HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.02.18. 20:07 grizzlyke

Stoffán György: Gondolatok az Orbán-beszéd után     2007-02-17 00:11

Valami tehát hiányzott - nekem - ebből a valóban jó beszédből. A megoldás. A recept. Az útmutatás. Mert a betegség megállapítása még nem gyógymód. Az időjós nem ad paraplét, s a bakter sem tud mozdonyt vezetni?

Jó beszéd volt - summázom Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. Amit elmondott, az igaz. Az is igaz, amit az erős és a gyenge ország fogalmáról elmondott. Az is tény, hogy immár a baloldali szavazók is elkezdtek gondolkodni mindazon, ami ma Magyarországon folyik. Az is tény, hogy kialakult egy úgynevezett kiváltságos réteg, amely mind a rendőrséget, mint a nemzetbiztonságot, mind pedig az igazságszolgáltatást maga alá gyűri? És az is tény, hogy van egyfajta új többség? Az is tény, hogy felelősségre kell vonni azokat a magukat baloldali politikusoknak mondó bűnözőket, akik ma a hatalmat gyakorolják. Csak két apróságot nem hallottam, és nem hallottam ki Orbán Viktor beszédéből: - a hogyan-t, és a mikor-t!

Jó beszéd volt, hiszen az igazságokat hallani jó - a féligazságokat azonban fájdalmas. Mert mindaz, amit Orbán Viktor elmondott, csak a jéghegy csúcsa. A mélyben olyan sátáni erők működnek, amelyekhez hasonlók csak 1919-ben és 1947-48-ban működtek. Bár akkoriban a pedofiliáért és a homoszexualitásért büntetés járt. Jó volt hallani az igazságot, de kevés volt az igazságot hallani. Azt ismerjük, össze is tudjuk foglalni. Olyan érzés kerített hatalmába, mint amikor a beteg elmegy az orvoshoz, és ott a legjobb diagnoszta elmondja neki mi baja van - de gyógyszer nincs rá - legfönnebb, ha meghal, és elkezdik rádobálni a földet?.

Jó beszéd volt, de nekem sokkal jobban fáj mindaz, ami itt történik. Süllyedünk, mint a Titanic, visszafordíthatatlanul. És mi is csak énekelni tudjuk a zsoltárt, mint azon a hatalmas hajón, amelyről azt hitték, nem tud elsüllyedni, nincs az az erő, amely megsemmisíthetné. És mégis volt. Schmidt kapitány hibája volt-e vagy nem, ki tudja immár. De elsüllyedt. És a habok elnyelték minden értékkel és emberek ezreivel együtt.

Jó beszéd volt ? mondom magamban, s érzem a tehetetlenséget továbbra is. Akkor jó beszéd volt? Nem csupán a politika gőzszelepe? Hiszen mondta-e Orbán Viktor, hogy mit kell tenni? Mondta! Győztesként kell gondolkodni? Igen, valóban. Meg kell vallani a hitet, az elkötelezettséget, a hazaszeretetet. Tettük? Tesszük? Igen! Évtizedek óta? És mi változott? Semmi. Kormányok jöttek, kormányok mentek, s ma már ott tartunk, hogy békésen megvallott hitünkért akár ránk is lőhet az új ?arisztokrácia? házi rendőrsége, amely rendőrség évekkel ezelőtt még a nemzet rendőrsége volt.

Valami tehát hiányzott ? nekem ? ebből a valóban jó beszédből. A megoldás. A recept. Az útmutatás. Mert a betegség megállapítása még nem gyógymód. Az időjós nem ad paraplét, s a bakter sem tud mozdonyt vezetni?

Végtelenül szomorú vagyok- nem felháborodott, nem gyűlölködő, nem vet szét a gyilkolhatnék érzése- egyszerűen végtelenül szomorú vagyok, mert bár Orbán Viktor jó beszédet mondott, mégsem mondott újat, nem írta fel gondolatban a megoldás sok ismeretlenes egyenletét, csak hallottuk azt, amit eddig is betéve tudtunk. És ez kevés.

És ma ismét felismertem a lényeget, az egyetlen vigasztaló, erőt adó és rendszerváltó lehetőségünket: Istent! A hitet, a reményt. Rájöttem ismét, hogy bár Róla nem esett szó e pazar beszédű estén, mégis Ő az egyetlen, akihez fordulhatunk, akitől bocsánatot kérhetünk, aki megbocsát és szeret? Ő az, aki segíteni tud, ha mi akarjuk, kérjük, hogy segítsen. Ő az aki bűnbánatunkban erőt ad és oltalmaz a bajban?. Isten, aki minden politikai beszédből kimarad, s akit még a ?jók? is kerülnek, mert teher volna megvallani a legfontosabbat, a hitet, s annak parancsai szerint élni? Évértékelés? önértékelés? önvizsgálat? Isten nélkül mindez üres és elszálló szó?
Ma elfogadták a Btk. módosításának tervezetét, benne gyermekeink szabad megrontásának engedélyezését. És a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapján nem ez elleni tiltakozást láttam főhelyen (de nem láttam effélét sehol!), hanem azt, hogy miként kell befizetni azt az egy százalék nyomorult adót?

Könyörülj rajtunk Uram!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr896317020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása