HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Folytatódik a tüntetés.

2006.09.23. 20:01 grizzlyke

2006-09-23. 19.27 forrás: Index.hu
Orbánt éltették
Viktor, Viktor! - skandálta a Kossuth téri tömeg, miután az egyik szónok azt mondta, hogy valamelyik tévében Orbán-ellenesnek titulálták a demonstrációt. A téren körülbelül 20 ezren lehetnek. A hangosítás minden eddiginél jobb, a szónoklatokat a környező utcákban is tisztán hallani.

2006-09-23 19:49
Orbán nem megy el a Kossuth térre

Orbán Viktor nem megy el a Kossuth térre, mert az szerinte azt a benyomást keltené, hogy a Fidesz szervezi az ottani rendezvényt. "Ez nem pártpolitikai kérdés. Elementáris emberi felháborodással van dolgunk" - fogalmazott Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta, hogy szolidáris a tüntetőkkel, de mivel nem a Fidesz szervezi a most is zajló demonstrációkat, a párt nem tudja hazaküldeni az embereket. A Fidesz elnöke szerint a baloldalnak már nincs mondanivalója, azt pedig továbbra is visszautasítja, hogy minden rosszért őt magát vagy a pártot terheli a felelősség.

Gyurcsány Ferenctől és ettől a kormánytól már senki nem fogad el gazdasági válságkezelő csomagot. Ez a kormány még a helyén van, de gyakorlatilag már megbukott - mondta Orbán Viktor, aki szerint a kabinet törvényesen szerezte meg a hatalmat, de már nem legitim, hiszen a választópolgárok már nem bíznak az MSZP-SZDSZ kormányban. A magyar kormány olyasmiket tesz, amikről nem állapodott meg a választókkal - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ezt a képet megerősítheti vagy árnyalhatja az október elsejei önkormányzati választás.

Megjegyezte: szerinte a kormány közérdekű adatokat is hamisított. A volt kormányfő kikérte magának, hogy a miniszterelnök szerint Antall József vagy a polgári kormány adatot hamisított. "Gyurcsány Ferenc az egész politikai elitet akarja maga mellé lerántani a sárba. Ez egy beteges hazudozó mentegetőzési kísérlete" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ő, illetve pártja sohasem hazudott, és nem is fog.

Először a felelősség kérdését jogilag is rendezni kell - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki az InfoRádióban beteges hazudozónak nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, és a kiszivárogtatott hangfelvétel alapján igen nehéznek minősítette a kormányfő helyzetét. Hozzátette: a Fidesz jogászai dolgoznak a miniszterelnök jogi felelősségre vonásához szükséges dokumentumokon.

Megismételte, hogy szerinte korlátozott hatalmú, válságkezelő szakértői kormányra van szükség a mostani kabinet helyett. Ez egy ismert recept - jegyezte meg a Fidesz elnöke, aki szerint Nyugat-Európában már oldottak meg ilyen válsághelyzetet szakértői kormány alakításával. Romano Prodi is így kezdte politikai karrierjét, független professzorként egy szakértői kormány élére hívták meg - emlékeztetett Orbán Viktor.

Orbán Viktor megjegyezte: az általuk javasolt szakértői kormány persze nem a Fidesz programját hajtaná végre, de felajánlanák annak segítségüket. A volt miniszterelnök szerint nem jelentene megoldást, ha pártja most átvenné a hatalmat.


Forrás: InfoRádió




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr976318327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása