HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.05.13. 08:20 grizzlyke

A Fidesz készen áll a választásra 2009-05-13 Magyar Hírlap

Orbán Viktor az előre hozott voksolás kapcsán üzent az időrablóknak: közelebb a végjáték, mint azt ők hiszik

Jó az új irány.

Páva Zsolt, a régi-új pécsi polgármester és Orbán Viktor (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Előre hozott választások esetén úgy kell változtatni a jogszabályokon, hogy ne rövidüljön le a kormányzás négyéves időtartama – erről beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján a Magyar Hírlap felvetésére Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. "Azért az időt ne lopják már el tőlünk! Ellopták már a vagyont, a reményt! Azért ez mégiscsak túlzás!" – mondta.

Szerinte az alkotmányos rendszerben ellentmondás van, hiszen az egyik törvény szerint négy évre kap megbízást a kormány, míg a másik szabály azt mondja ki, hogy minden negyedik év áprilisában–májusában kell tartani a választást. Mint mondta, lehetetlen, hogy ha négy évre kap felhatalmazást a kormány, akkor a kormányzás csak három év öt hónapig tart. Orbán Viktor úgy véli, az alkotmányos feszültséget fel kell oldani, mert rossz jogszabály-szövegezések készültek a rendszerváltás után.
A megoldás szerinte csak az lehet, hogy a választópolgárok négy évre adnak lehetőséget a kormánynak.

A fideszes Páva Zsolt kétharmados győzelmével zárult pécsi polgármester-választásról kifejtette: ez megmutatta, hogy az ország túl van a bal- és jobboldali megosztottságon, a Fidesz pedig készen áll egy új országgyűlési választásra.

A Nézőpont Intézet a Pécsen vereséget szenvedő Szili Katalin lehetőségeit elemezte. Súlyos kudarca ellenére MSZP-s miniszterelnök- vagy államfőjelölt is lehet. Az intézet nem zárja ki az MSZP szakadását sem, Szili az új alakulatban vezető szerepre készülhet. 

Bajnai Gordon keménykedik, és bemondta: aki nem tudja fizetni
az ingatlanadót, költözzön kisebb lakásba

•  Jövőre már a tízmillió forint feletti értéket képvi-selő ingatlanok után is adózni kell

•  A nyugdíjasokat nem köteleznék fizetésre, helyettük az örökösöknek kellene leróniuk a sarcot

•  Az ingatlanok értékét a helyi önkormányzat kötelessége lesz megállapítani

•  Ha az adózó vitatja az értéket, saját költségén
értékbecslést készíttethet

A Fidesz-kormány el fogja törölni az ingatlanadót

"A Fidesz elutasítja az ingatlanadót, ezért ha a következő választások után kormányra kerül, mindenképpen eltörli" – mondta Kósa Lajos. A párt alelnöke igazságtalannak tartja az ingatlanadót, úgy véli, bevezetésére az MSZP-nek nincs ideje.

Pindroch Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr616315865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása