HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Az amerikaiak már tudják milyen is ez

2008.02.09. 23:37 grizzlyke

Magánbiztosítók az egészségügyben

Szöveges változat azoknak, akik nem látják jól a magyar feliratot:

Azért egy ember volt az egészségiparban, aki bírt lelkiismerettel: Dr. Linda Pino, korábban szakorvos a HUMANA-nál.

A nevem Linda Pino, és azért jöttem, hogy nyilvános gyónást tegyek. 1987 tavaszán belgyógyászként megtagadtam egy embertől az operációt, ami megmenthette volna az életét, ezzel halálát okozva. Se személy, se csoport ezért nem vont felelősségre, mert tettemmel valójában a társaságomnak félmillió dollárt takarítottam meg. Tettem továbbá magával vonta kiváló minősítésemet mint szakorvosi vezető, és biztosította előmenetelemet a betegellátás terén. Néhány száz dolláros fizetésem, amit szakorvosként kaptam, hatjegyűre emelkedett új, szakvezetői minőségemben. Munkám teljes ideje alatt elsődleges kötelességem az volt, hogy szakmai tudásomat alárendeljem a társaság érdekeinek, akiknek dolgoztam. Újból és újból elmondták, hogy nem ellátást tagadok meg, hanem kifizetést. Tudom, a magánellátás hogyan csonkítja és öli meg a betegeket. Tudatni akartam a piszkos munkáról, amit a magánellátás végeztet, és hogy szégyellem a sok ezer papírt, amire a halálos szót írtam: "elutasítva". Köszönöm.

Narrátor:

- Hogy jutottunk odáig, hogy egészségbiztosítási orvosok felelőssé válnak betegek halálában?

Ki találta ki a rendszert?

Hogy kezdődött?

Honnan indult a magánbiztosítós rendszer?

Hála a magnószalag csodájának, tudjuk a választ.

Ehrlichman: Végre sikerült kiiktatni az alelnök fenntartásait, arról, hogy beengedhetnénk-e a magánbiztosítókat, mint például Edgar Kaiser Permanente-jét.

Nixon: Hadd kérdezzek valamit. Tudja jól, hogy nem rajongok az egészségügyi programokért.

Ehrlichman: Ez egy magánvállalat. Nekem nagyon tetszik. Edgar Kaiser a cégét nyereségesen működteti. És az ok, amiért meg tudja tenni - Edgar Kaiser itt volt, beszéltünk erről, részletekbe menően - mert kevesebb ellátásra törekszenek, és minél kevesebb ellátást adnak, annál több pénzük marad.

Nixon: Nem rossz.

Ehrlichman: Kiváló gondolat.

Nixon: Nem rossz.

1971. február 18.  Nixon:  "A mai napon új nemzeti egészségstratégiát jelentek be. Célja pedig egyszerű: Azt akarom, hogy Amerikáé legyen a világ legjobb ellátórendszere. És azt akarom, hogy minden amerikai hozzájusson az ellátáshoz, amire szüksége van. "

Nixon és Edgar Kaiser terve nagyszerűen működött. A következő években a betegek kevesebb és kevesebb ellátást kaptak. Egyre hosszabb várólisták, egyre rosszabb ellátás.

-18 órája várok itt. - Reggel 7 óta.

A kényelmetlenség itt veszélyforrássá válhat. Mialatt a magánbiztosítók vagyona gyarapodott, a rendszer összeomlott. - 37 millió amerikai semmilyen védelemben nem részesül súlyos betegségekkel szemben.

- A vesztesek a szegények. Sürgős beavatkozásokat addig halogatnak, míg már késő. Évek teltek így...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr876316117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása