HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.13. 11:23 grizzlyke

Kövér László: a jogállamiság lezüllesztése zajlik            2007. április 12. 20:07   fidesz.hu

A Fidesz a rendszerváltozás kezdete óta a legerősebb, legjobban szervezett politikai erővé vált - jelentette ki a párt országos választmányának elnöke csütörtökön Székesfehérváron. MTI tudósítás.

Kövér László, a párt városi szervezetének küldöttválasztó közgyűlését megelőző sajtótájékoztatón elmondta: az ország településeinek egyharmadában, összesen 1.100 Fidesz-szervezet működik, a párt taglétszám megközelíti a 39 ezret.

A Szövetség választmányi elnöke közölte, az adatok és a közvélemény-kutatások is azt támasztják alá, hogy a párt támogatottsága meghalad minden korábbi mértéket, s szavazóbázisához a 2006-os választások óta több százezer szimpatizáns csatlakozott. Ez azt jelenti, hogy az emberek megszólaltathatók, ha látnak perspektívát, kibontakozási lehetőséget.

Kövér László hozzátette, az országban a jogállamiság, a demokrácia leépítése, lezüllesztése, szétzilálása folyik. "Mindaz, ami ma Magyarországon létezik, nem demokrácia, nem tekinthető demokráciának, a kormány, a kormány feje pedig semmiképpen nem tekinthető demokratának" - jelentette ki.

A demokrácia leépítésének egyik "legékesebb és legújabb példája az a cirkusz, amit (...) az Országos Választási Bizottság (OVB) a Fidesz népszavazási kezdeményezésével művel". Az OVB "fittyet hányva az Alkotmánybíróság (Ab) döntésében foglalt érvelésre, gyakorlatilag ugyanazokkal az érvekkel dobta vissza a Fidesz ismételt kezdeményezéseit, amelyekről az Ab már kimondta egyszer, hogy nem állják meg jogi értelemben a helyüket."

Kövér László közölte: a kormány ismét meg akarja akadályozni, hogy az emberek, a választók érdemben beleszóljanak saját sorsuk alakításába. Az út, amelyen a kormány, a kormánykoalíció jár, "a semmibe vezet" - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a Fidesz választmányának elnöke hangsúlyozta: "abban a pillanatban, amint reális közelségbe kerül az előrehozott választások lehetősége", a Fidesz be fogja mutatni azt a részletes programot, amely "a következő választások megnyeréséhez és az ország talpra állításához" szükséges.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr26316751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása