HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.05.28. 21:08 grizzlyke

Orbán nem fosztogatna, hanem osztogatna!     Stumpf András, hetijegyzet@hetivalasz.hu  2008.05.28.

De kár, hogy engem épp nem hívott fel a Szonda Ipsos. Fene vigye, valahogy mindig kimaradok ezekből az ezerfős mintán végzett telefonos felmérésekből. Pedig nagyon érdekelne, hogy mit és hogyan kérdeztek a minap, amikor azt mérték meg, hogy tetszik-e az embereknek mindaz, ami az április végi kiszivárogtatott Orbán-beszédben szerepel. Az eredmény ugyanis masszív elutasítás.

Itt van mindjárt ez a híressé vált, a szocialisták által riogatásra használt "nyugdíjak befagyasztása" címen elhíresített valami. No, ezzel a megkérdezettek többsége nagyon nem ért egyet. Mert csúnya dolog ez. Most abba ne menjünk bele, hogy szerintem nem, mert ha gond van, bizony - ha nem is egyenlő mértékben, de - a társadalom minden rétegének vállalni kell némi áldozatot, hogy aztán majd ne legyen gond.

Hanem az érdekel sokkal jobban, hogy vajon tudták-e, mire válaszolnak a megkérdezettek. Azon a bizonyos szűk körű találkozón ugyanis, ha minden igaz, az hangzott el: Orbán reálértéken fagyasztaná be a nyugdíjakat. És nézzük csak, mi történt a nyugdíjak reálértékével tavaly! Bezony ám! Csökkent. Az MSZP-kormány által teremtett állapothoz képest tehát jobb az a bizonyos befagyasztás - ezért különösen vicces, amikor most a szocialisták védenék a nyugdíjasokat Orbán ellenében. Merthogy amit Orbán mondott, az annyit jelent, hogy a nyugdíj nőni fog - az infláció mértékével. Hogy nem osztanak majd tizenkilencezer forintokat arra hivatkozva, hogy az MSZP elvette tőletek, drága nyugdíjasok!

További szépséghibája is van persze az MSZP újraindított kommunikációs bulldózerének. Az, hogy az őszödi beszédhez hasonlítgatják Orbán szövegét. Arról eddig azt tudtuk, hogy bátor szembenézés, hősies igazságbeszéd volt, amiért dicséret jár. Most meg valami rettenetesre, általuk riogatásra használt szövegre mondják, hogy őszödi. Nem stimmel.

Meg persze az sem, hogy a két beszédnek bármi köze lenne egymáshoz. Orbán nem a múltról beszélt, hanem a jövőről. A lehetséges megoldásokról. Annak a bajnak a megoldásáról, amelyet nem ő okozott, hanem a leidiótázott miniszterelnök. Épp ez a kiszivárgott beszéd tesz tehát lehetetlenné egy későbbi Orbánőszödöt. Most, hogy nagyjából kiderült, mik a tervek, s Orbán sem cáfolta ezeket, ha választást nyer, senki nem mondhatja, hogy nincs felhatalmazása akár megszorításokra is. Nem lesz min rajtakapni, ha nyer. És ez jó. Ja, hogy ezek után nem kétharmaddal fog győzni a Fidesz? Nem baj. Egyáltalán nem. Nyerjen inkább ötvenegy százalékkal, de tisztességesen, úgy, hogy tudhatjuk, mire számíthatunk.
 


E l m é l k e d é s r e      Magyar Nemzet: Most már Kériéket is lehallgatják  yoda, h, 2008-05-26 07:38 Jobbik.net  Belföld | Alvilág

Kéri László politológus szerint a titkosszolgálat lehallgatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szervezett összejöveteleit - írta hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap az Orbán Viktor részvételével tartott beszélgetéssel kapcsolatban kérdezte a szervezőt.

A politológus felháborodottságának adott hangot, hogy a nyolcvanas éveket idéző, törvénytelen, titkosszolgálati módszerekkel figyelik meg az általa vezetett Kéri-kört - írta a lap. Kéri László a beszélgetésről nem akart részleteket elárulni, mert az szerinte ellenkezne a kör által elfogadott játékszabályokkal. Másrészt a baloldalról többen "üzentek" a politológusnak, hogy jobb lenne, ha nem részletezné, mi is hangzott el valójában.

A 21 értelmiségi részvételével, áprilisban tartott zártkörű megbeszélésről a múlt héten szivárogtak ki részletek - emlékeztetett a Magyar Nemzet.


(MTI)

--------------------------------------------------------------------------------
Szerkesztői megjegyzés:
bejött az a megállapítás, hogy a Gyurcsányék forgatókönyvét követjük és gyilkoljuk egymást itt a portálon (is). A fenti hír alapján (amennyiben igaz) elhangozhattak az ominózus kijelentések, amit a párthadsereggé züllesztett titkosszolgálat lehallgatott, és a a munkásosztály vasökle kiszivárogtatott. Már említettem, hogy lehetséges változat: elindult az idő előtti választás kampánya, az emberek meggyőzése hazugság által.
Isten óvja szegény, magyar nemzetünket.
És egy megjegyzés a címhez: "Most már Kériéket is"? Ki hihette azt, hogy eddig nem, és csak őket? Engem is, téged is, mindenkit!


Kéri: A titkosszolgálat lehallgatta Orbán előadását     2008-05-26 12:32 HírTv

Kéri László a Magyar Nemzetnek elmondta: biztos benne, hogy a titkosszolgálat lehallgatta Orbán Viktor zárt körben megtartott előadását is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen néhány hete. A Kéri-kör vezetője szerint fedett módszerekkel hangfelvétel is készült a beszélgetésről.

A politológus elmondta: amit a balliberális sajtó Orbán kijelentéseiről írt, az az elhangzottak rosszindulatú politikai manipulációja. Kéri László azonban nem árult el részleteket a beszélgetésről, mert a baloldalról megüzenték neki, hogy jobban teszi, ha hallgat.

A sajtóhírek alapján Gyurcsány Ferenc nemrég azzal vádolta meg a Fidesz elnökét, hogy le akarja állítani az állami beruházásokat, illetve hogy a nyugdíjak befagyasztására készül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr46315920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása