HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.02.08. 01:57 grizzlyke

Felismerés - Orbánra hivatkozó szocialisták      Jékei Sándor  2008. február 4. 15:19    gondola.hu

Az MSZP 2002-es és 2006-os választási programjában nem szerepelt célkitűzésként sem a tandíj, sem a vizitdíj, sem a kórházi napidíj. 
 
A miniszterelnök jelöltek vitájának örökké emlékezetes epizódja marad, amikor Gyurcsány Ferenc felelősségre vonta Orbán Viktort, amiért igaztalanul a vizitdíj bevezetésének vádjával illette őt és pártját. 

Ezt követően az MSZP hamarosan változtatott deklarált programján. A magyar szocialisták erőiket a liberálisokéval egyesítve elszánt harcba szálltak a „szocializmus vívmányai” ellen. 

„Vakmerőn és váratlanul” bevezették az orvosi vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat. A „rendszerváltás” után 17 évvel végeztek „pálfordulást”. A „rendszerváltás” után 16-17 évig „baloldali értékekről” és azok képviseletéről beszéltek, majd hirtelen szemrebbenés nélkül kijelentették, hogy „nincs ingyen ebéd” elvtársak! A hivatkozások eleinte így hangzottak: az életben mindenért fizetni kell, eddig sem volt igazán ingyenes az ellátás, az egyenlőségesdi igazságtalan, más országokban is így van ez, a szolgáltatásokat meg kell fizetni. 

A baloldali szavazókat sokkolta a váratlan csapások sorozata. Még fel sem ocsúdtak, amikor az őszödi beszédben vezérük felfedte kártyáit: tudatos volt az átverés. Ezt követően kezdte a magyar dolgozó nép a bőrén érezni mit jelent, amikor a baloldal küzd a szocializmus ellen. A nép háborogni kezdett, és a szocializmus elleni harcba nem követte választottait. Az antiszociális szocialista politika érvelése erőtlen, hatástalan maradt. A kormánypártok népszerűsége zuhant. A konvergencia sikeressége elégtelen érvnek bizonyult a pusztító hatású gazdaságpolitika ideologizálására. 

Hiteles érvek hiányoztak a nép meggyőzésére. A dolgozók tömegeivel igyekeztek megértetni, hogy mindez az ő jobb sorsukat, életminőségük ugrásszerű javulását, és az európai életszínvonal elérését szolgálja. A nemzetet szerették  volna csatasorba állítani az igazságos, jövőépítő politika hadrendjébe. Ennek érdekében a kormánypártok mindent bevetettek. De hiába hipnotizálta igéző tekintetével naponta több órán át valamennyi tv csatornán a dolgozókat szeretett miniszterasszonyunk, hiába vetette be minden retorikai képességét ékesszóló kultuszminiszterünk. A kormány és a szocializmus ellenes front népszerűsége folyamatosan esett. Hiányzott a politikát hitelesítő, meggyőző, mindenkinek elfogadható hivatkozási alap. 

És ekkor Tatai Tóth Andrásban az MSZP oktatási munkacsoportjának vezetőjében megszületett a felismerés.

A parlamentben felállt a baloldal szószólója: „a FIDESZ már régen ezt akarta!” „Orbán Viktor és Mádl Ferenc már a kilencvenes évek elején a tandíj bevezetése mellett foglalt állást”, hangzott el. 

Megtalálták hát a hiteles, meggyőző, hivatkozást. Most már belehúzhatnak. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr626316124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása