HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.04. 16:10 grizzlyke

KDNP: Molnár szakmailag, emberileg alkalmatlan - távozzon!          2007. április 4. 12:49  MNO

Lemondásra szólítja fel Molnár Lajos egészségügyi minisztert a KDNP, mivel szerintük szakmailag és emberileg alkalmatlan a miniszteri szolgálatra – jelentette ki Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője Latorcai Csabával, a Budai Gyermekkórház felügyelőbizottságának elnökével tartott közös sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A jelenlegi, ellátásra képtelen egészségügyi rendszer kialakításáért Molnár Lajos „egy személyben felelős", mivel „előnyben részesítette a döntéseiben az üzleti érdekeket, a bürokráciának az érdekeit" – hangsúlyozta Nagy Kálmán.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől pedig azt kéri a KDNP, hogy mentse fel az egészségügyi tárca vezetőjét, továbbá adjon lehetőséget olyan új kórházi struktúra és ellátási rend kialakítására, amelyben a gyerekek élete nem forog veszélyben amiatt, hogy a kezelést a szükséges kórházi kapacitás hiányában kell elutasítani – fűzte hozzá.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint Molnár Lajos előtt is ismert volt az, hogy az egészségügyi ellátás átalakítása következtében a megmaradó kórházi osztályok nem képesek ellátni a hozzájuk forduló betegeket, ennek ellenére ragaszkodott eredeti elképzelésének megvalósításához. A politikus úgy látja, az egészségügyi tárca vezetője így akart „megágyazni" a magánbiztosítós rendszer alapjainak.

Latorcai Csaba, a Budai Gyermekkórház felügyelőbizottságának elnöke arra mutatott rá, hogy veszélybe kerül a beteg gyermekek ellátása a reform következtében. Példaként említette, hogy a János Kórház gyermekosztálya hat felvételt követően nem tudott több beteget fogadni múlt hétvégén, mert az osztály megtelt, a László Kórházban pedig hat gyermeket az ambuláns ellátást követően hazaküldtek azzal, hogy bár felvételük indokolt lenne, ágyhiány miatt nem tudják felvenni őket.

Emlékeztetett arra is, hogy a Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtöki ülésén bizonyos ellátások átmeneti fenntartását kezdeményezték az ellátás biztonsága érdekében, de a szakminiszter ezt elutasította.

A János Kórházban nyolc ágyon gyermek fül-orr-gégészet indul április 16-án, ugyanakkor a szükséges műszerek nagy részét már nem lehet átszállítani a Budai Gyermekkórházból, mert azok alapítványi tulajdonban vannak – folytatta Latorcai Csaba. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a János Kórház a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet 20 fejlődés-neurológiai ágyát sem tudja fogadni helyhiány miatt. Noha a Budai Gyermekkórházban el lehetne helyezni ezeket, oda az egészségügyi miniszter nem rendelt aktív ágyat.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr176316779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása