HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

18 éve ezt csinálják-----

2008.02.08. 00:51 grizzlyke

Nem csak a korrupció gyanúja lengi be Bajort      2008-02-07 Magyar Hírlap
Előzetes letartóztatásban a terézvárosi vagyonkezelő vezetője 
 
A bíróság elrendelte a terézvárosi vagyonkezelő vezérigazgatójának, Kovács Péternek az előzetes letartóztatását – erősítette meg értesülésünket Csécsi Soma százados, a Nemzeti Nyomozó Iroda tisztségviselője. A vesztegetési ügyben hírbe hozott Bajor Zoltán SZDSZ-es alpolgármester a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának elnöke is, ezt azonban eltitkolta a képviselő-testület előtt. 

Kovács Péter vezérigazgatót január 23-án bilincsben vezették el az igazgatóság üléséről, majd néhány nappal később szabadlábra helyezték. A terézvárosi korrupciós ügyben a héten újabb tények kerültek nyilvánosságra, például az, hogy Berecz Károly vállalkozó – az "üzleti megbeszélés" előtt – feljelentést tett, s a tárgyalás helyszínére már bemikrofonozva érkezett. A Skála Metró előtt közölték vele, mikor és hova kell vinnie a 18 millió forint kenőpénzt, hogy megvásárolhassa a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlant.

Berecz a vagyonkezelő vezérigazgatójával történt találkozó után vallomásában Bajor Zoltánt, Terézváros alpolgármesterét jelölte meg felbujtóként. Bajor tagadta a vádat, s közölte, rágalmazásért feljelentést tesz.

Ilyen előzmények után tegnap jelentette be Wertán Zsolt terézvárosi kereszténydemokrata képviselő, hogy az ügynek lehetnek fővárosi szálai is. "Nem állítom, hogy vannak ilyenek, de lehetnek – mondta Wertán. – Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője már akkor védelmébe vette Bajor Zoltán alpolgármestert, amikor még el sem hangzottak az ellene szóló vádak. Most pedig tudomásunkra jutott, hogy tavaly május elseje óta Bajor Zoltán a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának az elnöke. Az önkormányzati törvény szerint összeférhetetlen, hogy alpolgármester gazdasági társaságban vezető tisztséget viseljen, pontosabban ezt harminc napon belül be kell jelentenie, s ilyen posztot csak képviselő-testületi jóváhagyással tölthet be. Bajor azonban eltitkolta funkcióját, s ezzel mulasztásos törvénysértést követett el."

A fővárosi vagyon kezelésében rendkívül erős a terézvárosi képviselet. Erre utal, hogy a VI. kerületi önkormányzat SZDSZ-frakciójának a vezetője, Markocsány Zoltán a fővárosi vagyonkezelő felügyelőbizottságának tagja és Ikvai-Szabó Imre szabad demokrata főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársa. A fővárosi vagyonkezelőt – tette hozzá Wertán – Ikvai-Szabó Imre felügyeli.

A képviselő állításai nyomán megkérdeztük Egerfai Józsefet, a fővárosi vagyonkezelő felügyelőbizottságának szocialista elnökét, érintheti-e Bajor Zoltán igazgatósági elnöki posztját a Terézvárosban kirobbant botrány. "Az ártatlanság vélelme mindenkit, így Bajor Zoltánt is megilleti – válaszolta kérdésünkre. – Bajor azt vallotta, hogy ártatlan. Nem a felügyelőbizottság feladata ebben a kérdésben állást foglaljon, hanem azoké, akik erre a posztra jelölték." 
 
Bán Károly 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr616316126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása