HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Szerintem ezt Népszabi nem hozza majd, na meg GyF blogja sem

2007.03.11. 19:41 grizzlyke

The New York Times: hazudott a magyar kormány 2007. március 11. 18:30 MNO

A Parlament körüli acélkerítés sok mindent elárul a magyar demokrácia állapotáról három évvel azután, hogy az ország az Európai Unió tagjává vált, és 17 évvel azt követően, hogy megszűnt a szovjet katonai megszállás - írta a tekintélyes liberális újság, a The New York Times.

A cikk szerzője, Judy Dempsey így folytatja: a kormány tavaly októberben emelt magas fémkordont a törvényhozás épülete köré, amikor hetek át több tízezren tüntettek a szocialista-liberális kormánykoalíció megszorító intézkedései ellen, és mert a kormány hazudott a választóknak a gazdaság helyzetéről. Dempsey megjegyzi: a gazdag Gyurcsány Ferenc, aki volt üzletemberből lett a szocialista párt vezetője, azt hangoztatja, hogy gyűlöli a kerítést, de arra azért van szükség, hogy megvédjék a képviselőket a radikális és potenciálisan erőszakos tiltakozóktól.

A The New York Times cikkét nagy fotó kíséri a magyar parlament előtt álló védősisakos rohamrendőrökről azzal az aláírással, hogy a rohamrendőrség összecsapott a tiltakozókkal, akik a szocialista-liberális kormány gazdasági intézkedései ellen tüntettek.

A cikk kitért arra: egy vizsgálat során megállapították, hogy a rendőrök tavaly októberben több tüntetőt provokáció nélkül súlyosan bántalmaztak és gumilövedékeket lőttek a tömegbe. Gyurcsány Ferenc védelmébe vette az alkalmazott rendőri intézkedések nagy részét. A The New York Times azt írta, hogy az egykori kommunisták és a piaci szemléletű szabad demokraták "szokatlan koalíciója" ragaszkodik a gazdasági megszorító intézkedésekhez, amelyek kiváltották a tiltakozásokat.

"Gyurcsánynak nagy mértékben segítségére van az a tény, hogy a fő ellenzéki párt, a nacionalista konzervatív Orbán Viktor által vezetett Fidesz gyenge és megosztott, továbbá nem tudott valós alternatívát kínálni a kormányfő gazdasági programjával szemben" - írja a liberális lap.

Az újság nem felejtette el megemlíteni Gyurcsány Ferenc önmaga által "igazságbeszédnek" nevezett májusi őszödi szónoklatát, amelyben azt mondta, "Hazudtunk reggel és hazudtunk este" a gazdaság állapotáról. A The New York Times szerint a kormányfőnek arról kell meggyőznie a választókat, hogy a megszorításokra szükség van és hogy "ismét hinni lehet neki".

(hirtv.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr116316876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása