HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.06.12. 11:39 grizzlyke

Rendőrökkel akarták elhallgattatni Budai Gyulát   2008-06-12 Magyar Hírlap  Baranya Róbert
 
Zsebszerződéssel akart átjátszani 2000-ben 16,5 hektárnyi magyar földet egy osztrák állampolgárnak Benedek Fülöp, a több korrupciós ügyben is érintett Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese – mondta el az erről szóló dokumentumok birtokában Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) igazgatója. A témáról tartott sajtótájékoztatón megjelent a rendőrség, és igazoltatta Budait. 
 
Újabb gyanús földeladási ügyben vetődött fel Benedek Fülöpnek, az agrártárca volt szakállamtitkárának, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet korábbi vezetőjének a neve. A Magosz birtokába került, 2000-ben készült szerződéstervezet szerint a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese Törökszentmiklós határában vásárolt volna meg 16,5 hektárnyi szántót, illetve legelőt, amelyet azután a művelésből való kivonás és belterületté nyilvánítás után eladott volna egy osztrák állampolgárnak. Bár ez nem történt meg, Benedek pár hónappal később valóban megvette ezeket a földeket. Budai Gyula, a Magosz igazgatója elmondta: a dokumentum ékes bizonyítéka annak, hogy Benedek már 2000-ben kísérletet tett arra, hogy mind a földtörvényt, mind az abban biztosított elővásárlási jogot kijátssza. "Felszólítjuk Gyurcsány Ferenc kormányfőt, hogy ezek után tegye meg a szükséges lépéseket" – közölte Budai.

Ahogy lapunk korábban beszámolt róla, a volt szakállamtitkár több gyanús földügyletben is érintett, az egyikben az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsítja Benedeket.

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületénél tartott sajtótájékoztatón megjelentek a rendőrök is, miután valaki arról értesítette őket, hogy be nem jelentett demonstráció folyik a helyszínen. A rendőrök igazoltatták Budai Gyulát, s felírták az adatait. Az egyenruhások nem árulták el, hogy ki tett bejelentést, de az intézkedés után konzultáltak a hivatal biztonsági őreivel, s ez után bementek az épületbe. Budai feljelentést tett jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt, miután adatait láthatóan megmutatták a biztonságiaknak, majd az épületbe távoztak.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez fordult az ügyben. Az ellenzéki országgyűlési képviselő választ vár arra a kérdésre, hogy mi indokolta a rendőrség durva beavatkozását a sajtótájékoztatóba, miért vitték be Budai adatait az épületbe. Szijjártó azt is szeretné tudni, ismét általános gyakorlattá válik-e, hogy a kormány a neki nem tetsző véleményeket erőszakos eszközökkel próbálja elhallgattatni. Draskovics közleményben reagált: az intézkedő rendőrjárőr jogszerűen és szakszerűen végezte munkáját.  
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr266315906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása