HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.03. 08:16 grizzlyke

Progresszív semmitmondás  2007. március 2. 0:01  Szerető Szabolcs - Magyar Nemzet

Három év múlva azok lesznek többségben, akik azt mondják, előre kell menni, az ország többsége azt fogja mondani: de jó, hogy megcsináltátok - öntött lelket híveibe a baloldal vezére tegnap az MSZP úgynevezett Magyar Progresszív Társaság platformjának rendezvényén.

Érdemes az elhangzottakból az MTI tudósítása alapján hosszabban is idézni. Tehát: "Ma Magyarországon vannak, akik azt mondják: forduljunk vissza, (....) és vannak páran, biztos vagyok benne, hogy egyre többen lesznek, és mély meggyőződésem, hogy 2010-re ők lesznek többségben, akik azt mondják: nem visszafordulni." Gyurcsány Ferenc szerint az országnak progresszív, a modernizációt szolgáló változások sokaságára van szüksége. Majd az MSZP újdonsült elnöke - mintegy beváltva ígéretét, miszerint új tisztségében az ellenzék elleni, általa eddig kissé elhanyagolt küzdelemből is derekasabban kiveszi a részét - éles választóvonalat húzott a magyarországi bal- és jobboldal közé. Előbbi természetesen progresszív erőként előremozdítja az ország szekerét, míg utóbbi folyamatosan gyalázza politikai riválisát, s mozdulatlanságot kíván.

Biztos vagyok abban, hogy a szónok mély átéléssel, lelkesülten adta elő a mondandóját, ami a hallgatóságban is bizonyosan elérte a kívánt hatást. Az előadás pátoszától megfosztva azonban igencsak üresen zörög a tegnapra rendelt reformbeszéd. Talán nem csak nekem szúrt szemet, hogy a megszokott kommunikációs panelek mögül ezúttal is hiányzott a tartalom. Ha valaki nem csak lelkesedni és azonosulni akar, az egész egyszerűen nem értheti, miről és kinek beszél a szónok. Arra a kérdésre ugyanis nem kapunk semmiféle választ, hogy mi végre e nagy nekifeszülés. Mi a "reformok" célja? Miért kell új országot teremteni, és hol van e nagy menetelés részletes útiterve? Mitől lesz jobb a vizitdíjtól és a kórházak megrostálásától a magyar egészségügy? A Húzzunk bele! kampányszlogen érzelmi töltete ismerős, de most már az értelem oltárán is áldozni kellene. De jó, hogy megcsináltátok? De ugyan mit? És miért?

A miniszterelnök néhány röpke év alatt beszédeivel, nyilatkozataival a kormányzati cselekvés minden lehetséges irányát kipróbálta; mindent mondott meg annak az ellenkezőjét is. Hol radikális adócsökkentést akar, hol attól félti a magyar jövőt. Hol örül a nemzeti valuta árfolyam-erősödésének, hol csapásnak nevezi azt ("beledöglünk az erős forintba"). Hol ráront állítólagos pártbeli riválisára, mert úgymond újságcikkekkel akar politikát formálni, hol egész reklámmellékletet telekörmöl a Népszabadságban. Hol nyafog az ellenzék gyalázkodásai miatt, hol gyalázza ellenfelét, és káromkodik.

Az istenadta nép egyelőre Gyurcsányék minden igyekezete ellenére sem akarja megérteni az országra kényszerített változtatások szükségességét, nem érzi át a "reformok" nagyszerűségét. A kétkedő értelem nem kap értékelhető és hiteles válaszokat. Nem is kaphat, mert ilyenek nincsenek; ha lennének, már észrevettük volna. De ne higgyük, hogy ezzel már most elrendeltetett a hazug és alkalmatlan kormány sorsa. A politika legalább annyira az érzelmekkel való játék, mint a racionális meggyőzés művészete. Ezért nem érdemes például előre lesajnálni a nemsokára hivatalba lépő kormányszóvivőt. Ki ne tudná, hogy a dekoratív kirakat könnyen megtéveszti a vásárlót?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr766316929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása