HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Veszélyben az én hazám

2006.08.20. 14:20 grizzlyke

Pálffy István, a Magyar Televízió Híradójának műsorvezetője a Reggeli Krónikában naponta jelentkező, Az én hazám című sorozatban július 28-án olvasta fel jegyzetét a Magyar Rádióban.
2006.08.15




A Híradóban nem fűzök kommentárokat a napi hírekhez, azt tiltják a józan ész mellett a szakmai szabályok és a médiatörvény is. De ettől függetlenül van véleményem a körülöttem zajló történésekről - nyilatkozta a Népszabadságnak Pálffy István, a Magyar Televízió Híradójának műsorvezetője, aki a Reggeli Krónikában naponta jelentkező, Az én hazám című sorozatban július 28-án olvasta fel jegyzetét a Magyar Rádióban. Az országért aggódó, a tatárjárásnál, a török hódításnál és Trianonnál is roszszabb helyzetet felfestő gondolatokat írásban is megjelentette a Magyar Rádió a heti műsorújságban - mint arra Bolgár György Megbeszéljük című műsorában egy hallgató felhívta a figyelmet.

Az MTV tiltja, hogy műsorvezetői pártpolitikai rendezvényeken szerepeljenek, vagy pártpolitikai tevékenységet folytassanak. Pálffy szerint írásában semmilyen aktuálpolitikai kérdés nincs, mert bár vannak napi vonatkozásai, de egy hosszú folyamatról fejti ki a véleményét. Ráadásul szerinte könnyen elválasztható a műsorvezetés és a véleményformálás, hiszen Aczél Endre is feltűnik a közszolgálati tévé képernyőjén, a Nap-keltében, de publicisztikái is jelennek meg a Népszabadságban. Pálffy szerint nincs olyan utasítás az MTV-ben, amely tiltaná pártpolitikát nem érintő véleménye kifejtését. Ebben nem is korlátozhatnák.



Pálffy jegyzete

"Az én hazám - Pálffy István műsorvezető gondolatai:



Veszélyben van az én hazám. Ma már nem az a kérdés, hogy milyen, hogy hány tenger hullámai nyaldossák a partjait, vagy hogy miféle népek lakják. Mert bajban van az én hazám a határon belül és kívül is. Szerkezetének eresztékei recsegnek-ropognak, eltűnik az 1000 éves rendszer, tíz falu nem épít templomot, helyette bezárja az iskoláit, a kispostát, holnap már a hivatalt is, holnapután pedig a vonat meg a busz sem jön többé. A magára hagyott ember elfárad, megvénül, kevés lesz az SZTK-bot, hogy támassza.

Aki még mozdulni tud, az meg menekülőre fogja. Elhagyja a földet, amelyből vétetett, a helyét génmanipulált nagyüzem foglalja el. Megtelnek a városok népekkel, a körzetes iskolákban egyre kevesebbet tanítanak majd a hazáról. Lesz megint kötelező nyelv, csak most nem a kolhozról, hanem a globalizált világ kórusában kell majd énekelni. Persze könnyedén tercelnek a rendszerváltás haszonlesői, a nemzeti vagyon áruba bocsátásából elvtelenül gazdagodók. De miként sodródtunk ilyen veszélybe?

Tizenkét évvel az európai csatlakozási kérelem beadása után mintaországból a szégyenpadra kerültünk. Az ország üres, a kassza nemkülönben. De miként jutott idáig az én hazám? Hogy napról napra csökken az ereje, kevesebb a dolgozó embere, születő gyermeke, fogy a lakossága, miközben egyre több a felírt gyógyszere, abortusza, szaporodnak a betegségei és sokasodnak a halottai. Nem segít már ezen a többi magyar sem, a határokon túl. Valami végleg elromlott. Szeretet, szolidaritás, szinergia, egyik sem magyar kategória. Tatárt, törököt, Trianont még túléltük, de most, most veszélyben van a mi hazánk."

Az MTV szóvivője, Holub Katalin a jegyzettel kapcsolatban azt nyilatkozta: a szövegben nincs politikai állásfoglalás, így az nem sérti a közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr666318352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása