HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Feljelentés.

2006.09.22. 23:03 grizzlyke

Kossuth téri tüntetés: A tömeg feljelenti Gyurcsányt
2006. szeptember 22. 22:20

MNO
Sólyom Lászlóval kezdeményeznek egyeztetést a Kossuth téri tüntetők. Lezsák Sándor, a parlament alelnöke fogadta a tüntetők képviselőit és Szili Katalin hajlandó velük találkozni.

22.10 A tüntetésen felolvasták az értékmegőrző egyesület felhívását. Az előadó szerint a főleg élsportolókat és művészeket tömörítő szervezet támogatja a tüntetést, illetve a kormány lemondását szorgalmazza. Hozzáfűzte, hogy az erőszakos cselekményektől elhatárolódnak. Álláspontjuk szerint ezek miatt Gyurcsányt, illetve "a rendőrség bűnös tehetetlenségét" terheli a felelősség. A levelet többek között Balázs Fecó, Pataki Attila, Eperjes Károly, Fábry Sándor, illetve Grosics Gyula, Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó és Mészöly Kálmán egykori labdarúgó írták alá - jelenti az MTI.

Közben a tömeg száma meghaladta a tízezer főt.


20.20Tudósítónk jelentette, hogy a felolvasták egy feljelentés szövegét ismeretlen tettes ellen, közérdekű adatok meghamisítása, megtévesztés, csalás miatt, és ehhez aláírásokat gyűjtenek. Elsőként Wittner Mária írta alá a dokumentumot. A jelenlévők kiszámolták, hogy Gyurcsány Ferencnek 16 évet kellene börtönben töltenie. Ekkor a tömeg azt skandálta: Börtönbe! Börtönbe!. Az irat azt is tartalmazza, hogy miután az ügyben több magas rangú vezető érintett, a Legfőbb Ügyészség vonja saját hatáskörébe az ügyet. Közben elhangzott egy popdal, amelyet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéből mixeltek össze. Kollegánk beszámolója szerint erdélyi és kárpátaljai transzparenseket is látni.

20.10Egyre csak gyülekeznek az emberek a téren. Leállították a 2-es villamos forgalmát, a sínek mentén fesztiválhangulat uralkodik tudósítónk tájékoztatása szerint. Árusok ugyanis jelvényeket, könyveket, nemzeti zászlókat kínálnak. A helyszínen van a lengyel televízió közvetítőkocsija is. A Földművelődésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium előtt 30-40 motoros „Gyáva népnek nincs hazája" feliratú transzparens alatt hallgatja a szónokokat.

19.48Mintegy négy-ötezren lehetnek már a Parlament előtt. Tudósítónk beszámolója szerint hozzávetőleg 200 rendőr van a helyszínen, közel száz autóval, kisbusszal. A Szabadság teret kordonnal lezárták, egyesével engedik át az ott lakókat. A Képviselői Irodaház körül ugyancsak kordon van, de ott sem rendőrt, sem tüntetőket nem látni. Az egyik szónok elmondása szerint Gyurcsány Ferenc úgy tudott miniszterelnök lenni, hogy az MSZP vidéki pártelnökeit "darabonként" egymillió forintért megvette – számolt be tudósítónk. Az EDDSZ közben egy kórházi szobát „rendezett be" a téren, maga Cser Ágnes osztogat szórólapokat, amelyeken az egészségügy helyzetére hívják fel a figyelmet: köztük egyebek mellett szerepel az is, hogy egy pályakezdő orvos 490 forintos órabérrel, míg egy 25 éve dolgozó orvos 876 forintos órabérrel dolgozik. Egy, a Magyar Orvosi Kamara és az EDDSZ által jegyzett tájékoztatóban az olvasható, hogy Magyarországon az állam ötször kevesebbet költ az egészségügyre, mint az Európai Unió országaiban.

19.25 Folyamatosan érkeznek az emberek a Kossuth térre, ahol a színpadon egymást váltják a szónokok. A demonstrálók felett az EDDSZ lufija lebeg, és megérkezett a gazdák élelmiszert szállító kamionja is. Egy transzparensen az olvasható: „Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, issza borát".

19.02 A Nemzeti Bizottmány nevében két szónok is utalt a Rákóczi téri MIÉP megmozdulásra, mint mondták, úgy tudják, onnan az emberek a Kossuth térre jönnek, ám egy valakinek biztosan nem adják át a mikrofont, Csurka Istvánnak. Az MNO tudósítójának tájákoztatása szerint megjelent a tüntetésen Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke is, a szervezet zászlójával a kezében.

18.50. Este nem sokkal hét óra előtt mintegy két-háromezren tartózkodnak a Kossuth téren. A színpadon egy alkotmánytörténeti előadást tart egy professzor, a tüntetők érdeklődéssel fogadják – jelenti a helyszínről az MNO tudósítója. Egy traktornál gulyást osztanak a békésen tüntetőknek.

Itt a győztes plakát - forrás: Fidesz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr96318330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása