HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Olvasói levelek a Magyar Hírlapból

2008.02.29. 19:03 grizzlyke

A kormányfő adócsökkentése   2008-02-24  Preiner Friderika, E-mail 
 
Gyurcsány 2009-től adócsökkentést ígér, főleg a kis- és középvállalkozóknak. 2009 még odább van, meg is kell érni. Főleg Gyurcsánynak.

Az ígéret több sebből vérzik. Valóban lesz még akkor Gyurcsány-kormány? Ha lesz, megtartja-e az ígéretét? Nem szokta. Ez meglepetés lenne. De a legfájóbb: lesznek-e még elegen a kis- és középvállalkozók? Mert könnyű adót csökkenteni, ha nincs, aki igénybe vehesse, mert a jelenlegi koalíció addigra teljesen tönkreteszi a vállalkozói réteget. A gazdaság pang, teljesen a padlón, nincs állami megrendelés, a nagy cégek nem tudnak alvállalkozókat alkalmazni, így aztán nem lesznek, akik ki tudják használni az adócsökkentést.

Gyurcsány későn hozakodott elő ezzel az ötlettel: egy tönkretett országot nem lehet hetente bedobott, kétségbeesett, meggondolatlan rögtönzésekkel talpra állítani. Új kormány kell, előre hozott választások. Ez a megoldás, ez a kiút a mai válságból. 
 


A klientúra zsákmánya   2008-02-29 01:13  Varga József gépészmérnök, e-mail 
 
Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy rövidesen részvényt vehetnek az állampolgárok, íme, ő segíti a polgárosodást! És, mondta, ezen milliók fognak gondolkodni.

Gondolkodtam, íme a következtetés: stratégiai cég az MVM, a MÁV, a Magyar Posta, az autópálya – és mégis eladják, elsősorban nagybefektetőknek. Ezt takarja, szépíti, hogy morzsákat kaphatnak az állampolgárok is – amiből megélni, "polgárosodni" képtelenség, ez csak porhintés! Indokolatlan a biztos állami bevételeket magánkézbe átjátszani, az államot megrövidíteni, eszközteleníteni. A kliensek hálásak – ez a korrupció legfelső foka, legalizálva. Gyurcsány megint a 2005. évi módszerhez folyamodik: "A néphez beszélek – lobbizók, értsetek!"

A társadalombiztosításban az alkotmányos jogok szűkítése és egy klientúra zsíros, biztos zsákmánya a lényeg! A 23 pénztárban lesz úgy 250 felügyelőbizottsági és igazgatósági hely a kádereknek. Az 1500 milliárdos pénzforgalmat és a többszörös állóeszköz-állomány felét 120 milliárdért, azaz tized-huszad áron megvehetik pénzügyi befektetők: keveseknek nagy üzlet! Az állam alkotmányos viszonossági kötelezettségét eltüntetik, a beteg a gyógyulás helyett bürokratákhoz mehet, perelhet – ha túléli.

Mi jár az életnyi munka során befizetett milliókért? – tisztességes reformot ezzel kellett volna kezdeni.
Davosban a kormányfő az agrártermelők támogatásának megszüntetését emlegette. Igaz, hogy többet veszítene a nyugati gazdálkodó, mint a hazai, de az égbe szökő árakat a magyar ember kevésbé tudja megfizetni. És hogy Indiába lehetne magas áron exportálni, az szörnyű ostobaság, hiszen az indiai ár töredéke a mai magyar árnak.

A "felelős magyar miniszterelnök" rögtönzései elképesztők – miközben meghatározó dolgokról mellébeszél. Például az uniós források tíz százalékából atomerőmű volna építhető, megoldva az olcsóbb, versenyképesebb energiaellátást. Gyurcsány nemzetbiztonsági indokkal ellenzi, mellébeszél: a pénz elfogy – a gond marad. Pedig energiaellátásban az atomerőműnek nincs versenytársa.
Mielőbb változtatni kell! 
 


Durva ellentmondás  2008-02-19 21:51    Pap. S. Péter, E-mail 
 
Döbbenten olvastam a lapban az új "sarcról", a nyugdíjas vállalkozók egészségügyi szolgálati járulékáról (MH, február 13.). Az írás gunyoros hangvételéből először arra tippeltem, hogy ez csak valamiféle terv, amelyet vagy véghezvisz a kormányzat, vagy nem. Munkatársaim között azonban van egy nyugdíjas vállalkozó: ő megerősítette, hogy ettől az évtől valóban fizetni kell a havi több mint négyezer forintos összeget. Nem emlékszem, hogy ezt az ügyet a lapok megfelelő súllyal kezelték volna, pedig valóban durva ellentmondás, hogy bár a nyugdíjas egészségügyi ellátását az állam garantálja, addig a vállalkozóként dolgozó nyugdíjastól ezért külön díjat követelnek. Az már csak hab a tortán, hogy a szocialista propagandakiadvány erről az "apróságról" megfeledkezik. Vajon miféle "ideológia" alapján lehetne ezt a felháborító döntést a közvéleménynek elmagyarázni? A legvalószínűbb az, amit a cikk is sugall: megbüntetik az idős embereket, amiért még van erejük dolgozni. A fiatalok nálunk viszont nem figyelnek ilyesmire: látom a Volksbank Zrt. és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös felmérését, ebből kiderül, hogy az aktív magyar lakosság felének gőze sincs a hazai nyugdíjbiztosítás alapvető dolgairól. Pedig – reményeink szerint – valamennyien nyugdíjasok leszünk, és egyáltalán nem mindegy, mit művel most és a jövőben a hatalom az idős emberekkel. Nem kellene nagyobb érdeklődést tanúsítani az ilyen ügyek iránt?  
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr566316060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása