HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.03.29. 17:45 grizzlyke

Konspirálnak az MSZP erősemberei      2008. március 29.    Magyar Nemzet
"Kisebbségi kormányzás még mindig lehetséges - az SZDSZ vagy részei és az MDF - külső támogatásával"

A Magyar Nemzet birtokába jutott egy elektronikus levél, amelyet tegnap kora délután az MSZP békéscsabai szervezetének e-mail címéről Tóth Károly országgyűlési képviselő aláírásával küldtek el szocialista pártvezetőknek. Az egyik címzett által lapunknak eljuttatott dokumentumot a címzettlista tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek nem postázták.

A bekescsaba@mszp.hu címről érkezett levelet megkapták Juhász Ferenc és Szekeres Imre elnökhelyettesek, Kiss Péter, Hiller István és Ujhelyi István alelnökök, Lamperth Mónika, Mandur László, Mesterházy Attila, Veres János és Vadai Ágnes elnökségi tagok. A levelet elküldték még Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőnek, Baja Ferencnek, a szocialista platform elnökének, Steiner Pál fővárosi frakcióvezetőnek, Németh Erikának, a Baloldali Tömörülés platform ügyvivőjének és Veress József Békés megyei elnöknek.

A "Kiindulási helyzet - Tóth Károly levele" szerzője bevezetésként jelezte, hogy pénteki találkozásuk jól végiggondolt forgatókönyve alapján egyetlen lehetősége írásban megosztani a címzettekkel a véleményét. Felhívja a címzettek figyelmét, hogy "társadalmi támogatottságunk nagyon gyenge, szavahihetőségünk gyakorlatilag nem mérhető; az MSZP helyi szervezetei maguk alatt vannak, kicsi a mozgósító képességük, a gazdaság tovább gyengül, a kormányzat prognózisait ťhetenteŤ kell változtatni." A levél szerzője ebből következően úgy véli: "bizalom hiányában nem tudjuk a társadalom irányába a biztonságot garantálni; helyi, önkormányzati szinten a 2006-os ťválasztási stratégiánkŤ miatt nem tudunk ellensúlyt képezni". Egyidejű súlyosbító és enyhítő körülménynek tartja „az SZDSZ állandósuló fenyegetését a koalíció felmondásáról”, ugyanakkor a kisebbik kormánypárt belső és külső válságából adódóan most először elképzelhetőnek tartja, hogy a pénztártörvény apropóján ezt meg is teszik a szabad demokraták.

A levél írója úgy tartja: "ugyanakkor a koalíció felmondása támogatottságunk azonnali 10–12%-os növekedésével járna". Rövid távú célként Tóth Károly a következőket jelöli meg: „legalább egy év nyugodt kormányzási szakasz biztosítása, hogy bemutathassuk, képesek vagyunk és tudunk kormányozni, ha ez sikerül, az európai parlamenti választások elvesztése után (de ekkor nem megalázó a vereség) a fejlesztési programok eredményeire támaszkodva megkezdhetjük a kilábalást; ehhez át kell alakítani a pályázati rendszert és a pályázati célokat (…)”.

Ha az MSZP rövid távú céljai teljesülnek, akkor a szerző szerint kiderül: "képesek voltunk kormányozni, és nem csak a választási kampányban részt venni, akkor van esély olyan hosszú távú célokat kitűzni, amelyben az MSZP tartósan az ország meghatározó politikai ereje marad, ahol az MSZP nélkül érdemi döntéseket nem lehet hozni! A fideszes helyi önkormányzatokban lehetőségünk lesz a visszásságok bemutatására, mert megteremtődik annak a feltétele, hogy a helyi közösségek hitelesnek fogadják el kezdeményezésünket".

A levél írója rögzíti, hogy azonnali döntést kell hozni "a pénztártörvény módosításáról úgy, hogy 100% állami tulajdonnal a pénztárakat létre kell hozni, de ki kell mondani, 2010 októberében dönt a parlament a magántőke bevonásáról! Ezzel elkerülhető egy őszi, ismét vesztes népszavazás; akkor is meg kell hozni a döntést, ha ez az SZDSZ kivonulásával vagy a koalíció felmondásával való fenyegetéssel jár együtt, mert kisebbségi kormányzás még mindig lehetséges - az SZDSZ vagy részei és az MDF - külső támogatásával".

A szerző szerint "a fentiek azonban igazán csak akkor tudnak eredményesek lenni, ha két alapvető kérdéssel szembe merünk nézni, és képesek vagyunk jó döntést hozni: az MSZP és a miniszterelnök tekintélyét, szavahihetőségét egyidejűleg csak nagyon nagy munkával lehet helyreállítani". A "Tóth Károly békéscsabai országgyűlési képviselő" aláírással elküldött levél így végződik:  "El kell ismerni: a Fidesz a parlamenti demokrácia mellett kötelezte el magát a népszavazás után, ezért ťmátólŤ jól kell kormányozni, annak érdekében, hogy 700-800 ezer ember támogatását visszaszerezzük azok közül, akik most igennel szavaztak a népszavazáson, és vissza kell szerezzük az elbizonytalanodott választóinkat."

Munkatársunktól 


A politikus koalíciós szakítást szorgalmaz?    2008.03.29 15:34, origo  MTI
Tóth Károly: vállalom a levelem minden sorát
Vállalom az MSZP elnökségének küldött levelem minden sorát - közölte Tóth Károly szocialista országgyűlési képviselő szombaton az MTI-vel annak kapcsán, hogy pénteken - az országos pártértekezlet előtt egy nappal - elküldött emailje nyilvánosságra került.

A Magyar Nemzet szombaton a levelet közölve arról számolt be, hogy Tóth Károly a szocialista párt vezetőit állami tulajdonú pénztárak felállítására és koalíciós szakításra ösztökéli a párt megmentése érdekében. Tóth Károly az MTI-nek hangsúlyozta: nem először írt levelet az elnökség tagjainak, de téves az az információ, hogy ezt Gyurcsány Ferencnek nem küldték el. Mint mondta, azért küldte el levélben a véleményét, mert az országos pártértekezleten legfeljebb egy szekció előtt beszélhet.

Ha lehetőség lenne rá, az egész plénum előtt elmondanám ugyanezt, itt van nálam a szöveg - tette hozzá. Tóth Károly úgy fogalmazott: elege van azokból az MSZP-sekből, akik nem merik vállalni a nevüket."Ha a levél kiadásával le akartak járatni, ez nem fog sikerülni, mert vállalom a szavaimat" - hangoztatta.

A Magyar Nemzet szombati száma szerint a levél szerzője felhívja a címzettek figyelmét, hogy "társadalmi támogatottságunk nagyon gyenge, szavahihetőségünk gyakorlatilag nem mérhető; az MSZP helyi szervezetei maguk alatt vannak, kicsi a mozgósító képességük, a gazdaság tovább gyengül, a kormányzat prognózisait hetente kell változtatni".

A levél szerzője ebből következően úgy véli: "bizalom hiányában nem tudjuk a társadalom irányába a biztonságot garantálni; helyi, önkormányzati szinten a 2006-os +választási stratégiánk+ miatt nem tudunk ellensúlyt képezni". Egyidejű súlyosbító és enyhítő körülménynek tartja "az SZDSZ állandósuló fenyegetését a koalíció felmondásáról", ugyanakkor a kisebbik kormánypárt belső és külső válságából adódóan most először elképzelhetőnek tartja, hogy a pénztártörvény apropóján ezt meg is teszik a szabad demokraták.

A levél írója úgy tartja: "ugyanakkor a koalíció felmondása támogatottságunk azonnali 10-12%-os növekedésével járna". Rövid távú célként Tóth Károly a következőket jelöli meg: "legalább egy év nyugodt kormányzási szakasz biztosítása, hogy bemutathassuk, képesek vagyunk és tudunk kormányozni, ha ez sikerül, az európai parlamenti választások elvesztése után (de ekkor nem megalázó a vereség) a fejlesztési programok eredményeire támaszkodva megkezdhetjük a kilábalást; ehhez át kell alakítani a pályázati rendszert és a pályázati célokat ( )".

A levél írója rögzíti, hogy azonnali döntést kell hozni "a pénztártörvény módosításáról úgy, hogy 100 százalékos állami tulajdonnal a pénztárakat létre kell hozni, de ki kell mondani, 2010 októberében dönt a parlament a magántőke bevonásáról. Ezzel elkerülhető egy őszi, ismét vesztes népszavazás; akkor is meg kell hozni a döntést, ha ez az SZDSZ kivonulásával vagy a koalíció felmondásával való fenyegetéssel jár együtt, mert kisebbségi kormányzás még mindig lehetséges - az SZDSZ vagy részei és az MDF - külső támogatásával".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr746316009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása