitartanak a tüntetők. Kijelentette: a mai rendszernek nincs történelmi alapja, egy „sztálini alaptörvény" helyettesíti az alkotmányt, ezért egy másik Magyarországot kell felépíteni.

Magnórol bejátszották Budaházy György üzenetét is, aki ellen lakhelyelhagyási tilalom mellett folyik eljárás államellenes bűncselekmény miatt. Budaházy a felvételen azt mondta: tízezer jól képzett katonával el lehetne foglalni az országot, új elitnek kell kiépülnie, mindig harcra készen kell lenni a győzelemig.

Zavarnák a forgalmat

A demonstrálók eredetileg az őszi események helyszíneit szerette volna végigjárni, ám erre a rendőrségtől nem kaptak engedélyt.

Az útvonal a következő lett volna: Terror Háza-Erzsébet tér-Markó utca-Szabadság tér. Később csak a Terror Házáig akartak vonulni a szervizúton, de ezt sem engedélyezte a BRFK arra hivatkozva, hogy a csoport zavarná a forgalmat.

Jármy Tibor, a BRFK szóvivője a rendezvény előtt azt mondta: mindenre felkészültek. Ha a demonstrálók mégis elindulnának a térről az említett útvonalon, azt mindenképp megakadályozza a rendőrség - tette hozzá Jármy. A HírTV helyszíni tudósítójának becslése szerint több száz rendőr várakozott a környező utcákban, legalább hat csapatszállító jármű állt a környéken. A rendőrség 16-tól 20 óráig engedélyezte a demonstrációt.

(hirtv.hu/radio.hu)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr426316717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása