HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Ez szégyen..........

2007.03.10. 12:09 grizzlyke

Hoppon maradt házkutatók - szegedi összeesküvés elmélet   2007. március 10. 0:10  Magyar Nemzet  Pilhál Tamás
Szegedi ellenzéki egyetemistákból akartak összeesküvőket kreálni a nyomozók

Ártatlan szegedi egyetemistáknál tartott házkutatást a rendőrség, és próbált belőlük kicsikarni beismerő vallomást állítólagos államellenes szervezkedés miatt a napokban. Miközben a rendőrség a héten sajtótájékoztatót szentelt a témának, információink szerint egyik meghurcolt fiatalt sem gyanúsítják semmivel.

Semmiféle "terrorista merénylet" vagy "állam elleni összeesküvés" előkészületére utaló bizonyítékot nem találtak azoknak a fiatal szegedi egyetemistáknak a lakásán, akiket a napokban hallgatott ki a rendőrség az Index internetes portálon közölt videofelvétellel kapcsolatban - tudtuk meg. A lapunk által megkeresett fiatalok egyikénél sem bukkantak semmiféle tiltott vagy engedély nélkül tartott fegyverre, bár a nyomozók próbáltak olyan vallomásokat kicsikarni belőlük, amelyben beismerik, erőszakos akciókra készülnek állami intézmények ellen. Információink szerint egyikük sem gyanúsított, ennek ellenére a rendőrség szerdán sajtótájékoztatót szentelt a témának.

Ezen arról számoltak be, hogy hat vidéki helyszínen tartottak házkutatást annak a nyomozásnak a során, amelyet az indexes videofelvétel nyomán indítottak. Jármy Tibor, a BRFK szóvivője akkor (és azóta) sem árulta el, vannak-e az ügynek új gyanúsítottjai, és az pontosan miként függ össze az újabb házkutatásokkal. Azt elmondta, hogy Molotov-koktél elkészítéséhez szükséges anyagokat, számszeríjat és közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket foglaltak le. Jármy Tibor tegnap nem kívánta kommentálni lapunk információit.
Az egyik meghurcolt szegedi fiatal, Szalma László a Magyar Nemzetnek elmondta, az ő "bűnük" csupán annyi, hogy rendszeresen tüntetnek a kormány távozásáért, ami nyilván zavarja a rendőrséget, de amúgy soha, semmilyen erőszakos cselekményt nem terveztek. Jellemző, hogy a rendőrök Szalma László barátnőjének a lakásán is házkutatást tartottak, ahol a számítógép mellett lefoglalták egy 1956-os ünnepségen elszavalt vers szövegét, valamint három darab ajándékba kapott Új honfoglalás című zenés cd-t (sic!) is.

Szalma László mellett kihallgatták szintén egyetemista húgát, Juditot, édesanyjukat, Böröczki Ágnest (rendszeresen ő a bejelentője a Szegeden tartott békés kormányellenes tüntetéseknek), Csiszér Istvánt és egy diplomás fiatal biológus barátjukat is. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két szegedi tagját is kihallgatták a rendőrök, egyiküknél házkutatást is tartottak. A szegedi egyetemistákat azért hozták összefüggésbe az ügy két eddigi gyanúsítottjával, mert egyiküknél egyszer ott aludt B. Tibor. Csiszér István arról számolt be, hogy Budapestre hurcolták egy civil rendőrautóval, amely bár megkülönböztető jelzést nem használt, fittyet hányt a közlekedési szabályokra. Őróla is azt próbálták bebizonyítani, hogy tagja a szegedi "terroristasejtnek", és azzal kecsegtették, ha mindent beismer, szabadon engedik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr566316881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása