HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Mindkettőnek igaza van

2007.01.13. 11:57 grizzlyke

Navracsics együttműködne az MSZP-vel    2007. január 13.  FigyelőNet, MTI 
 
Nézeteltérés van Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Orbán Viktor pártelnök között: Navracsics csak a miniszterelnökkel nem tárgyalna, Orbán viszont a kormánypártokkal sem  - derült ki a a Magyar Hírlap szombati interjújából.

Amíg a mostani kormányfő a helyén van, nem tér vissza a politika a régi kerékvágásba. A törvényhozást működtetni kell, egy frakcióvezetőnek és a frakciójának azt kell képviselnie, amivel a választói megbízták. Ebben az értelemben szükség van párbeszédre az MSZP-vel, az SZDSZ-szel, akár a kormánytagokkal is, de a kormányfővel nem - mondta Navracsics.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy Orbán Viktor nem ezt mondja, mivel szerinte az MSZP és az SZDSZ azzal, hogy kiállt Gyurcsány Ferenc mellett, "vele közösen vállalta a felelősséget a politikai hazugságokban", a frakcióvezető elismerte, vita van közöttük.

"Ebből a szempontból eltérő a koncepciónk" - mondta. Úgy fogalmazott: "Orbán Viktor pártelnökként vihet olyan vonalat, hogy nem hajlandó egyezkedni a kormánypártokkal, nekem pedig, mint a képviselőcsoport vezetőjének a törvényhozás működése érdekében tárgyalnom kell".

A frakcióvezető arra a kérdésre, hogy a Fidesznek miben kell újítania, közölte, a pártnak szakmai alternatívát kell felmutatnia. Ezzel az értelmiségi szavazókat tudják megnyerni - mutatott rá -, ezért indítják a Jövőnk című vitasorozatot is.

Arra a kérdésre, tervezi-e a Fidesz árnyékkormány felállítását, a politikus felidézte, hogy tavasszal és a nyáron is felvetődött ez az ötlet. Az őszi események azonban keresztülhúzták ezt az elgondolásukat - tette hozzá. Azt mondta: "Az árnyékkormány létrehozásával akkor úgy tűnt volna, hogy a Fidesz puccsra készül, ezért vetettük el az ötletet. Jelenleg nincs szó az árnyékkormány felállításáról, de a következő időszakban újra előtérbe kerülhet". 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr556317311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása