HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.30. 20:55 grizzlyke

Fellázadt a debreceni Kenézy Gyula Kórház      2007. március 30., péntek 18:04     InfoRádió / MTI

Bírósághoz fordult a debreceni Kenézy Gyula Kórház vezetése az egészségügyi tárca ágyszám-csökkentési elképzelése miatt. Az intézmény főigazgatója elmondta: nem írják alá a finanszírozási szerződést, ha nem tudnak megegyezni az OEP-pel.

A Kenézy Gyula Kórház főigazgatója hangsúlyozta: amennyiben a régi szerződés szerint működik tovább a kórház, akkor 25 százalékos elvonásra számíthatnak, ami az új dokumentum alapján 47 százalék lenne.

Ónodi-Szűcs Zoltán szólt arról is, hogy utasította a dolgozókat a sürgéssi ellátás fennakadás nélküli biztosítására, de a tervezhető kezeléseket lehetoség szerint elhalasztják.

A főigazgató úgy fogalmazott: a jelenlegi dokumentumok ismeretében hétfőtől több száz egészségügyi dolgozónak lesz ugyan munkahelye, de vasárnaptól munkájának nem lesz fedezete.

Hajdú-Bihar további két kórháza közül a Berettyóújfalui Területi Kórház aláírta az új finanszírozási szerződést, a Debreceni Egyetem orvoscentruma pedig a hét végén döntenek az ügyben.


Nógrád és Vas aláírja az új finanszírozási szerződést      2007. március 30. 9:59  MNO

A Nógrád megyei kórház főigazgatója pénteken aláírja az áprilistól érvényes finanszírozási szerződést, de ahhoz jogfenntartó nyilatkozatot csatol, amelyben a finanszírozás újratárgyalását kezdeményezi. Vasban már tegnap döntöttek az aláírásról, de kételyeik vannak.

Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: „a szerződés valójában egy diktátum, hiszen a fenntartókat, a kórházakat a szocialista kormány megfenyegette, és folyamatosan zsarolja".

Az elnök kifejtette: azért nem tehetik meg, hogy nem írják alá a szerződést, mert a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház adósságállománya már jelenleg is több százmilliós, így ha a megajánlott OEP-támogatásnak csak a 70 százalékát kapná meg az intézmény, az a tartozás további növekedését generálná.

Az elnök ismertette: a finanszírozási szerződéshez csatolt jogfenntartó nyilatkozat az aláírás pillanatában még nem tisztázott kérdéseket tartalmazza, és a szerződés újratárgyalását kezdeményezi.

Hozzátette: az egészségügyi miniszter határozatának felülvizsgálata érdekében Nógrád megye önkormányzata és a megyei kórház keresetet nyújt be a Fővárosi Bírósághoz.

Vasban aláírják, de kételyeik vannak

A Vas Megyei Markusovszky Kórház főigazgatója alá fogja írni az új finanszírozási szerződést, ugyanakkor erős kételyeik vannak a szerződéssel és a későbbi finanszírozással szemben – jelentette ki csütörtökön Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke.

„A megyei kórház főigazgatója egy olyan szerződéstervezetet kapott, amelyben nem szerepelnek a teljesítmény-volumenkorlátra vonatkozó adatok, a konkrét számokat csak ma délután ismerhetjük majd meg a megyei egészségbiztosítási pénztár vezetőjével folytatott tárgyaláson" - mondta.

Marton Ferenc a sajtótájékoztatón „diktátumnak" nevezte a szerződést, amelyet szavai szerint azért írnak alá, mert önkormányzatuk nem vállalhatja fel az egészségügyi miniszter „fenyegetéseiben" szereplő következményeket, vagyis azt, hogy a kórház-finanszírozási szerződés hiányában pályázati lehetőségektől essen el, és önkormányzatuk sem képes vállalni a kórház több milliárd forintot igénylő finanszírozását, még átmeneti időre sem.

A megyei közgyűlés alelnöke elmondta: számításaik szerint a finanszírozás és az ágyszámok átalakítása miatt 150-200 dolgozót kell majd elbocsátaniuk a Markusovszky Kórházból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr926316798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása