HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.02.16. 09:34 grizzlyke

Orbán: Már zajlik a kormány átalakítása  2008-02-15 21:52   (hírTV)

Már most, a népszavazás előtt zajlik a kormányalakítás – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke a hírTV-nek adott interjújában. A legnagyobb ellenzéki párt első embere elmondta azt is: a demokrácia nem állhat abból, hogy a politika kizárólag négyévenként tart igényt az emberekre.

Döntő lehet, hogy az emberek mire támaszkodnak: arra, amit maguk megtapasztaltak, vagy arra, amit olvasnak az újságokban – mondta Orbán Viktor a hírTV Péntek8 című műsorában arra vonatkozólag, hogy legutóbbi évértékelő beszédét sokféleképpen kommentálták. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke úgy látja: előbbi azért szerencsésebb, mert például Nyugat-Európában a választópolgárok több mindent tapasztaltak meg, és így előbb ismerik fel azokat a mondatokat, amely alapján egyértelműen felismerik az igazságot és a hazugságot.

Arra a felvetésre, hogy vajon az ország többsége egy ilyen viszonylag nyugodt, derűs beszédre vágyott-e, a polgári kormány miniszterelnöke elmondta: „sok a düh, a harag ma az emberekben”, rengeteg kudarcélményben volt része az utóbbi évek kormányzási gyakorlatának köszönhetően Magyarországnak. Ám Orbán Viktor úgy látja, hogy egy ellenzéki politikusnak az is kötelezettsége, hogy lelkesítsen, amellett, hogy nevén nevezze a nemzetnek ártó jelenségeket.

A beszélgetés során a Fidesz elnöke kitért Demján Sándor a napokban adott nyilatkozatára is. A polgári szövetség vezetője felidézte: hogy korábban Demjánban a „jövőben bízó, optimista vállalkozó prototípusát” látta, akire maga is szerette volna építeni az országot és annak gazdaságát. „Ezzel szemben lehangoló a szóban forgó üzletember azon sebészi pontosságú kijelentése amelyben azt mondja: 10 éven belül Európa legszegényebb országa lehet a miénk”. A Fidesz első embere úgy látja: szélsőségesnek tűnő kijelentés ez, de mindenképp figyelni kell rá.

A március 9-én esedékes népszavazás kapcsán megjegyezte: a demokrácia nem állhat abból, hogy a politika kizárólag négyévenként tart igényt az emberekre és rámutatott: Európában számos eszközt ismer a politika, hogy bevonja az embereket a közügyek alakításába. A szociális népszavazás sikerében pedig többek között azért bízik az egykori miniszterelnök, mert – szemben a rendszerváltás óta kiírt referendumokkal –, a márciusi voksolás nem elvont politikai kérdéseket feszeget, hanem nagyon is konkrét, „húsbavágó” kérdésekről dönt. Az esemény esetleges politikai következményeiről pedig azt jegyezte meg Orbán: már most, a népszavazás előtt beindult a kormány átalakítása. Kiemelte: nem mindegy, hogy 40 vagy 60 százalékos lesz-e a részvétel március 9-én.

Magyarország jelenlegi helyzetéről szólva pedig kijelentette: „megbénítja országunkat ha a kormány elutasítja azt, amit az emberek akarnak, az emberek pedig azt utasítják el, amit a kormány akar. Egy másik jövőre van szükségünk.” Meglátása szerint a népszavazás következményeit a kormányzatnak tudomásul kell venni, vagyis azt, hogy „azért a víz az úr”.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr736316106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása