HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.01.14. 11:47 grizzlyke

Kondorosi büntetné az ellenszegülőket  2007-01-13 17:53:03   MNO

Kondorosi Ferenc, az igazságügyi tárca államtitkára szerint meg kell alkotni a gyülekezési törvény eljárási szabályait, és ha ebben minden politikai erő együttműködik, akkor néhány száz rendbontó nem teheti tönkre a nemzeti ünnepeket.

Az alkotmányos szabadságjogok törvénybe kerülését Kondorosi Ferenc a rendszerváltás nagy vívmányának nevezte, de megjegyezte, a jogszabályok csak vázlatos garanciális elemeket tartalmaznak. Hangsúlyozta: a gyülekezési jognak sincs eljárásjoga, azt meg kell alkotni.

"Ha ebben minden politikai erő együttműködik, akkor a gyülekezés békés jellegét sikerül megvédeni, és néhány száz rendbontó elem nem teheti tönkre a nemzet nagy ünnepeit", és nem csökkentheti a gyülekezés jogának értékét - mondta.

Hangsúlyozta: "egyetlen józan politikai erőnek, a kormánypártoknak sem érdeke a gyülekezési jog korlátozása". Mint mondta, a kormány alkotmányos értéknek és a jogállam megkerülhetetlen vívmányának tekinti az alapvető szabadságok, így a gyülekezési jog érvényesülését. Hozzátette: ennek egyetlenegy fontos kritériuma van, hogy a gyülekezés békés módon történjen.

Megemlítette azt is, hogy a Fővárosi Bíróság egyik ítélete jelentős joghézagra hívta fel a figyelmet, ezért fontosnak tartja a szabálysértési törvény módosítását. Ennek célja az lenne, hogy "a rendőri és általában a hivatalos személy általi intézkedéssel szembeni ellenszegülésnek lenne egy szabálysértési felelősség alapja", azaz szabálysértésnek számítana - jegyezte meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr486317307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása