HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.01.07. 18:36 grizzlyke

Október 23-án politikai utasításra verték szét a békés demonstrációt   -  2007.01.05. 19:45

A rendőrségi törvényt kell módosítani a Morvai Krisztina büntetőjogász által vezetett, az október 23-i eseményeket vizsgáló független bizottság jelentése szerint. A civil testület január 23-án az interneten teszi közzé vizsgálati anyagát.

Morvai szerint rossz a rendőrségi szabályozásnak az a passzusa, hogy a tüntetés helyszínén tartózkodókat egynemű közegként kezelve kell feloszlatni. "Az Astoriánál ez kudarcot vallott, hiszen a békés, bejelentett rendezvényen részt vevő fiatalok, öregek, nők és gyermekek csoportjait oszlatták fel úgy, mintha randalírozó tömegként viselkedtek volna.

A most is folyamatban lévő vizsgálatuk középpontjában az áll, hogy kinek az utasítására verték szét a Fidesz-emlékezést, erre eddig azonban még nem kaptak választ. Mint ahogy arra sem, milyen testület rendelte el azt, hogy 23-án, hajnalban, a Kossuth tér kiürítése után hermetikusan lezárják a teret az emlékezők elől.

A jogász szerint teljesen mindegy, Belügyminisztériumnak vagy Rendészeti Minisztériumnak hívják-e a rendőrséget felügyelő tárcát. Szerinte október 23-án politikai utasításra verték szét a békés demonstrációt az Astoriánál. A politikai motivációt Morvai szerint az bizonyítja, hogy a rendőri akciót vezető budapesti rendőrkapitányt a kormányfő nem engedte nyugdíjba vonulni, illetve Demszky Gábor főpolgármester ki is tüntette az események után.

MH, hunhír

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr246317348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása