HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.06.20. 16:43 grizzlyke

Draskovics Tibor botrányos akciója       -      Lánchíd Rádió, szo, 2009-06-20 10:03

A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője vallomást tett az igazságügyi és rendészeti miniszterre

Draskovics Tibor jelenlegi rendészeti miniszter is szerepet vállalt abban a tavaly tavaszi akcióban, amelynek célja az lett volna, hogy a Hír TV két riporterét kábítószerrel összefüggő bűncselekmények vádjával börtönbe juttassák.

Az ügy kapcsán készült hatósági jegyzőkönyvek arról tanúskodnak: Draskovics a jogszabályokat kikerülve adott utasításokat a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjének.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter – bár tudomása volt róla – egy készülő bűncselekményt fedezett abban a reményben, hogy Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs Hír TV-s riportereket sikerül börtönbe juttatni.

A döbbenetes akció részletei ügyészségi dokumentumokból derültek ki.

Draskovics tavaly május 23-án négyszemközt tárgyalt Petőfi Attilával, a Nemzeti Nyomozó Iroda főigazgatójával, akivel közölte: Veres János akkori pénzügyminiszter elmondása szerint Krakkó és Kisberk kábítószer-fogyasztó és -terjesztő, és egy személy másfél millió forintért hajlandó erre vonatkozó információkat átadni. Mindez az ügy kapcsán indult ügyészségi nyomozás tanúkihallgatási jegyzőkönyvéből derül ki. Petőfi arról is beszélt, hogy Draskovics felhívta a figyelmét: a riporterek már többször borsot törtek Veres János pénzügyminiszter és környezete orra alá.

A botrányos ügy több kínos körülményt is felvet. Az egyik az, hogy a jegyzőkönyvek alapján világos: Draskovics és Veres tudtak arról, hogy egy – Baráth Miklós nevű – személy mikor akar kábítószert csempészni a két riporter kocsijába, tudták egyikőjük autójának rendszámát és a tévé munkatársainak telefonszámát, sőt, Draskovics volt az, aki mindezen információkat eljuttatta a nyomozó iroda főigazgatójának. Az is kérdéseket vet fel, hogy Draskovics miért csak az egyébként büntetlen előéletű riporterekre irányította rá Petőfi figyelmét, és miért nem érdekelte semmi a többszöri bűnelkövető Baráth Miklós „drogdílerrel” kapcsolatban. (A Baráth által a riporterek kocsijában elhelyezett csomagban végül sütőpor volt – a szerk.)

A másik fontos tényező, hogy Draskovics szerepének törvényessége is megkérdőjelezhető. A hatályos törvények szerint ugyanis a kormány – az illetékes miniszter útján – utasítást adhat a rendőrségnek, de csak az országos rendőrfőkapitányon keresztül. Draskovics viszont nem Bencze Józsefhez fordult az ügyben, hanem őt megkerülve Petőfi Attilához, akinek ráadásul – az ügy fontosságát ecsetelendő – azt is kiemelte, hogy Veres János személyesen is érdekelt a riporterek lebuktatásában.

E ponton tehát felmerülhet annak a lehetősége is, hogy Draskovics politikai célok érdekében kívánta felhasználni a rendőrséget a kormánnyal szemben kritikus sajtóorgánum kárára.

Emlékezetes: tavaly tavasszal Baráth Miklós megkereste a Hír TV riportereit, hogy Veres János környezete kábítószerügybe akarja keverni őket. Mint Baráth elmondta, megbízóinak másfél millió forintot érne az, ha a tévések autójába kábítószert csempészne.

Az ügy szereplői között volt Tóth Viktor, Veres János kampányfőnöke, valamint a volt pénzügyminiszter köreihez tartozó ügyvéd, Helmeczy László is. Helmeczy egy titokban rögzített telefonbeszélgetés során azt mondta, hogy ha már a riporterek kocsijában van a drog, akkor majd a rendőrök „haveri kutyákkal” meg fogják azt találni. Az ügyészségi dokumentumokból kiderül továbbá, hogy Helmeczy közvetlenül Veres Jánossal egyeztetett az ügyben, hogy a miniszter – vélhetően kollégáján, Draskovicson keresztül – intézkedni tudjon, valamint az is, hogy a Hír TV-sek „lebuktatásának” megszervezésére valójában közvetlenül Veres János adott megbízást Helmeczynek.

Veres egyébként korábban azt hazudta, hogy a drogügyet az ügyészség megállapítása szerint is a Hír TV kreálta. Ilyen hatósági megállapítás viszont nem létezik. A volt pénzügyér azt is megemlítette, hogy az ügyben feljelentést tett a rendőrségen, erre vonatkozó dokumentumot viszont az ügy iratai között nem lehet fellelni.

(Magyar Nemzet)


Lendvai leleplezte az MSZP-t? 2009. június 16. 08:33 Navracsics Tibor, Jobbklikk


"Ha nagyon hevenyészve kellene - a későbbi kongresszus vitáját megelőlegezve - vázolnom, hogy miben látom az eddigi teljesítményünk ellentmondását, akkor azt mondanám: egy igazi baloldali párt mindig modernizációs párt....." - írja a Jobbklikken Navracsics Tibor.

(A bejegyzést szó szerint közöljük)...."De a modernizációnak nem egy felülről diktált, kioktató modelljét választja, azt köszönjük szépen, a jobboldali pártok is tudják, hanem a baloldalnak mindig meg kell próbálnia a haladás érdekéből, a reformokból mozgalmat, közösségi feladatot csinálni." - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Vasárnapi Híreknek adott interjújában.

Ha elfogadjuk Lendvai Ildikó definícióját, akkor Magyarországon még sohasem létezett baloldali párt. Egészen pontosan az a párt, amelynek most éppen Lendvai Ildikó az elnöke, sohasem volt baloldali. Hiszen 1919, 1947-49 és 1956 - a mostani időszak Lendvai által is elismert politikai gőgjéről nem is beszélve - azt bizonyítja, hogy az MSZP politikai és jogi elődjeitől, azaz a magyarországi baloldaltól mi sem állt távolabb, mint az alulról szerveződő, népközeli haladás. Politika bikacsökkel, intellektuális gőg, az ellenfél lenézése és kioktatása, társadalmi csoportok félelmeinek cinikus kihasználása - ezek a fordulatok sokkal inkább le tudják írni a magyarországi baloldal politikai karakterét.

Sajnálatos tévedés Lendvai Ildikó részéről, ha azt hiszi, hogy hazánkban a Magyar Szocialista Párt jellemzője az alulról szerveződő jelleg. Ez nem így van. Sőt, azt is mondhatjuk, hogy - akárhová is jutottak útjukon - az összes többi párt jellemzője, kivéve az MSZP-t. Ha már szembenézésről van szó, legelőször ezzel kellene szembenéznie a pártelnök asszonynak. Ugyanis ha ez sem sikerül, a többi megújulási szóvirág is csak lózung marad. Bár ezzel is csak pártjuk hagyományait folytatják...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr766315848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása