HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Főpilóta oldaláról:

2008.02.08. 18:23 grizzlyke

AKTUÁLIS JEGYZET     (2008. 02. 02.)  forrás:  www.roplap.fw.hu

Navracsics Tibor az amerikai külügyminisztérium meghívására két hetet tölt az Egyesült Államokban, hogy az elnökválasztási folyamatot tanulmányozza. a Fidesz parlamenti frakcióvezetoje szerdán a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen tartott előadást. Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem professzora, az esemény házigazdája szerint Magyarországon az ellenzéknek 2010-ben jó esélye lehet arra, hogy hatalomra jusson. Navracsics Tibor miniszterelnök is lehet, vagy magas kormányzati pozícióba kerülhet. (forrás: MTI - MNO, 2007. jan 24.)

E hírben két dolog az érdekes. 1. Maga a tény, hogy Navracsics Tibort (pont őt) meghívta az USA külügyminisztériuma. 2. Amit Navracsics Tibor mondott az említett egyetemen.

Az első dolog azt jelentheti a nagypolitika nyelvezetéről lefordítva: Az Egyesült Államok befolyásos körei támogatnának 2010-ben Magyarországon egy kormányváltást, de Orbán Viktor nem lehet miniszterelnök. Miért? Egyenlőre csak az Orbán Viktort illető feltételezésre van magyarázat. Orbán Viktor karizmatikus személyiség, igazi nemzet vezető. Navracsics Tibor egy rendkívül tehetséges, felkészült, de karizmával nem rendelkező hivatalnok típus. A világpolitikát irányító erőknek ilyen magyar miniszterelnökre van szüksége.

Másodjára: Mit is mondott? Erősen ostorozta az orosz energiapolitikát. Amikor azonban Charles Gati rákérdezett, hogy ő mit tenne ez ellen (értsd: ha ő lenne a miniszterelnök), "a frakcióvezető úgy fogalmazott: a stratégiai ágazatokban óvatosnak kell lenni." Világos: semmit. De ez nem az ő és nem a Fidesz hibája. A világpolitika jelen állása szerint senki nem tehet semmit a volt Szovjetunió energia politikájával szemben. Az EU sem, az USA sem. A "jelölt" válasza tehát helyes.

Volt azonban egy mondata, ezt már a washingtoni Kossuth-házban amerikai magyaroknak mondta, de nekünk szól. "Öszöd után politikai zsákutca foglyai vagyunk." Tökéletes megfogalmazás! Mi is ez a zsákutca? Az, hogy az öszdöi beszéd napvilágra kerülése után nem mondattuk le a kormányt, s ezzel a lépésünkkel törvényerőre emeltük a hazugságot Magyarországon. Elismertük, hogy itt hazugsággal bármit el lehet érni, a felelosségre vonás legcsekélyebb veszélye nélkül. Az MSZP cinkosai lettünk mind! Az egész jobboldal. Vagyis nem reklamálhatunk, nem várhatunk együttérzést, megértést külföldtől sem. Ok helyettünk nem cselekedhetnek. Ez tehát a zsákutca. Zsákutca, aminek az a tulajdonsága, hogy csak egy kijárata van. Ez volt a pesszimista megfogalmazás. Az optimista úgy szól, hogy egy kijárata a zsákutcának is van! Ott kell kijönnünk, ahol betereltek. Igaz, ezt jelenleg eltorlaszolja az MSZP, az o médiája, titkosszolgálata és rendorsége, megerosítve az In-Kal Security szadista zsoldosaival. Erre szokás mondani: bocs, így jártunk! Nagy a bűnünk, drága lesz a vezeklés, de meg kell tennünk, ha nem akarjuk, hogy az utókor úgy emlékezzen ránk: ez egy becstelen nemzedék volt.


Miért kellett Lőrincz Jánosnak meghalnia?              Publicisztikák     2008.02.06.

Gyilkos természetű az egészségügyi rendszer "megreformált" állapotában

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke ma sajtótájékoztatót tartott Lőrincz János halálának körülményeiről. A teljes magyar sajtó – leszámítva az ÁrpádHír internetes televíziót és az egri Szent István rádiót – távolmaradt az eseményről. Alább közzétesszük az MVSZ elnökének nyilatkozatát. A sajtótájékoztatón jelen volt Kvacskay Károly, Lőrincz János korábbi munkáltatója.

Ezelőtt 10 nappal, szombaton, Lőrincz János a saját otthonától 50 méterre, miközben a gépkocsija felé haladt, rosszul lett és összeesett. Volt még annyi ereje, hogy telefonáljon a feleségének, és odahívja őt. Erős gyomorfájdalmai voltak. Kihívták a mentőt, amely viszonylag hamar, perceken belül megérkezett.

Mindez Budapesten, a Kerepesi út 1. szám alatt, a Keleti pályaudvar közvetlen közelében történt. Az úton átellenben van az Országos Baleseti Kórház. Mintegy két-háromszáz méternyire van a Péterffy Sándor utcai Kórház, és nincs több mint ötszáz méterre ettől a helytől a Szent Rókus Kórház. Tehát három budapesti kórház, műtétre, mindennemű orvosi beavatkozásra alkalmas állapotban.

Miközben a beteg már görnyedezik és alig tud beszélni, a mentős elkéri a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, és megállapítja, hogy szentendrei cím van benne. A beteg korábban ott lakott, és még nem volt átjelentve a lakhelye. Mentőbe teszik, és elviszik a Pomázhoz tartozó Kiskovácsiban lévő Gálfi Béla pszichiátriai kórházba. Szirénázás nélkül, egy órán át megy odáig a kocsi. Kiskovácsiban az orvos megállapítja, hogy ez súlyosabb eset, és visszaküldi Budapestre a Szent Margit Kórházba. Újabb egy óra, amíg a mentő visszajön, immár szirénázva. Közben Lőrincz János elveszíti eszméletét, hiszen gyomorvérzése van, és annyi vére folyt el, hogy azt a szervezete már nem bírja ki. A Szent Margit Kórházból átküldik a Szent János Kórházba, tomográfiára, mert az orvos arra gyanakszik, hogy az agyával van baj, agyvérzés vagy daganat, onnan a vizsgálat után visszaküldik. Este hat óra körül visszaérkezik a Szent Margit Kórházba. Nota bene: 10 órakor történt a rosszullét, 8 órán keresztül „sétáltatták” mentővel Kiskovácsiba, vissza Budapestre, onnan egyik kórházból a másikba, végül 32 fokosra lehűlt testtel, önkívületi állapotban megérkezik, ekkor már vért hány. Ebből rájönnek, hogy gyomorvérzése lehet. Megműtik, közben többször kell újraéleszteni. A műtét sikerül, de eszméletét nem nyeri vissza. Nyolc napig kómában fekszik, majd a nyolcadik napon, vasárnap, ezelőtt két nappal meghal.

Lőrincz János, élt 44 évet, a budapesti egészségügyi "reform" áldozata

Mi nem azért tartottuk ezt a sajtótájékoztatót, hogy vizsgáljuk: történt-e orvosi műhiba. Számunkra a kérdés az: miért nem vitték az Országos Baleseti Kórházba, miért nem vitték a Péterffy Sándor utcai Kórházba, vagy miért nem vitték a Szent Rókus Kórházba? Ezek szerint, hogyha valaki Szombathelyen összeesik, mert rosszul lesz, akkor előveszik a lakcímkártyáját, és ha sátoraljaújhelyi cím van feltüntetve, akkor elküldik mentővel oda, hátha meghal útközben, és nem kell rá többet költeni? Vagy milyen logika vezérli ezt a rendszert?

A Magyarok Világszövetsége közvetlenül érintett, hiszen Lőrincz János a mi székházunkban dolgozott. Egy kiváló ember volt, valóságos ezermester, nem is létezett olyan szakma, a villanyszereléstől kezdve a gázszerelésig, a bútorasztalosságtól a bonyolult fűtőrendszerek kezeléséig, amihez ne értett volna magas szinten. Családszerető ember volt, aki nem alkoholizált, akinek a házasságában egy 19 éves lány mellett – kései gyümölcsként – egy kétéves kisfiú is született. Az új élet új értelmet adott életének. És ez az ember így, a szemünk láttára elpusztul, mert gyilkos természetű a magyarországi egészségügyi rendszer, jelenlegi "megreformált" állapotában.

Ez történt, és ezt kell vizsgálnunk. Sajnos Magyarországon ez a sajtótájékoztató egyetlen médiumot sem érdekelt, sem a baloldali Népszabadságot, sem a kormánypártok befolyása alatt álló közszolgálati médiumokat, sem pedig a Fidesz által befolyásolt Magyar Nemzetet, vagy a többi televíziót és rádiót. Igaz ugyan, hogy tegnap, első híradásunkra a Hír TV vezető hírt készített az ügyből, és az ECHO TV is foglalkozott vele, de mi ma lényeges részleteket közöltünk, és erről nem szabadott volna, hogy hiányozzék a sajtó. Egyébként a magyar közállapotokat tökéletesen jellemzi, ami most történt.

Az ő tragédiája arra ösztönöz minket, hogy feltegyük a kérdést: vajon hány hasonló eset történik Magyarországon? Ezennel figyelőszolgálatot létesítünk. Kérünk mindenkit, hogy aki hasonló esetről tud, hogy valaki azért hunyt el otthonában, mert nem jött meg a mentő, vagy hasonlóképpen rossz helyre szállították, és mire érdemi orvosi ellátásban részesült volna, meghalt – telefonáljanak. A Magyarok Világszövetségében a budapesti 485-40-60-as számon, ami telefon és telefax, várjuk a bejelentéseket, vagy küldjenek sms-t a 06-20-313-7777 számítógépes számra. Írják meg nekünk ezeket az eseteket, mert fel kell ráznunk az országot.

A Magyarok Világszövetsége büntetőfeljelentést tesz Lőrincz János ügyében. Az MVSZ kéri a felelősség megállapítását: Miért kellett Lőrincz Jánosnak meghalnia? A vád az egészségügyi rendszer alakítóit célozza meg, és arra kér választ: ha van a rosszullét helyszínéhez képest 500 méteren belül három budapesti kórház, miért kell a szenvedő beteget vidékre szállítani, és 8 órán keresztül ide-oda küldözgetni?

A Magyarok Világszövetsége saját halottjának tekinti Lőrincz Jánost.

Budapest, 2008. február 5.

MVSZ Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr626316121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása