HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2006.12.22. 22:18 grizzlyke

Gumibotok, viperák, vízágyúk a rendőrségi karácsonyfa alá
Szijjártó: A felháborodott elégedetleneknek igazuk van  2006. december 22. 15:06 MNO

A Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy a kormány 3 milliárd forintot kíván fordítani a rendőrség számára tömegoszlatáshoz használatos eszközök beszerzésére - mondta a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

"A honvédelmi bizottság tegnapi ülésén világossá vált az, hogy mit akarnak. (...) A kormány ugyanis 3 milliárd forintot kíván költeni a rendőrség számára eszközbeszerzésre. (...) A kormány tehát 2006 karácsonyán, a megszorítási válság küszöbén három milliárd forintért gumibotokat, viperákat, vízágyút és egyéb tömegoszlató eszközöket tesz a karácsonyfa alá" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A szóvivő szerint a kormány ezzel azt üzeni az embereknek, hogy "ne elégedetlenkedjetek, mert az már tényleg fájni fog". Hozzátette: a kormány újabb biztatást, újabb eszközt ad a rendőri brutalitáshoz.

Szijjártó Péter kijelentette: a hárommilliárd forintból 15-20 bezárásra ítélt kórházat lehetne megmenteni, adósságát rendezni. A szóvivő megismételte azt a korábbi álláspontot, miszerint Gyurcsány Ferenc az emberekkel fizetteti meg a hazugság árát.

Kijelentette: érthető az emberek elégedetlenkedése, és érthető lesz ez akkor is, amikor ennek az elégedetlenségnek - a megszorító intézkedéseket érezve - hangot adnak, pártállástól függetlenül.

"Természetesen hitet kell tenni ebben az helyzetben az alkotmány keretein belül maradó megoldások mellett. (...) a Fidesz korábban többször hangoztatta, hogy a hazugságot és az erőszakot (...) külön-külön és együtt is el kell ítélni. Így kell tenni minden demokratikus beállítottságú politikai erőnek, parlamenti és parlamenten kívüli pártnak egyaránt" - fogalmazott, majd hozzátette: "le kell szögezni azt is, hogy a felháborodott elégedetleneknek igazuk van". 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr446317464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása