HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2006.10.14. 19:20 grizzlyke

Október.14. 14:04 -

Tüntetők közt tüntettek a fegyveres és rendvédelmi dolgozók (index.hu)

A Kossuth-szobornál tartottak figyelmezető demonstrációt a katonák, rendőrök, vámosok, határőrök, börtönőrök, polgári védelmisek. "Veletek vagyunk" - kommentálták a tér másik oldaláról átszivárgó kormányellenes tüntetők a szakszervezeti megmozdulást.

Követelések légószirénával

Gaskó beszéde után felvételről elhangzott a Bánk bán opera áriája, a Hazám, hazám, amit a honvéd-, határőr- és a rendőrtiszti eskü követett, majd Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke felolvasta petíciójukat. A petícióban többek közt az szerepel: nem nézhetik tétlenül, hogy "átgondolatlan, reformoknak álcázott, kizárólag költségvetési indíttatású, fűnyíró elvű létszámcsökkentések, átszervezések végleg működésképtelenné tegyék a fegyveres és rendvédelmi testületeket, amely miatt az állam és az ország kiszolgáltatottá váljon!".

A kétoldalas petíció bevezetője úgy fogalmaz, hogy a fegyveres erők és rendvédelem szervek az állam alappillérei, azok feladatrendszerén, működésén, szerkezetén állománystruktúráján változtatni csak társadalmi és politikai konszenzussal lehet.

A tagszervezetek hat pontba sűrítették követelésekeiket. Az egyes pontok elhangzása között légvédelmi szirénát szólaltatott meg egy szervező, mintegy nyomatékosítva az egyes kitételeket. "Követeljük, hogy az Országgyűlés a fegyveres és rendvédelmi szerveknek feladatukkal arányos, azt maradéktalanul fedező költségvetési forrásokat biztosítson, és az alaprendeltetéstől eltérő rendkívüli feladatok forrásául ne a tárcák büdzséje, hanem a központi költségvetési tartalék szolgáljon!" - így az első pont.

Ezen kívül követelik, hogy más magyar munkaválallókhoz hasonlóan, az uniós direktíváknak megfelelő munkaidőben dolgozhassanak, követelik, hogy a béreik reálértéke ne csökkenjen, a gazdasági egyensúly helyreállítását követően pedig GDP-arányosan kezdjék meg az uniós bérekhez történő bérfelzárkóztatást. Azt is szeretnék, hogy a fegyveres és rendvédelmi szervekre vonatkozó, jelenleg egyszerű parlamenti többséggel módosítható törvényeket az Országgyűlés minősítse át kétharmadosokká. Utolsó pontban felszólították a kormányt, hogy ne hozzanak döntést a szakszervezetek megkerülésével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr756318182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása