HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Nem adják fel

2006.11.05. 14:41 grizzlyke

Háromszáz vidéki tüntető jön a Hősök terére       2006. november 5. 13:26   - MNO

Szervezetten, zászlókkal díszített autós konvojban indultak vasárnap délelőtt a 6-os és 7-es főúton a Dél-Dunántúlról mintegy háromszázan Budapestre, a Hősök terén tartandó Ima Magyarországért rendezvényre. Szőts Béla szervező szerint a főváros alatt már mintegy negyven kocsival haladnak az Új Magyarországért Egyesület által szervezett lelkigyakorlatra.

A 7-es főúton haladók Siófokon gyülekeztek, Nagykanizsától a Balaton déli partjának településein át Kaposvárig csatlakoztak a menethez, Varga László szervező szerint mintegy harminc autóval haladnak a rendezvényre.
A konvoj mellé nem kértek rendőri biztosítást.

 MTI                                  

Két hónapja minden nap tüntetnek a kormány ellen Mosonmagyaróváron   2006. november 5. 16:02  MNO
Mosonmagyaróváron immár hetedik hete tüntetnek a kormány és a képviselők lemondását követelve. A tüntetések rendben, zavartalanul folynak le a város egyik legszebb terén, a Trianon-kereszt előtt.

A demonstrációk vasárnap kivételével minden nap este 7-8 óra között, mintegy 100-150 ember részvételével zajlanak – közölte Rongits László, az egyik szervező.

Félpályás útlezárás hat napon át Nagykanizsán   2006. november 5. 15:41   MNO                         
November 4-től hat napon keresztül félpályás útlezárással demonstrálnak a nagykanizsaiak reggel 8-tól 17 óráig a 7-es számú főút 208-209 km-szelvénye között a Budapest felé vezető oldalon, a Magyar-Horvát határtól mintegy 24 kilométerre.

A demonstrálók Gyurcsány Ferenc és kormányának távozását, a magyar föld idegenkézbe kerülésének megakadályozását követelik valamint a rendőrségi jogtalanságok, túlkapások, brutalitások ellen tiltakoznak.

A rendőrségi engedély minden típusú és fajtájú járműre és gépjárműre szól, ami a közúti forgalomban résztvehet. 15-20 mezőgazdasági gépjárművel és teherautóval a gazdák és vállalkozók vonulnak fel, ahová a környékbeli szimpatizánsokat is várják – közölte az MNO-val Várfalvi Tibor, az egyik szervező.

                                         

Több ezren a közös imádságon a Hősök terén    2006. november 5. 17:07    -  MNO
Békésen zajlik a budapesti Hősök terén az Ima Magyarországért elnevezésű rendezvény. A téren több ezren gyűltek össze, hogy kifejezzék meggyőződésüket egy békés, igazságos és élhető Magyarország mellett. A rendezvényre sokan érkeztek vidékről.  Mintegy kétezren gyűltek össze vasárnap délután a Hősök terén, hogy részt vegyenek az Új Magyarországért Egyesület által szervezett lelkigyakorlatra. Az esős, hűvös idő ellenére az ország több vidékéről érkezők csendben, nyugalomban fejezték ki meggyőződésüket egy békés, igazságos és élhető Magyarország mellett. A környező utcákat a rendőrség nagy erőkkel biztosította.

Az Ima Magyarországért rendezvény Jókai Anna, hasonló című verséről kapta elnevezését. A program részeként a szerző maga olvasta fel 2002-ben íródott versét, melyből álljon itt egy rövid idézet:

"Öregisten, Nagyisten
mit akarjunk s mit nem:
törvényed vezessen
hogy e kis nép oda ne vesszen
át ne lyukadjon helyünkön a térkép
ki ne radírozzon a világi lét végképp"

A rendezők a magyar kulturális és szellemi gyökerek mentén állították össze a műsort, melyben imádságok, egyházi énekek, és az Új Magyarországért Egyesület tagjainak beszédei váltották egymást.

"Szent haragunk a hazugok, a pénzimádó élősködők, a föld tönkretevői ellen fellángolt. Ez a láng már elolthatatlan" - mondta Makovecz Imre, építész az egyesület egyik alapítója. Beszédében "magyarság kijózanodását" sürgette.

Papp Lajos debreceni szívsebész professzor a Hősök terét szent helynek nevezte, majd az 1956-os forradalom mártírjaira emlékezett. Később arra figyelmeztetett, "ma azok a nemzetek oktatnak minket demokráciára, azok a nyugat-európai népek, amelyek ötszáz évvel ezelőtt végigrabolták és gyarmatosították a fél világot".

A téren felállított színpad egyik oldalán a Szent Korona mása, a másikon egy több méteres fakereszt jelezte, mely értékek a legfontosabbak a szervezők számára. A Dózsa György utat a rendezvény miatt több órára lezárták, a Városligetben készenléti rendőrök, vízágyú és rohamkocsi óvta az imádkozók körüli rendet. A szervezők belső rendező gárdával is készültek, hogy békésen folyjék a gyűlés. A közös imádság után a tömeg nyugalomban hazaindult.

                                   

A hivatalosan az Ima Magyarországért elnevezésű rendezvényt az Új Magyarországért Egyesület szervezi, amelyet a Kossuth téri tüntetések első napjaiban alapított több ismert közéleti személyiség, köztük Papp Lajos szívsebész és Makovecz Imre építész.

                                      

A gyűlést nagy erőkkel biztosítja a rendőrség, a közelben két- háromszáz rohamrendőr és rendőrségi vízágyú áll készenlétben.A rendezvényre vidékről is többen érkeztek a fővárosba.

(radio.hu, hirtv.hu)

                 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr806317941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása