HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.09. 17:31 grizzlyke

Hippokrátész forog a sírjában...      roplap.fw.hu

Tombol a magyar holokauszt. Dr. Mengele (Molnár) Lajosnak "kis" segédje akadt, akirol azt suttogják, hogy az akár utóda is lehet. Az Államreform Bizottság tagja, a a Somogy megyei Kórház igazgatója: Dr. Repa Imre. A rádióban azt nyilatkozta a gyógyászat eme "apostola", hogy nem megoldás az ágyszám csökkentés, sokkal több komplett kórházat - minimum 50-et(!) - kellett volna teljesen megsemmisíteni. "Az intézmény bezárás és összevonás az egyetlen járható út." (idézet szó szerint). Csak azt nem mondta el, hogy mihez.


Az ilyen félbeszakadt gondolatok esetén az ember feljogosítva érzi magát, hogy saját fantáziája szerint egészítse ki azokat, addigi ismeretei, tapasztalatai alapján. A Röplap most megpróbálja kitalálni, a XXI. század "nagy humanistája" dr. Repa Imre gondolatmenetének folytatását: "Az intézmény bezárás és összevonás az egyetlen járható út", ha azt akarjuk, hogy külföldi megbízóink tervei szerint a magyar nép 50-100 éven belül olyan kis létszámúra csökkenjen, hogy az ide betelepülni szándékozók kényelmesen elférjenek. (Idézőjel csak addig, amit tényleg ő mondott!).

A Népszava is készített vele interjút (a végén még igaz lesz a hír a miniszterségéről). A lapnak azt mondta a "fényestekintetű" dr. Repa, hogy "gyalázatos, hogy néhány orvoscsoport elmagyarázza a politikusoknak, hol van szükség az ágyakra; abba kéne hagyni a hazudozást és a hozzá nem értő beleszólást." Aha, tehát az orvosok hazugok, és nem értenek az egészségügyhöz. Oké, de ha ez igaz, akkor miért kellene hinnünk dr. Repa Imrének? A Népszavának már konkrétabb példát hozott (biztos többre tartja, mint a Magyar Rádiót). Szerinte "Szingapúrban, ami egy gazdag ország, 5 millió lakosra 30 intézmény és 24 ezer ágy jut állami és magánbiztosítói intézményekkel együtt. Jól működik, magas szinten. Magyarország szegény ország, 10 millió lakossal, 160 intézménnyel és 70 ezer ággyal."

Nos, én először is utána néznék, hogy adatai valósak-e (tőle tudjuk, hogy az orvosok hazudoznak, és nem értenek hozzá). Másodszor, azt nem rebegte el dallamos baritonján, hogy az 5 millió lakosból hányan tudják igénybe venni (megfizetni) ezt a kórház és ágyszám mennyiséget. 1 millióan? Félmillióan? Harmadszor pedig: egy szegény országban a lakosság általában rosszabb egészségi állapotban leledzik, mert a szegénységénél fogva nem jut kelloen egészséges táplálékhoz, nem tud kellő anyagiakat fordítani egészséges életmódra. Magyarország közegészségügyi adatai a legrosszabbak között vannak az EU-ban.

De ő bezárna 50 kórházat. Persze, ő könnyen beszél bezárásról, az ő kórháza megmarad. Mi az hogy?! Nagyon is! Ez a Repa ugyanis a mi kis Bitorlónk (Gy.F.) kebelbarátja. Tavaly főszereploje volt a kormányfő évértékelésének, miután Gyurcsány 2006-os szezonnyitóját - hatodmagával - a miniszterelnök meghívására a páholyból hallgatta. Na persze nem az emberi rokonszenv közöttük az összetartó kapocs, hanem valami sokkal kézzel foghatóbb, prózaibb dolog: az üzlet, az anyagi és hatalmi érdek.

Ne feledkezzünk el dr. Repa Imrének e "Hippokrátészi eskü szellemében" tett kórház bezárásos mondatáról, ha egyszer ennek az országnak magyar kormánya lesz. Őt majd egy bezárt kórház igazgatójának kell megtenni, az annak megfelelő fizetéssel, és egy bezárt kóházban kell kezelni, ha megbetegszik.

A Szerkesztőség poénja az egészségüggyel kapcsolatban: A tény: Bezár a "Lipót mező" néven ismert Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, a betegeket pedig szélnek eresztik. Állítólag az elzárásuk már idejét múlt gyógymód, sokkal jobb nekik, ha a társadalomba integrálódva élhetnek. Nekik valóban jobb, de a társadalomnak...

A poén: A Röplap rájött a valódi okra. Ez arra lesz jó, hogy akkorára nő a társadalomban a szabadon járkáló őrültek száma, hogy a Bitorló (Gy.F.) már fel sem tűnik majd.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr396316883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janez 2008.12.28. 13:30:54

Kösz e feltáró sorokért.
süti beállítások módosítása