HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.10.02. 07:57 grizzlyke

Miért csak most rúgták ki a Napkeltét?
A Fidesz vagy a pénz
2009.09.25. 17:29 - szabóZ

Tulajdonképpen hiányozni fog Verebes István, ahogy két tuja mögül szuszogva kérdez valamit, hogy aztán meg is válaszolja. Vagy Lakat T Károly, ahogy gyöngyöző homlokkal szerelmet vall Szekeres Imrének egy irdatlan méretű plazmatévé árnyékában.

A Napkelte a rendszerváltás vizualizációja volt: a barterkanapén ücsörgő seggnyalás, a politikai és gazdasági érdekeket ölelgető újságírás abból a korszakból maradt itt, amikor padlizsánszínű öltönyt viselő egykori téeszelnökök egy Kontrax-telefonnnal és a Conticartól hitelbe vett használt Mercedesszel játszották az európai értelemben vett politikust.

Hiába érezzük kínosan réginek most már a Napkelte tujáit és ormótlan bőrfoteljait, mintha csak a Família Kft-t ismételnék az m1-en minden reggel, azért Gyárfás Tamás műsorának sikere jól jelzi, hogy milyen kevés dolog változott itt az elmúlt húsz évben.

Persze lehet, hogy Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke egyik reggel rájött, milyen iszonyatosan kínos is, hogy a magyar köztelevízió évtizedek óta ezzel a műsorral fut neki a napnak, mintha neonzöld, susogós melegítőben és nejloningben kocognánk egy kört reggeli előtt, de valószínűbb, hogy csak egy kis politikai pofozkodás kezdődött el éppen most.

A hivatalos indoklás szerint ugye az MTV azért kénytelen megválni a Napkeltétől, mert nincs pénze, az állam jövőre hét milliárddal kevesebbet ad nekik, és a kuratórium még azt sem engedte, hogy újabb két és fél milliárdos hitelből húzzák ki a teljes összeomlásig.

Csak az a baj, hogy a Napkeltét ingyen kapta az MTV, a reggeli sáv reklámhelyeinek értékesítéséből pedig nem valószínű, hogy százmilliós bevételhez juthatnak, ahogy azt az ügyvezető alelnök reméli.

Merthogy az m1-et már szinte senki nem nézi, a közszolgálati televízió kereskedelmi osztálya pedig még a nézettséghez képest is alulteljesít. Arról már nem is beszélve, hogy a nagy pénzhiány ellenére egy esetleges leépítésről csak úgy beszélnek, mint távlati tervről, amire komolyan csak a HD-kamerák és az MTV hipertérugrásra is képes űrsiklójának beszerzése után érdemes visszatérni. És persze Medveczky a felsővezetők és sztárműsorvezetők fizetésének csökkentését sem vette tervbe, pedig egy átmeneti, mindössze harminc százalékos csökkentéssel is évente legalább nyolcvan milliót spórolhatna meg a Magyar Televízió.

Persze lehet, hogy az alelnök annyira szereti az ő tévéjét, hogy még az MSZP-vel is hajlandó megküzdeni érte, és a szerződésbontás tulajdonképpen zsarolás: Gyárfásért cserébe a két és fél milliárdos kölcsön. Vagy legalább egy kis állami támogatás.

Valószínűbb azonban, hogy Medveczky inkább már a jövőre gondol, tévéelnök akar lenni, ahogy egyszer már egyszer meg is próbálta, és ezért bizonyítani szeretne a Fidesznek, akik ugyebár ki nem állhatják a Napkeltét, talán ezért is bojkottálják 2006 óta a műsort.

A rosszindulatú pletykák szerint az ügyvezető alelnök már csendben, udvariasan kidobatta Székely Ferencet, a szocialisták elnökjelöltjét a Magyar Televízióból, hiszen nem indul Baló új műsora, az Á la Carte meg lekerült a képernyőről, állítólag csak azért, mert mindkettőnek Székely volt a főszerkesztője. És még a Tévé ügyvédje is utcára került eközben, hogy a sarokról ordibálja, hogy itt vannak a nácik, meg hogy bakancsok tiporják a demokráciát.

Persze Juszt Lászlóért nagyon nem kár, de akkor is mindez jól mutatja, hogy jó döntéseket is lehet hozni rossz szándékból.

Medveczky ugyanis már most megtisztítja a közszolgálati televíziót a Fidesznek, hónapokkal a választás előtt. Mindenki megy, akit a Fidesz úgyis kirúgna.

Hétfőn viszont az alelnök még saját állásáért indul harcba az MTV-t felügyelő kuratórium vezetője ellen, Czeglédi ugyanis már megüzente, hogy a Napkelte szerződésének felmondása végzetes hiba volt, és állítólag a hétfői ülésen a szocialista delegáltak ezért a hibáért meneszteni is akarják Medveczkyt.

Ebben a csatában pedig sajnos nem lehet nem az alelnöknek drukkolni, hiszen már megint a politikai akar belepofázni a közszolgálati televízió működésébe, csak a haverok fizetése, és a napi betevő Audi A8-asa miatt indul be a szocialista bürokratikus gépezet.

Ez pedig még akkor is tűrhetetlen, hogy ha úgy sejtjük, hogy a másik oldalon nem egy fedhetetlen szakember áll sugárzó arccal, meg tiszta szemekkel, hanem az alelnök, aki már nagyon szeretne tévéelnök lenni, és aki ezért ha kell, kibeszélőshow-t adna Borbás Marcsinak, esetleg politikai elemzőműsort Pörzse Sándornak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr126315841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása