HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

azért-ez-sem-semmi

2010.03.06. 08:37 grizzlyke

Offshore: összecsapnak Bajnai feje fölött a hullámok? 2010.02.25 11:51 Magyar Nemzet

A Fidesz szerint Bajnai Gordon miniszterelnök és korábbi cége, a Wallis a lényegtelen tényeket cáfolja, a lényegeseket nem az adóelkerülés gyanújának ügyében.

• Dataplex: néhány hét Cipruson

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a magyar hatóságok bűncselekménygyanús ügynek tekintik a Cipruson keresztül történt cégeladást, amelyben Bajnai Gordon miniszterelnök közreműködött, hiszen 2005-ben, amikor a tranzakció történt, még ő volt a Wallis ügyvezető igazgatója.

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatón szétosztott egy hiteles másolatot, amely egy ciprusi adóbiztos tanúvallomását tartalmazza. Eszerint 2009. május 6-án az adóbiztos elmondta: a Fleminghause/Investments Ltd. és a Gorbeil Holdings Ltd. 2005–2006-ban egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást.

Répássy Róbert úgy fogalmazott, hogy foglalkozni kell ezzel a „súlyos üggyel”. Az adóhatóság és a Nemzeti Nyomozóiroda vizsgálata majd fényt derít arra, hogy miért volt szükség a cégek közbeiktatására – szögezte le. Megerősítette a Fidesz korábbi közlését, miszerint képtelenség, hogy olyan ember akarjon kormányozni, aki üzleti tevékenységével gyengíti az országot, amelynek azonban olyan vezetőkre lenne szüksége, akik erősítik. Az offshore tevékenység célja világos: az adófizetési kötelezettség elkerülése miatt külföldre menekítik az adott országban megtermelt jövedelmet – húzta alá a fideszes politikus. Bajnai olyan offshore tevékenység részese volt, amelynek során a Magyarországon megtermelt jövedelmet külföldre menekítette, hogy itthon ne kelljen adót fizetni; az adófizetés elkerülése egyértelmű a tények alapján – értékelte Répássy.

Elmondta: a Wallis magyar cégként vett egy vállalkozást, amelyet megvett egy másik magyar cég, a Magyar Telekom; az adásvétel tárgyát képező céget „megutaztatták” Cipruson, a kettő között pedig duplájára nőtt a gazdasági társaság vételára, a növekmény már a ciprusi adószabályok szerint került elbírálásra – hivatkozott lapunk cikkére. A miniszterelnök és a Wallis szerdai, a vádakat visszautasító közleményei kapcsán Répássy Róbert azt mondta: az érintettek a rendőrséggel és hiteles dokumentumokkal vitatkoznak. Aláhúzta: a következő kormány semmifajta különbséget nem tesz majd törvényességi szempontból a szerint, hogy ki milyen magas pozíciót tölt, vagy töltött be. A kiosztott dokumentum az ellenzéki képviselő szerint azt bizonyítja, hogy történt adóelkerülés az ügyben, és hogy Cipruson nem fizettek semmilyen közterhet, tehát azt Magyarországon kellett volna megfizetni.

(MTI)
V I D E O

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr26315822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása