HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Bye - bye

2006.11.18. 14:48 grizzlyke

Az utolsó liberális      Dévényi István, eletstilus@hetivalasz.hu 6. évfolyam 44. szám, 2006.11.02.

Zinedine Zidane elismerően csettintene, ha megismerhetné az SZDSZ elnökének kvázi búcsúbeszédét.

Nagyon szép ötvenhatos ünnepség lehetett. Családias, bensőséges, amolyan nyolcvanas évek fílinggel átitatott összejövetel a régi szép idők emlékére Eörsi István lakásában, némi szamizdatos hangulattal nyakon öntve, amire tényleg csak egy törpe párt képes. De hogy ne csupán a mélabús visszaemlékezések uralják a délutánt, Kuncogó Gábor pártelnök is felszólalt, és más, kevésbé fontos közlendői mellett Révész Mártíriusz néven emlegette a 2006. október 23-án rendőrségileg megvert fideszes országgyűlési képviselőt.

Tulajdonképpen szomorú, hogy Kanca Gábor ilyen otromba módon trappol ki a honi közéletből. 2007. márciusa már itt van a nyakunkon - a hírek szerint akkor áll föl az elnöki székből, pontosabban akkor nem indul újra érte -, addig liberális főemberként emlékezetes pozitív tettel előállni lehetetlenség, tekintve, hogy épp 70 százalékos gázáremelésről, reálbércsökkenésről, és rekordhiányról szólnak a hírek az MSZP-SZDSZ kormány tevékenysége kapcsán. Egyébként meg a dicstelen búcsú műfajának koronázatlan királya, a francia Zinedine Zidane is hogy bízott a felejtés erejében, aztán a fenét, épp a minap hallottam egy piaci összeszólalkozás során amint a támadó fél azzal nyitotta akcióját, hogy "Megfejellek, mint Zidane." Végül is be lehet vonulni a történelembe így is.

Mindazonáltal Kung-Cze Gábor - a becenévért köszönet az indexes polites nicknek - parlamenti bölcsességei mindannyiunknak hiányozni fognak. Időnként őszintén tudtunk nevetni eldörmögött tréfáin, máskor meg a legkevésbé sem találtuk viccesnek, amit ő annak tartott, de még ez utóbbi szint is nagyságrendekkel meghaladta az átlagos parlamenti képviselői humorkvalitást. És a Nap-keltére is sötét idők várnak, hiszen Kuncogó Gábor antiorbánista sziporkái nélkül még unalmasabb lesz a kormánypárti politikusok heti hétszeri egyhangú áradata, plusz Dávid Ibolya és Herényi Károly.

Nos tehát ég önnel, drága Kuncogi úr! Emlékét megőrizzük, például a 2001. szeptember 29-én, a Kossuth téren elmondott beszédével, amelyben még arról szólt, hogy "a tartás, az egy és oszthatatlan emberi méltóság, az emberi jogok eszméjét és gyakorlatát a magyar liberálisok honosították meg itt, ebben a hazában." Kár, hogy a névvel való gagyi játszadozás gyakorlatát is önök honosították meg itt, ebben a hazában. Egy megvert polgár emberi méltóságának semmibe vételéről már nem is beszélve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr856317785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása