HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.06.10. 12:00 grizzlyke

Orbán Viktor Fodor Gáborral karöltve oszlatná fel a parlamentet    2008. június 9., hétfő 14:48     InfoRádió / MTI

Tárgyalásra hívta Fodor Gábort, az SZDSZ új vezetőjét a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint az ellenzéki SZDSZ-nek is a parlament feloszlatása az érdeke.

Orbán Viktor azt mondta: ha az SZDSZ valódi ellenzéki pártként viselkedik, akkor megvan a szükséges számú szavazat a parlament felosztatásához, ami az előrehozott választások előfeltétele.

Az ellenzéki politikus szerint az MSZP-t kivéve mindenkinek - beleértve az SZDSZ-t is - az az érdeke, hogy minél hamarabb döntésképes kormánya legyen az országnak, ez pedig - mint mondta - előrehozott választások nélkül nem megy.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: az utóbbi fél évben nem volt olyan közel a komoly hatalmi változás lehetősége, mint most, és az a kérdés, hogy az SZDSZ bátorsága meddig terjed.

"Nem voltunk az utóbbi fél évben olyan közel a komoly hatalmi változás lehetőségéhez, mint amilyen közel most. Az a kérdés, hogy az SZDSZ bölcsessége és bátorsága meddig terjed" - mondta a Fidesz vezetője.

Annak kapcsán, hogy Fodor Gábor szerint az SZDSZ csak akkor támogathatja az előrehozott választást, ha a pártok megállapodnak abban, a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási és az állampolgárságról szóló törvényeket, Orbán Viktor azt mondta: éppen ezek azok a kérdések, amelyekről beszélni kell.

A Fidesz elnöke reménytelennek tartja, hogy az SZDSZ visszamegy a koalícióba, és minden folytatódik, úgy ahogyan eddig, csak másképp hívják majd miniszterelnököt. "Ennél sokkal jobb véleménnyel vagyok az SZDSZ új elnökéről. Nem hiszem, hogy a cégér vagy a homlokzat átfestésével beérné" - jegyezte meg Orbán Viktor, aki szerint az SZDSZ kiírná magát a politikából, ha "visszasündörögne" a koalícióba.

A pártelnök három lehetőséget lát Magyarország előtt: vagy marad a kisebbségi kormányzás, vagy lesz egy "álkisebbségi" kormányzás, ahol az SZDSZ ellenzékben van, de kormánypártként viselkedik, vagy pedig előre hozott választást kell tartani, és meg lehet kezdeni "a válság felszámolását célzó válságkormányzást".

Hangsúlyozta: a kisebbségi kormány képtelen Magyarország súlyos válságát kezelni, és a legrosszabb válasz azokra a kihívásokra is, amelyekkel Európa szembesül, így élelmiszerárak és az energiaárak emelkedésére.

Fodor Gábor a levélről annyit mondott, hogy megkapta, de tartalmáról nem beszélt.


Szánalmas  ....   Egész pályás letámadásra készülnek Gyurcsányék    2008.06.06.  Magyar Hírlap

Egész pályás letámadásra készül az MSZP a médiában a futball Európa-bajnokság idején. Információink szerint a szocialisták egész pályás letámadást indítanak Orbán Viktor ellen a torna idején. A szocialista képviselők sajtótájékoztatóikon arról beszélnek majd, hogy kormányváltás esetén a Fidesz befagyasztja a nyugdíjakat és szociális megszorításokat vezet be. A kampánystratégia a 2002-es országgyűlési választásokon, az izraeli Ron Werber által alkalmazott gyűlöletkeltő, megosztó technikára épül majd.

"Nagyon aktív" – így jellemezte lapunknak Orbán Viktor jelenlegi szereplését egy vezető fideszes politikus. Mint mondta, legutóbb a győztes 1998-as választások előtt látták ilyennek a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökét. "Van cél, stratégia, mondanivaló" – folytatta. Ennek az aktivitásnak tudják be a Kéri László politológus által szervezett, nem nyilvános beszélgetésen elhangzottakat is.

A Magyar Hírlap úgy értesült, hogy az Orbán Viktor zárt körben elmondott szavait rejtetten rögzítő hangfelvétel azért nem került eddig nyilvánosságra, mert azzal politikailag erősödhetne a Fidesz elnöke. Pedig az elhangzottakat a kormánykommunikáció eleinte úgy állította be, mint "Orbán őszödi beszédét". Ennek hangsúlyozásáról azonban mára letett.

A nagyközönség eddig nem is hallhatta a mondatokat, csak néhány cikk idézte a szövegkörnyezetből kiragadott szavakat. Ez nem lehet véletlen, az április végi eseményen jelen levő informátorunk szerint ugyanis Orbán Viktor mondandója és stílusa még több, a beszélgetésen részt vevő baloldali-liberális politikai érzelmű, a kormánynak dolgozó szakembernek is tetszett.

Hogy a beszélgetés teljes hangfelvétele egyáltalán napvilágra kerül-e, azt mindezek tükrében nem lehet tudni, pedig milliókat ajánlottak érte a balliberális médiapiacon. Lapunknak azonban többen is azt mondták, hogy a felvételen nehéz lesz megvágni az Orbán Viktor által elmondottakat, és úgy kiragadni a fontos részeket a szövegösszefüggésből, ahogy írásban erre lehetőség van.

A Fideszben mindenesetre – a kezdeti kommunikációs megingás után – készülnek a további baloldali kiszivárogtatásra. Úgy gondolják, az egész ügy annak következménye, hogy a súlyos válsághelyzetben a kisebbségi kormányzásra kényszerülő MSZP sem lát más megoldást, mint az előre hozott választást, és a tervek szerint a hangfelvétel szövegkörnyezetből kiragadott részleteit már a valódi választási kampányban teszi közzé a balliberális média.

Addig is a hétvégén kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra készül az MSZP. Információink szerint a szocialisták egész pályás letámadást indítanak Orbán Viktor ellen a torna idején. A szocialista képviselők sajtótájékoztatóikon arról beszélnek majd, hogy kormányváltás esetén a Fidesz befagyasztja a nyugdíjakat és szociális megszorításokat vezet be. A kampánystratégia a 2002-es országgyűlési választásokon, az izraeli Ron Werber által alkalmazott gyűlöletkeltő, megosztó technikára épül majd. A szocialisták arra számítanak, hogy a közszolgálati televízió által közvetített sportesemény napi két mérkőzése milliókat ültet a képernyők elé. A két meccs között pedig a választópolgárok megnézik a Híradót is, így azokat is elérheti a Magyar Szocialista Párt, akik nem foglalkoznak naponta a politikával. Erre a szándékra utal az is, hogy május 29-én a kormányközeli napilapok mellett a nagy példányszámú Nemzeti Sportban is megjelent az MSZP egész oldalas hirdetése, amely szerint Orbán Viktor kormányra kerülése esetén bosszúpolitikára készül, és leállítaná az utak, iskolák, kórházak építését.


Előrehozott választásokat!


A jelenlegi, súlyos politikai, gazdasági és erkölcsi válság feloldásának egyetlen megoldása a Magyar Országgyűlés önfeloszlatása és előrehozott választások tartása. – civil szervezetek nyilatkozata és aláírásgyűjtése.

Alulírott civil szervezetek kinyilvánítjuk azon határozott véleményünket, hogy a jelenlegi, súlyos politikai, gazdasági és erkölcsi válság feloldásának egyetlen megoldása a Magyar Országgyűlés önfeloszlatása és előrehozott választások tartása. Ez teremtheti meg annak a feltételeit, hogy egy olyan kormányzat jöjjön létre hazánkban, mely hatalmát nem a választópolgárok megtévesztésével, manipulációval, hanem tiszta körülmények között szerzi meg, s ez által rendelkezik azzal a társadalmi felhatalmazással, bizalommal, mely nélkülözhetetlen a kialakult válsághelyzet kezeléséhez. Felhívásunkat a családjainkért, nemzetünkért és minden magyar állampolgár jövőjéért érzett felelősségünk és aggodalom motiválja, az a meggyőződés, hogy a hazánkban elindult kedvezőtlen folyamatok megállítását itt és most el kell kezdeni, mielőtt még nem késő.

Az elmúlt hat év történései világosan bizonyítják, hogy a kormányon lévő pártok számára egyetlen cél maradt csupán: a hatalom mindenáron való megtartása, még akkor is, amikor a társadalom nagy többsége egyértelműen elfordult tőlük. A demokráciában elfogadhatatlan módon megszerzett többségük gyakorlása során, a kampányban hangoztatottakkal homlokegyenest ellentétes irányú kormányzásuk súlyos válságot okozott a társadalom széles tömegei számára. Tevékenységükkel – illetve tehetetlenségükkel – a legkülönfélébb társadalmi-gazdasági szervezetek fordultak élesen szembe, megfogalmazták kritikájukat a pénzügyi-üzleti körök, a nagyvállalkozók, a különféle szakmai és érdekvédő szervezetek, s a megoldást már ők is az előrehozott választásokban látják. Mára már a kormánytöbbséget és a választópolgárok abszolút többségének bizalmát is elvesztették – amit a közvéleménykutatási eredmények egyértelműen és folyamatosan bizonyítanak -, hatalmuk illegitimmé vált.

Korábbi ígéretünknek megfelelően szeptembertől elkezdjük gyűjteni az aláírásokat, mellyel civil, állampolgári nyomást kívánunk gyakorolni valamennyi parlamenti pártfrakció irányában, felszólítva a házelnököt és a frakciókat arra, hogy kezdeményezzék a parlament önfeloszlatását és szavazzák azt meg. E deklarációt már most elküldjük a házelnöknek, a parlamenti frakcióvezetőknek és tájékoztatásul a köztársasági elnöknek is, s ha az ősz folyamán kellő számú aláírás összegyűlt, akkor az aláírásokat letesszük az Országgyűlés asztalára. Társadalmi akciónkat a Magyar Alkotmánnyal, a hatályos jogszabályokkal és az európai normákkal összhangban végezzük. Reményeink szerint kezdeményezésünk sok százezer választópolgár egyetértő véleményét fogja kifejezni. A néptől származik az a mandátum, mellyel a kormányon lévők hatalmukat gyakorolhatják, s ha ez a felhatalmazás megszűnik – most ez történt -, akkor vissza kell adni a népnek a jogot arra, hogy újra eldönthesse, milyen politikai erőnek ad felhatalmazást az ország súlyos gondjainak megoldására.

Kezdeményezésünk nem titkolt célja az is, hogy elősegítsük a gyenge magyar civil társadalom talpra állását, az állampolgári önérzet és felelősségtudat megerősödését, mely a nemzet fennmaradásának, s a hatalommániás törekvésekkel szembeni ellenállásnak, a demokrácia megvédésének igazi garanciája.

Kérjük azon civil szervezetek és magánszemélyek támogatását, amelyek/akik egyetértenek a fenti nyilatkozattal. Az aláíráshoz keressék fel a www.budakalasz.elorehozottvalasztas.hu című honlapot, ahol a későbbiekben letölthető lesz az aláírásgyűjtő ív, melyet szeptember 1-től kezdődően fogunk gyűjteni az akkor nyilvánosságra hozandó elképzelések szerint.

Ha Ön, vagy valamely szervezet már az aláírásgyűjtő ív megjelenése előtt csatlakozni kíván a kezdeményezéshez, kérjük, hogy küldjön e-mailt a regisztracio@budakalasz.elorehozottvalasztas.hu címre. (Mind a honlap, mind az e-mail-cím két-három héten belül lesz elérhető.)

A magyar nemzetért, a demokráciáért!

Budakalászi Polgári Körök Szövetsége

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Magyar Vár Alapítvány

Szentendrei Petőfi Kulturális és Hagyományörző Egyesület

Erdélyi Körök Országos Szövetsége

Hévizi Polgári Körök

Magyar Nemzeti Bizottság 2006

Nexus Környezetvédelmi és Érdekvédelmi Egyesület

Civilek a Demokráciáért Egyesület

Nemzeti Értékek Pártja

(0)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr1006315910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása