HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.02.22. 21:56 grizzlyke

Csalnak    Szerető Szabolcs    2008. február 21. 00:01   Magyar Nemzet

Onnan kezdem ezt a cikket, ahol néhány napja ugyanitt egy másikat (Szikra, február 15.) befejeztem: „…a referendum akkor lehet eredményes, ha az a kormánypolitikáról szóló protestszavazássá válik. Az ellenfél pedig most is mindent bevet. Az már csak olyan.” Az az írás Orbán Viktor évértékelő beszéde ürügyén a népszavazási küzdelmet (is) elemezte. Azóta naponta tárulnak fel a kormányoldal ellenkampányának újabb és újabb bugyrai. Rögtön az elején szeretném leszögezni: én hiszek a negatív kampányban.

A demokratikus politika természetes és szerves része, hogy a szemben álló felek kikezdik egymás szavahihetőségét, megkérdőjelezik egymás hitelességét, és felhívják a választók figyelmét arra, milyen szörnyű következményekkel járna a másik győzelme. Kicsit olyanok az egymásnak feszülő erők – különösen ilyenkor, kampányidőszakban –, mint a vízilabdázók: a felszín fölötti szikrázó, de látható viadalukat a víz alatt a legalattomosabb, legfájdalmasabb cselvetések kísérik. A hasonlóság hamar véget ér, hiszen az egészséges, szabályok közé szorított versengésre épülő közéletben – elvileg – minden felszín alatti trükk lelepleződik és a helyére kerül. Nálunk sajnos nem ilyen a közélet, és a balliberális oldal rendre áthágja a normális demokráciákban még tolerálható harc korlátait. Áthágja, mert azonnali következmény nélkül megteheti. Ezt láttuk 2002-ben, 2004. december 5-én, 2006-ban, ezt látjuk ma is. Választási bizottság, Legfelsőbb Bíróság, Alkotmánybíróság utalt már arra állásfoglalásaiban, hogy a szocialista párt és az általa irányított kormány eszköztárának tartozéka a választási manipuláció vagy egyenesen a választási csalás. Azon lassan már meg sem lepődünk, hogy az adóforintjainkból eltartott kormányzati szervek a semlegesség fogalmát hírből sem ismerve pártálláspontokat népszerűsítenek tájékoztatás címén; magatartásuk súrolja, talán át is lépi az alkotmányosság határát. A minisztériumi utasításra az egészségügyi intézményekben kifüggesztett propagandaanyagok ugyanennek a kormányzati gátlástalanságnak a szimbólumai. A Heti Válasz tegnapi híre a választási folyamat manipulálásának még aggályosabb módszerét leplezte le: a háziorvosok úgymond spontán, civil vizitdíjpárti akcióját az országos háziorvosi szakfelügyelő szervezi. Tehát a tőle így vagy úgy függő személyektől próbál aláírásokat kicsikarni Komáromi doktor a kormánykampányt erősítve. Mindez azonban azt is jelzi, hogy a hatalom nagyon is komolyan veszi a népszavazást. Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében szót sem ejtett a referendumról, holott nyilván másra sem gondolt. A miniszterelnök feladta reformküldetését, és ismét az osztogatás politikáját hirdette meg; igaz, egyelőre inkább virtuális javakat (a jövő ködébe vesző bizonytalan adócsökkentés, kedvezményes részvényvásárlás) kínál. Az sem lehet véletlen, hogy a hírek szerint átmenetileg lazítanak a költségvetés gyeplőjén. Ha mindezt nem látnám, akár el is hinném a baloldal vezérének, hogy nem tulajdonít jelentőséget a népszavazásnak – a Népszabadságban amúgy tegnap ismerte be, hogy azt a Fidesz könnyen megnyerheti. A Fidesz helyében ettől egyáltalán nem nyugodnék meg: elsöprő erejű népszavazási győzelemhez csak elsöprő erejű – olykor bizony negatív! – kampányon keresztül vezet út. Az egyszer már hazugságon ért kormányt bármikor könnyű sarokba szorítani. Hihetetlen! – kiabálta egyébként tegnap címlapján a Blikk a vizitdíjbarát háziorvosokra utalva. Tényleg az.



Büntetőfeljelentés: romákat pénzel Veres stábja az otthon maradásért?  2008. február 23. 16:18  MNO

A népszavazás befolyásolásának gyanúját vetik fel azok a telefonbeszélgetések, amelyeket a Hír Televízió stábja rögzített pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban. A televízió információi szerint az MSZP anyagi ellenszolgáltatást kínált a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.

A Hír Televízió munkatársa Veres János pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében hívott fel cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket, hogy ellenőrizze a tévé szerkesztőségébe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát. A bejelentések egybehangzóan arra utaltak, hogy a szocialista párt anyagi ellenszolgáltatást kínál a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.

A Hír TV munkatársának a romák ajándékcsomagokról és pénzről beszéltek. Szavaikból arra lehet következtetni, hogy hasonló módszerrel vásárolta meg korábban is az MSZP a szabolcsi cigányok szavazatait.

A stáb rögzítette egy roma férfi és Veres János kampányfőnökének telefonbeszélgetését is, amelyben a politikus hajlandónak mutatkozott pénzt fizetni a szavazatokért. A Hír Televízió büntetőfeljelentést tett a telefonbeszélgetésekben elhangzó korábbi választási visszaélések miatt.

(Hír TV)


"Megint ferdített a hazug disznó!" 2008-02-21 06:47:55  Kondorosi-Brown Róbert  gondola.hu

Országunk bővelkedik hazug politikusokban. Ha a politikai világ szereplőire utalva azt mondjuk: „hazug disznó”, nem tudhatjuk, kiről van szó.

Arról a bájgúnárról-e, aki négyévente ígéri a 4-es metrót, azután ő maga megakadályozza annak építését.

Arról a liberális őshüllőről-e, aki négyévente az adócsökkentés ígéretével tölti meg pofazacskóját a kampányban, majd szolgamódon emeli az adót gazdái parancsára.

Vagy arról a tipikus – egyetemen is állatorvosi lóként tanítható – pszichopatáról-e, aki önmaga vallotta be, hogy végighazudott másfél-két évet.

Három hazugságkirály csak Magyarországon élhet az adófizetők forintjaiból.
Angolokról, franciákról, „belgákról” ne is beszéljünk. A „keletnémetek”, a „csehszlovákok”, sőt a „szerbhorvátok” is elzavarták volna őket nemcsak a hatalomból, az országból is.
A hazai politikai szféra elérte: már semmi jelentőségük ne legyen a szavaknak.

Egyazon napon – e hét hétfőjén – történhet meg, hogy az állami (!) statisztikai hivatal kiadja adatait: reménytelenné vált az ország eladósodottsága! S ugyanabban a percben a Parlamentben az ország egyik közjogi méltósága büszkén azt hazudhassa: „reformjai” végre kimutatható eredményt is elértek.

Egy szélsőséges hungarofób óránként határolódik el mindenkitől. Kivéve egyvalakitől. Attól a korábbi kormánytagtól, aki konspirált körülmények között a Normafánál találkozott Tasnádi Péter gyanúsítottal.
Vajon ez a főelhatárolódó miért nem határolódik le pont attól a kormánytagtól, aki konspirált körülmények között a Normafánál találkozik Tasnádi Péter gyanúsítottal.
Mi lehet ennek a furcsa kivételezésnek az oka?
Csak nem az, hogy éppen ő az, aki konspirált körülmények között a Normafánál találkozott Tasnádi Péter gyanúsítottal?
Ezt mindenképpen tudnia kellene a választópolgároknak egy európai demokráciában.

Nos, ez a főelhatárolódó ráadásul kétes körülmények között lett pártelnök.
Egyesek nem mást: egyenesen csalást emlegetnek!
Ő ellenben azt mondja, csak szabálytalanságok voltak, csalás nem.
Fájdalmas, de európai demokráciában – jogállamban – ilyet nem az éppen érintett pártelnök, hanem bíróság mondhat ki.
Jogállamban ugyanis bíróságnak kell kimondania: mi volt szabálytalanság, és mi volt csalás.
Nem az a pártelnök, aki elsőként gyanúsítható a beismert szabálytalansággal, esetleges csalással.

Magyarország jogállam.

Ha nem az, akkor szeretnénk, ha az lenne.
És szégyelljük, hogy országunk bővelkedik hazug politikusokban.
És szégyelljük, hogy amikor a politikai világ szereplőire utalva azt mondjuk: "hazug disznó", nem tudhatjuk, kiről van szó.

Mert nemcsak hárman vannak.
Nemcsak a bájgúnár, nemcsak az őshüllő, és nem "csak" a pszichopata…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr186316075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása