HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.06.03. 09:47 grizzlyke

Lanyha taps, hahotázás  2008-06-03  Magyar Hírlap

A szocialisták hitetlenkedve hallgatták Kóka Jánost 
 
Ismét a Fidesz elnökét vették célba hétfőn a parlamentben a szocialisták és a szabad demokraták napirend előtti felszólalásaikban. A képviselők ezután Kóka János gazdaságpolitikát szapuló szavain mulattak, amelyre a kormány részéről senki nem reagált. 
 
Az ország közjogi berendezkedését nem lehet személyi ambíciókra szabni. Erről értekezett napirend előtt a szocialisták frakcióvezető-helyettese. Mesterházy Attila szerint Stumpf István politológus szavaiból azt a következtetést lehet levonni, hogy a Fidesz nagyarányú választási győzelme esetén az alkotmány módosításával félprezidenciális rendszert vezetnének be. Vagyis "Orbán Viktor arcára formálnák a köztársaságot", szélesebb jogkört és hosszabb mandátumot biztosítanának a köztársasági elnöknek, szűkítenék az Országgyűlés hatáskörét, és kétkamarás parlamentet hoznának létre.

"Ehhez már tényleg csak a fehér ló hiányzik Orbán Viktor alól, a trójai fehér ló, hiszen a Fidesz nem mondja el elképzeléseit a nagy nyilvánosság előtt" – mondta a szocialista képviselő, utalva a Kéri László politológus által szervezett zártkörű találkozóra, amelyről több médium szivárogtatott ki részleteket. Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy szerencsétlen hasonlat a Fidesz elnökének magát Horthy Miklóshoz hasonlítani. A Magyar Gárdáról állítólag azt mondta, úgy kell elbánni velük, mint ahogy Horthy Miklós tette a nyilasokkal; "adni nekik egy pofont és hazazavarni őket". A szocialista képviselő hangsúlyozta: Magyarországnak összefogásra és demokráciára van szüksége, nem pedig "vezénylő tábornokra és pótolhatatlan megváltókra".

A szabad demokraták elnöke hasonló hévvel támadta Orbánt, de jutott a bírálatból a többi pártnak is, mert csak zárt ajtók mögött mernek a szükséges lépésekről értekezni. Kóka szerint most kell elfogadni az SZDSZ javaslatát, és három év alatt ezermilliárddal csökkenteni az adókat. Kóka buzgón szapulta a saját maga által végrehajtott kormányzati gazdaságpolitikát is, amelynek következtében hazánk az unió sereghajtó országává vált. Szavait az ellenzéki padsorokból hahota kísérte, néhány szocialista pedig hitetlenkedve hallgatta szózatát. A hozzászólás a jelek szerint saját frakciójának tetszését sem nyerte el, mert csak három képviselő – Eörsi Mátyás, Horn Gábor, Hankó-Faragó Miklós – lanyha tapsa zárta. A kormány válaszra sem méltatta.

A fideszes Márton Attila felszólalásában azzal szembesítette a Gyurcsány-kormányt, hogy rossz gazdaságpolitikája következményeként szöktek az egekbe az energiaárak. A gázé 2003 óta duplájára, az áramé több mint 75 százalékkal nőtt, nem beszélve a távfűtéséről. A képviselő szerint egy jó kormány ennek gátat tudott volna szabni. A jelenlegi kisebbségi kormányt politikai agóniának nevezte, amelynek mielőbb véget kell vetni, hogy az országot a válságból ki lehessen vezetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr456315918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása