HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Hecckampány

2006.09.29. 21:48 grizzlyke

Tarlós: "Az SZDSZ elképesztő, hogy mit meg nem enged magának"  2006. szeptember 28., csütörtök 6:36     InfoRádió

Tarlós István ma délutánra ígérte végleges válaszát arról, hogy részt vesz-e a péntekre tervezett Duna televíziós főpolgármester-jelölti vitán. A független főpolgármester-jelölt, akit a Fidesz és KDNP támogat, az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.
"Az SZDSZ már rég belépett ebben a kampányban a nagy nevettetők táborába, néha már azt sem tudják, hogy mit beszélnek" - reagált Tarlós István a szabad demokraták azon felvetésére, hogy fél kiállni egy újabb jelölti vitában.
Hozzátette: a Magyar Televízióban már részt vett egy ötfős vitán, annak pedig nem látja sok értelmét, hogy ugyanebben a körben háromnaponta asztalhoz üljenek.
Szerinte Demszky Gábor az, aki fél egy kétfős "küzdelemtől", hiszen, mint mondta, legalább másfél hónapja nem sikerül stábjának összehozni egy Demszky-Tarlós vitát.
Hozzátette: a jelenlegi főpolgármester az MDF-es jelölt hiúságára építve futamodik meg, és ezért hajlandó csak tágabb körben a nézők elé állni.
"Az SZDSZ elképesztő, hogy mit meg nem enged magának kommunikációban, én az utolsó két napon fel vagyok készülve az SZDSZ részéről a legalpáribb és legszélsőségesebb kommunikációra is" - jelentette ki Tarlós István.
4-es metró, M0-ás körgyűrű
"Hazugság, hogy Óbuda akadályozta volna az M0-ás körgyűrű megépítését" - mondta el a Fidesz és a KDNP által támogatott független főpolgármester-jelölt.
A metróépítés kapcsán pedig kijelentette: "ha valaki ebben az országban még komolyan elhiszi, hogy 16 év alatt azért nem épült egy centiméter alagút sem, mert ebből a 16 évből 4 évig Fidesz-kormány volt, akkor itt nagyon nagy baj van".
Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy Demszky Gábor helyében mit csinált volna másként.
Mint mondta, ezt csak akkor tudná megmondani, ha ismerné azokat a szerződéseket, amelyeket a jelenlegi főpolgármester kötött.
Tarlós István hangsúlyozta: az óbudai önkormányzatnak sem döntési, sem engedélyezési joga nincs az M0-ás körgyűrűvel kapcsolatban.
Kijelentette: az út azért nem épült, mert még a kivitelezési tervek sem készültek el.
"Az SZDSZ két nap alatt még húszszor el fogja mondani, hogy én akadályoztam az M0-ás körgyűrű építését. Ennél igazságtalanabb és butább hazugságot nem is hallottam még" - jelentette ki Tarlós István.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 0 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Rend, béke, szakértelem – Tarlós István a szerethető Budapestről Nyomtatás E-mail
Image Demszky Gábor azt kiáltozza, hogy nem lesz a jobboldalé a város. Hát nem is a jobboldalé lesz, hanem az itt élőké. Ő pártpolitikusként tevékenykedik, és egy hatszázalékos párt éléről vezérli Budapestet, az SZDSZ ideológiai lázálmaitól fűtve. Szerintem viszont vállaljanak közös felelősséget a város vezetésében részt vevő emberek, a civil és politikai csoportosulások – mondta a Demokratának Tarlós István, Óbuda polgármestere, Budapest független főpolgármester-jelöltje.
– Elég csak szétnézni Budapesten: néhány csillogó paraván, mögöttük viszont szemétkupacok, bedeszkázott kirakatok, hajléktalanok és settenkedő zsebtolvajok. A huszonnegyedik órában vagyunk, ha nem váltja fel valaki Demszky Gábort, vége ennek a valaha oly szép városnak…
– Éppen ezért vállaltam a jelölést. Magánemberként nem tekinteném tragédiának a választási vereségemet, sokkal jobban izgultam, amikor Óbuda polgármesteri székéért indultam. De most én is úgy gondolom, meg kell menteni Budapestet.
– Hogy viseli a folyamatos támadásokat?
– Viselem.
 – Elképesztő dolgokat állítanak önről Demszky Gáborék.
– Kétóránként tartanak rólam valamilyen lejárató szándékú sajtótájékoztatót, már ott tartanak, hogy az arcvonásaimat kritizálják.
– Igaz, hogy önre küldtek egy provokátornőt?

– Igaz. Azt kezdte bizonygatni, hogy elvittem a Gellérthegyre s ott egy méregdrága lakást ajánlottam neki, cserébe bizonyos szolgáltatásokért.
– Ennyire ideges Demszky?
– Igen. Nem válogatnak az eszközökben. Nemcsak engem próbálnak lejáratni, még egy külön pocskondiázó füzetet is kiadtak rólam, de az MSZP tavaszi kampányához hasonlóan felelőtlenül és megalapozatlanul ígérgetnek is. Mondjam azt, hogy hazudnak? Demszky Gábor a több mint száz pontból álló Podmaniczky-tervvel próbálja a maga oldalára billenteni a mérleg nyelvét. A koncepció tejjel-mézzel folyó Kánaánná változtatná Budapestet, csakhogy egyetlenegy peták sincs a kasszában abból az 1700 milliárd forintból, amire ehhez szükség lenne. Nem terv ez, hanem novelláskötet. Ilyen erővel kiadhatták volna a kis gyufaárus lány történetét is.
– Ha már a vádaknál tartunk, ellenfelei azzal riogatják a közvéleményt, hogy ön rendpárti. Tényleg az?
– Igen, én rendpárti vagyok. Ahogy Demszky Gábor pedig a rendetlenség híve. Sok kerület, így például a XI., a XII., de Óbuda is többször is tett kísérletet a rendetlenség felszámolására, de mindig a főpolgármester ellenintézkedéseibe ütköztünk. Én személyesen tisztelem Demszky Gábor ellenzéki tevékenységét, a Kádár-rendszerben vívott harcát. A rombolás, az ellenállás azonban személyiségének kitörölhetetlen és meghatározó része maradt. Ma azonban már más időket élünk. Nem orvul a falakra firkáló, graffitiző forradalmárokra, hanem higgadt szakértőkre van szükség.
– Gyurcsány Ferenc nyilvánosan lekurvázta az országot, Jancsó Miklós pedig azt mondta, „szar ez az ország”.
– Ehhez nem kell kommentárt fűzni. Nemcsak a szavakkal van itt baj, hiszen én is olyan ember vagyok, aki kiszól néha a kalap alól. No de ők nemcsak így beszélnek, hanem így is éreznek! Sajnos az sem meglepő, hogy nem szedi ízekre őket a kormánypárti média. Egyszer azt mondtam egy MDF-es képviselőnek a székházuk körül kialakult botránnyal kapcsolatban, hogy leverem a szemüvegét és rá is ugrok. Hetekig tartó médiacirkusz lett belőle.
– Ön mögött széles összefogás alakult ki. Az MDF-et miért nem tudta meggyőzni?
– Kezdetben teljes támogatásukról biztosítottak. Még júniusban is itt jártak nálam, egyezkedni szerettek volna. No de hogyan! Olyan kéréssel álltak elő cserébe a támogatásukért, amelyet egyszerűen nem lehetett elfogadni. Nem mondom el, mi volt ez, mert valamikor tiszteltem az MDF-et és akkori vezetőit is.
– Pedig jó lenne tudni. Lehet, hogy Dávid Ibolya kért valamit? Vagy tán Schmuck Andor?
– …
– Lépjünk túl rajta. Hogyan javítaná a város közlekedését?
– Elsősorban úgy, hogy odafigyelnék rá. Kevesen tudják például, hogy a főváros, amely a BKV egyedüli tulajdonosa, a cég költségvetésének mindössze tíz százalékát finanszírozza. Ez tarthatatlan! Mint ahogy az is, hogy a főváros ezen belül is csak a BKV járművásárlására és egyéb, úgymond fejlesztésekre költ, a működtetésre nem. Ezt rendbe kell hozni. De ugyanígy szeretném megoldani a parkolás ügyét is. Parkolóházak, pincegarázsok, őrzött P+R parkolók építésével. Meg kellene csinálni végre a csepeli gerincutat is, illetve ki kell szélesíteni a Nagy Lajos király utat. És így tovább.
– Demszky ennél színesebb terveket szeret lobogtatni. Üveghíd a Dunán, víz alatti autóalagút, duplasávos sztráda a budai rakpart fölött. Ilyenek…
– Hát éppen ez az. Én az ilyen látványberuházások pénzét inkább értelmes, az emberek mindennapi életét megkönnyítő dolgokra szeretném költeni. Például végigviszem a négyes metró építését is. Csak azt nem értem, miért nem tudta ezt az oroszokra bízni annak idején a főváros, hiszen ők az államadósság fejében megcsinálták volna. Másfelől azt sem tartom normálisnak, hogy ez az építkezés a sajtó és médianyilatkozatok szintjén 16 éve folyik már, a valóságban azonban egyetlen centiméternyi alagút sem készült. Mint ahogy azt sem tudom, miért nem sikerült átvinni az 1-es villamost a Lágymányosi hídon. Régi ígéret, sok ember életét segítené. Ez lesz szinte az első, amit megcsinálok, ha főpolgármester leszek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr986318292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása