HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

szadesz

2009.04.29. 21:03 grizzlyke

"Szervezetten, rendszeres haszonszerzésre törekedve" 
Csalással és más bűncselekményekkel is gyanúsítják Gál Györgyöt   Magyar Nemzet

Bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsította meg az ügyészség szerdán az erzsébetvárosi ingatlanügyben az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét - tudatta közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

• Továbbra is előzetes letartóztatásban marad Kardos Péter
• Titkosak maradnak a vagyoni döntések Erzsébetvárosban
• Erzsébetvárosi ingatlanpanama: bővül Gál György bűnlajstroma
• Erzsébetvárosi ingatlanpanama: már hárman a „pácban”

„A megalapozott gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke a vállalkozóval szándékegységben, az értékbecslő segítségével, szervezetten és összehangoltan – ügyletenként velük külön-külön egyeztetve –, rendszeres haszonszerzésre törekedve, egymást követően több ingatlan megvásárlásának a támogatása útján, 2003. és 2004. évben több hasonló 5 évi, illetve ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követett el a VII. kerületi önkormányzat sérelmére” – tartalmazza Keresztes Imre főügyész közleménye.

Az önkormányzat gazdasági bizottságának előzetes letartóztatásban lévő elnökét, a szabad demokrata Gál Györgyöt – aki az SZDSZ VII. kerületi önkormányzati frakciójának vezetője – a főügyészség jelenleg összesen 8 rendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, 2 rendbeli különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás kísérletével, 10 rendbeli hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel és 11 rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével gyanúsítja, amely bűncselekményeket bűnszervezet tagjaként követte el.

A VII. kerületi önkormányzatnak a nyomozás eddigi adatai szerint a bűncselekmény-sorozattal összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg. A megalapozott gyanú szerint a gazdasági bizottság elnöke összesen 305 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a közreműködésért.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyben eddig összesen 14 önkormányzati lakóház értékesítésével kapcsolatban történtek gyanúsítások. A főügyészség 2008. október 28-a óta összesen 10 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül 7 védekezik szabadlábon, a strómanként közreműködő személyek, valamint az ügyben érintett vállalkozó. Ugyanakkor jelenleg is előzetes letartóztatásban van 3 gyanúsított: a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának és a pénzügyi bizottságának az elnöke, továbbá az ügyben szereplő értékbecslő.

Az ügyben érintett vállalkozó egy hónapig tartó előzetes letartóztatása december elején szűnt meg. A VII. kerületi lakásépítő kft. kisebbségi tulajdonosát a Népszava korábbi információja szerint vádalku nyomán engedték el, ezt az értesülést azonban a főügyészség nem erősítette meg. A büntető törvénykönyv szerint bűnszervezetnek minősül a három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja 5 évi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése.

Decemberben a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete – a helyi Fidesz-frakció vezetőjének indítványát elutasítva – úgy döntött, hogy nem kapnak nyilvánosságot az erzsébetvárosi képviselők vagyoni ügyekkel kapcsolatos szavazásai. Vattamány Zsolt azt javasolta, hogy 1990-ig visszamenőleg hozzanak nyilvánosságra minden vagyoni természetű üggyel kapcsolatos bizottsági, képviselő-testületi előterjesztést, döntést és szavazási eredményt. Indoklása szerint az erzsébetvárosi ingatlanbotrány számos kérdést vet fel, ezért a közvéleményt érdekli, hogy ciklusokra visszamenőleg ki, mikor, hogyan szavazott, s milyen indokkal magyarázták az ingatlanértékesítések szükségességét. A jogszabályok is csak akkor nyújtanak lehetőséget arra, hogy a képviselő-testület vagyoni jellegű kérdésekben zárt ülésen döntsön, amikor a nyílt tárgyalás üzleti érdekeket sértene – mondta a decemberi ülésen Vattamány Zsolt.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr496315872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása